Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Každý rok se střetávají sousední kung-fu školy v turnaji o velkou prestiž. Škola mistra Thana vyhrává každý rok jen díky tomu, že jejich soutěžící oddíl vede Tigr, nejlepší žák školy. Ten se ale nechá podplatit, pod záminkou se vyhne soutěžení a potají vede konkurující oddíl. Ten vyhraje. Rozlobený Than schazuje vinu za náhradníka Tigra - Draka (Chan), kterému za to dělá ve škole peklo.Pak se ale dozví pravdu a Tigra vyhodí. Po velké hádce odejde i Drak s cílem najít Tigra a přinutit ho, aby se vrátil a mistra odprosil. Zaplete se však omylem s policií, která si ho splete s hledaným zločincem, a navíc rozhněvá žáky konkurenční školy. Do toho všeho uteče z vězení obávaný bojovník, pan Khan, ke kterému se připojí Tigr... Drak, který má v zádech policii i lumpy, to však nevzdává a díky své znalosti bojového umění se brání. (matestlust)

(více)

Recenze (80)

kitano 

všechny recenze uživatele

O kvalitach tohto filmu vas presvedci uz uvodna scena, kde Jackie (v takej kondicke som ho v inom filme este nevidel) a spol predvedu tradicny cinsky "levi tanec" vo forme fantastickej akrobatickej exibicie. Dalej je to klasicka, dobre fungujuca kombinacia bojovych scen a slapstick humoru ako ju pozname z takych filmov ako Drunken Master. O zabavu sa stara plejada slavnych tvari - Yuen Biao, Kien Shih (hlavny zaporak z Bruceovho Enter the dragon)... a zrejme najvacsim lakadlom je hapkido majster, korejec Whang In Shik (doteraz aktivne vyucuje hapkido), ktory tu predvedie zrejme najkrajsie pohyby. Trosku sa mi nepacil styl ktory si Jackie zvolil/vymyslel pre zaverecny suboj, ktory (co sa tyka Jackieho postavy) neponukol vela priestoru pre baletnu choeografiu. I z ohladom na tuto vytku vsak enormne zabavny, skvely debut Jackieho Chana ako rezisera. (8/10) ()

KoRner 

všechny recenze uživatele

V upútavke starých VHS na tento film hlásali: "Jeden z nejlepších akčních filmú". A mali pravdu - Jackie je tu v TOP forme a kreativita jeho súbojov je bezkonkurenčná. Plus hefty s policajtovou rodinou ma ešte stále dokážu rozosmiať. PS: Neviem prečo tu všetci spomínajú jednoduchý dej, keďže staré Hong Kongské "road" filmy majú presne v tom to čaro... ()

Reklama

rogger 

všechny recenze uživatele

Moj pôvodný názor boli 4* ale keď som si to tak zanalyzoval a porovnal s ostatnými Chanovkami , ktoré už moje oko videlo tak musim dat 5.. Zatial jednoznačne najlepšie čo sa týka choreografie, kaskadérskych kúskov a aj dávky humoru..to keď chce Jackie zdrhnúť policajtom a nohami je zapretý o jednu stenu a rukami o druhú a pomaličky liezol hore bolo famózne!Čo sa týka kung fu 10/10..aj napriek tomu mám však dve výtky,všimol som si párkrát nepodarený strih pri bojových scénach a na mňa ako fanúšika dostal Jackie vo finále až moc dlhú a dobrú nakladačku.. ()

walkingdead 

všechny recenze uživatele

Dal bych tak něco mezi třemi a čtyřmi stars, ale to tu nejde, tak zaokrouhluju nahoru. Je to jeden z mnoha zábavných kung fu filmů a upřímně bych těžko všechny tyhle mistry apod. nějak odlišil jeden od druhého, ale zábava to prostě je a pokud jde o choreografii fightů, tak tam byl Jackie už zamlada světová extratřída. ()

H34D 

všechny recenze uživatele

Obstojně zábavný, nikoliv však zběsile vtipný bojový film zakládající si na efektní technice, akrobacii a především úhybných manévrech. Bojovník se stolicí (rozuměj: stoličkou), muž s provazem, boj obřích "housenek" a samozřejmě Chanovo umění při každé příležitosti - to vše je výborně pohybově promyšlené. Jen mám výhrady ke dvěma zrychleným scénám, které vypadají hrozně křečovitě. Samotnou kapitolou je pak megalomanský závěrečný střet, ten sice přináší obrovskou porci skvělého kung-fu, ale kolik toho Jackie Chan ustojí, to už je moc... 7/10 ()

Galerie (69)

Zajímavosti (11)

  • Snímka katapultovala Jackieho Chana medzi hviezdy hong-kongského filmového neba. (Peter-1307)
  • Vo filme zaznela pieseň "Kung Fu Fighting Man", prvá, ktorú naspieval a nahral Jackie Chan. (Peter-1307)
  • Bojovou scénu s vějíři se kvůli složité choreografii podařilo natočit až na 329. pokus. (Raztubyl)

Reklama

Reklama