Reklama

Reklama

Mstitel

Trailer

Obsahy(1)

Hlavní postavou je bývalý policista Frank Castle, jehož manželka a děti se před pěti lety staly obětí atentátu, bomby, kterou pod jejich auto nastražil úlisný mafián Gianni Franco. Protože také on byl úředně prohlášen za mrtvého, zmizel v podzemí města, kde si v systému kanalizačních stok a chodeb vybudoval tajnou základnu. Od té doby se zjevuje s heslem vinní budou potrestáni jako nelítostný soudce, porota i kat zabíjí zločince, kteří unikají spravedlnosti. Za těch pět let jich má na kontě hodně přes stovku a brzy přibudou další. Jedním z těch, kdo tuší pravou totožnost tajemného mstitele je bývalý Castlův parťák Jake Berkowitz. Do tuhého jde v okamžiku, kdy se do města vrátí Franco, aby znovu doplnil prořídlé řady zločinu, zdecimované nelítostným Punisherem. Chce spojit všechny mafiánské rodiny pustit se s nimi do boje proti japonské Yakuze, vedené nelítostnou kráskou Lady Tanakou, která se chce zmocnit nadvlády nad městem. Její tah je krutý a postaví Punishera do nečekané situace. Tanaka totiž unese mafiánům jejich děti, včetně Francova syna Tommyho. A protože Punisher netrestá nevinné, pronikne do sídla Yakuzy a zachrání je. Jediný, kdo shodou okolností zůstane v zajetí japonské mafie je právě Tommy. Punisher se pro něj vrátí, ale je přitom dopaden. Zoufalý ze ztráty svého syna, pomůže Franco Punisherovi uniknout z vězení a přesvědčí ho, aby se společně s ním vydal zachránit jeho syna. Společně pobijí poskoky Lady Tanaky a nakonec i ji samotnou. Zachrání Tommyho, ale nakonec stanou proti sobě. Dva nesmiřitelní rivalové. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (189)

klerik 

všechny recenze uživatele

Že vraj komix je temný a akcia je krížená s humorom. Tak v tomto filme ostala len tá temnota - aj to vznikla len tým, že hlavný hrdina žije v kanály a je špinavý. Klasická Lundgrenovka, kde vymlati pár šikmáčov a povie pár viet "na zamyslenie". Akcia v pohode vzhľadom na vek filmu, Dolph tiež v pohode, len ten samopal tam mať nemusel, ale to by zase nebola Lundgrenovina.... (čo však dorazilo komix najviac, je nový Punisher, kde hra napr. aj Travolta)... ()

otík 

všechny recenze uživatele

Na to, že to je začátek neblahé Lundgrenovy kariéry, to je celkem koukatelný akčňák, kde není co řešit, prostě je nutno se mstít, což přináší mrtvoly a výbuchy. Ve srovnání s "The Punisher!" z roku 2004 je tento snímek však daleko stylovější, akčnější, jsou zde správné hlášky a vůbec nevadí, že je to naprosto klasický akční film z 80. let. Film ukazuje Mstitele po pětiletém úsilí mstít nevinné oběti a zachycuje jeho nerozhodnost mezi žít a nechat se zabít. Mezi podařenými hláškami je nepovedenější ta, ve které bezdomovec obdivuje Dolphova Mstitele a radí mu, aby šel dělat kariéru do divadla. Škoda, že Dolphík neposlechl, protože jinak by tento průměrný akčňák nepatřil mezi skvosty jeho filmografie. Bohužel. ()

Reklama

Wormboy 

všechny recenze uživatele

Toto bol myslim prvy Lungrenov film, ktory som videl, takze ostava na istom sentimentalnom mieste,avsak ziadny zazrak sa nekonal. Ale viete, ked mate 10 rokov pozerate so skutocnym nadsenim vsetkych tych svalnatych hrdinov a drzite im palce :) No a scena mucenia a tam lietajuce hlasky boli neskutocne:) ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Ak Punisher neexistuje, kto potom posledných päť rokov zabíja vašich ľudí?“ – „Stres.“ POMSTITEĽ je druhý režijný počin (po hororovej komédii s Treatom Williamsom DEAD HEAT z roku 1988) jedného z najslávnejších hollywoodskych strihačov, Marka Goldblatta (PIRAŇA, KVÍLENIE VLKOLAKOV, HALLOWEEN II, TERMINÁTOR 1 - 2, KOMANDO). Celé je to krvavé (prerezané hrdlá, katany v srdciach, odseknuté končatiny, rozmliaždené hlavy) a príjemne jednoduché (čosi ako zápletka začne existovať až po hodine). Ale vďaka dobre zvládnutej akcii a výprave (atmosférická kanalizačná sieť, wow) sa na to nielenže dá pozerať (a zamračený Dolph Lundgren s miernym strniskom vôbec nie je zlý, nevraviac o Louisovi Gossettovi Jr. a Jeroenovi Krabbém), ale dá sa na to pozerať dokonca veľmi dobre. Bavilo ma to o čosi viac, ako neskorší Punisher s Thomasom Janeom, ale stokrát menej, ako seriálové spracovanie tejto drsnej marveláckej postavy v druhej sérii netflixáckeho Daredevila. ()

Divočák 

všechny recenze uživatele

Miláček Doplh ve své vrcholné formě, tentorkát rozjetý jako divoká svině. Podle neoficiálních zdrojů ve filmu odkrouhne asi 96 lidí, čemuž se nejde divit, zvlášť po vrcholné scéně, kdy spolu s mafiánským bossem vtrhnou do místnosti s asi 30 meditujícíma samurajema a všechny je na jeden zásobník postřílí. A podobně se Dolphie nesere vůbec s nikým. Každou chvíli na něj vyběhne nějaký čong s řetězem a nebo katanou a on na to bez mrknutí oka reaguje dávkou z brokovnice do břicha. Celou dobu navíc nahazuje pohled zfetovaného baseta a jeho mimice obličejových svalů při ničení kasina těžkým kulometem se nevyrovná snad ani Jim Carrey v nejlepších letech. Kamera, režie a všechno ostatní jsou sice podřadné, ale úroveň zábavy se drží v maximálních hranicích. ()

Galerie (20)

Zajímavosti (15)

  • Punisher nikdy nepoužil rovnakú zbraň dvakrát. (m.a.t.o.)
  • Natáčalo sa od 16. augusta 1988 do 3. januára 1989 v Austrálii. (m.a.t.o.)
  • Punisher (Dolph Lundgren) má upravené strniště a je špinavý tak, že čisté a neoholené části obličeje vytváří dojem lebky, tedy symbolu, který používá Punisher v komiksech. (sQelle)

Reklama

Reklama