Reklama

Reklama

Příšera ze starého Soulu

(seriál)
  • Jižní Korea Gyeongseong Keuricheo (více)
Trailer 1
Jižní Korea, (2023–2024), 11 h 32 min (Minutáž: 65–78 min)

VOD (1)

Epizody(10)

Obsahy(1)

Dvojice mladých se snaží přežít temné jaro roku 1945 a zničit přitom netvora, který se zrodil z lidské hamižnosti. (Netflix)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (47)

Daiker 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Seriál mi připomínal trochu Strangers things.... Vojenské experimenty a monstrum, tentokráte z poválečné Jižní Korei. Postavy jsou sympatické, příběh průměrný. Monstrum mohli lépe trikově zvládnout. Hodně dílů je z vojenské základny a pořád se běhá dokola a utíká se před monstrem a některé scény jsou až moc melodramatocké.... Jinak celkově jsem spokojený a jediné co mi vadilo, že Netflix nesmyslně rozdělil sérii na 7 a 3 díly... ()

v.indruchova 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Pro mě je to takový velký miš maš. NA mě je to moc překombinované. Závan J. CHanovi a asijského vtipu. Připadá mi, že jsme spoustu toho už viděli. Postavené hlavně na čistém násilí a hnusu s tím spojeným. Nic pro mě. Hlavní postavy OK a myšlenky taky. Ale já dokoukat celý seriál nechci. Doba ta mi padne. Ty ostatní postavy jsou nepříjemné a otravné. Pro mě slabý průměr. ()

Reklama

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Chýba zaradenie do horor žánru, ktorý by sa tu bez problémov stratil. Prvé dve epizódy sú ako zo zlého sna. Najmä teda prvá, ktorá sa vlečie a prakticky nič záživné neponúka. Potom sa ale dej rozbehne, pričom pri nejakej siedmej epizóde tvorcovia opätovne zaradia ručnú brzdu. Prakticky tri nasledujúce časti sa nesú v podobnom duchu ako prvé dve, pričom posledná nie je zas tak grandiózna, ako by sa žiadalo, i keď za nudnú ju označiť taktiež nemožno. Dal by som aj štvrtú, no toto je zas klasický projekt od Netflixu, zbytočne ponaťahovaný, ktorý mohol byť bez najmenších problémov o 3-4 hodiny kratší. Samotná príšerka nie vždy spĺňa takú kvalitu prevedenia, ako by sa žiadalo, no gore vyslovene špatné nie je, pričom nie je ani veľká núdza o menšie prekvapenia v pomerne osviežujúcom námete dávnej, no zato pravdivej histórie o pokusoch na ľuďoch. Inak priemer za milióny? To sa "fakt oplatilo". ()

hyena1 

všechny recenze uživatele

V rámci seriálového maratonu spolknuto na jeden nádech. Postupem času jsem byla přesvědčená, že strhnu jednu hvězdu za nesmrtelnost postav, která mě už v posledním díle vyloženě s*ala a druhou za to, že pokazili několik překvapení tím, že bylo prozrazeno moc brzo, ale nakonec došlo na všechny, tak za to hvězdu vracím a druhou vracím za super konec. Seriálu by neuškodilo, kdyby byl o díl míň, některé části by určitě přežily zkrácení, seriál i tak dobře ubíhá, většinu času se děje něco zajímavého, herci hrají dobře, není problém si velmi rychle vypěstovat nenávist k jejich postavám, příšera je parádní, ke shlédnutí určitě doporučuji. ()

loki5 

všechny recenze uživatele

Některé věci jsou zde velmi fajn. Několik méně předvídatelných dějových zvratů. Herci jsou fajn a scenář také povětšinou dává smysl. Bohužel je tu i dost věcí co to dost sráží. Za prvé by to rozhodně potřebovalo tak o dva díly zkrátit. Vynechat zbytečné slowmo pasáže (Snyder o tom ví své). A taky bych trochu ubral na melodramatičnosti. Jinak Lady Maede je skvělá vosí královna. A konec se mi líbil hodně až na tu podivnou rvačku s přesilou. Docela mě vyděsila ohlášená druhá série, ale to bude pravděpodobně s jinými lidmi což je fajn. Za mě 75% ()

Galerie (89)

Zajímavosti (2)

  • Japonské experimentování na lidech za 2. světové války má souvislost s reálnými historickými událostmi, tzv. Jednotka 731. Většina členů této organizace unikla za svoje zločiny těžkým trestům a pokračovala ve výzkumu biologických zbraní pro USA a SSSR. Po válce mnoho ze zajatých členů jednotky pokračovalo v prominentních kariérách v politice (na ministerstvu zdravotnictví), akademickém světě i obchodě. Japonsko neodškodnilo oběti experimentů ani jejich rodiny. (Vavča)
  • Seriál měl rozpočet 54 miliónů amerických dolarů. (Vavča)

Reklama

Reklama