Reklama

Reklama

Vedlejší produkt

(seriál)
  • Slovensko Vedľajší produkt
Trailer

Epizody(3)

Obsahy(1)

Může být s pomocí nelegálních metod odhalený vrah stíhán? A jsme si před spravedlností skutečně všichni rovni? Hlavní postavou je detektiv Josef (Tomáš Maštalír) z ostravského oddělení vražd, který je za použití nelegálních metod při dopadení brutálního vraha potrestán každoroční rutinní prověrkou nevyřešených vražd. Díky tomu objeví případ osmnáctileté Evy. Tu před dvaceti lety někdo uškrtil v jejím bytě. Do promlčení vraždy zbývá šestnáct dnů a Josef se je rozhodne využít. Jeho touha najít vraha mu nebrání použít metody, které jsou opět na hraně zákona. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (83)

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

Peter Bebjak umí kriminálky a rád si hraje s psychologií postav, ale pravdou je že ne vždy mu to vyjde. Vedlejší produkt je jeden z těch kousků kde to dopadlo tak nějak napůl. Samotná premisa která vede k zamyšlení zda je ok když se vyšetřovatel pohybuje v šedé zóně a využívá prostředků které nejsou úplně legální (a zlegalizuje si je až dodatečně) je rozhodně zajímavá (hodně kriminálek po celém světě to ukazuje jako běžnou praxi bez většího dopadu), ale tady to v posledním díle vyšumí do ztracena a za sebe sem čekal uspokojivější katarzi. Samozřejmě že ani v reálném životě nikdy všechno nevyjde jak by si člověk přál, ale tady Bebjak položil nějakou otázku a nakonec na ní nedokázal a nebo nechtěl odpovědět, čímž udělal z Vedlejšího produktu pouze další obyčejnou kriminálku bez přidané hodnoty…60% ()

bobstock 

všechny recenze uživatele

Skvělá krimi série né z vedlejší, ale přidanou hodnotou. Tomáš Maštalír je jako postava z počátku protivná jako osina v zadku, ale jeho zanícená cílevědomost jít za hranu oficiálního postupu k získání totožnosti vraha dívky se oduševněle zažere do diváckého prožitku. I v tak malém prostoru se Bebjakovi podařil napínavý kousek se skutečnými postavami ze života. Konečné řešení je sice jen naznačeno, ale na 95,6% dokonáno.  75%   pod čarou: Albert Čuba si jistojistě procpal do scénáře scénku, kdy si v kanclu mluví jistou chvíli sám pro sebe a povedla se. :) ()

Reklama

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Tak tohle byl krimi námrd na který jsem nebyl připraven. Česká televize zvedla rukavici od Voyo a hodila do placu mini krimi sérii, které snese opravdu ty nejlepší měřítka. Například při "zatýkání na chatě" jsem se musel kouknout, jestli je to opravdu český. Takhle řešenou kameru jsem ve statickém jednozáběrovém česku snad ještě neviděl. Hudba pěkně udávala celkovou náladu krimi příběhu. Vysoce profi a současně divácky napínavé až požíravé, to jo, to můžu, další prosím, šup. ()

Snorlax 

všechny recenze uživatele

Doufala jsem, že takto prostinký scénář u moderní krimi série nepotkám. Ale chyba lávky, ocitli jsme se sto let zpět a šťastná náhoda střídu tu ještě šťastnější, abychom mohli poznat vraha. No aspoň ten závěr je takový pěkně realistický. Bebjak už pomalu upadá do rutiny a jeho krimi ztrácí ten šmrnc a napětí, co mívaly. Leč sledovatelné stále jsou. Maštalír je sledovatelný též, i když se svým plnovousem blíží k vizáži Rumcajse. Ale poslouchatelný fakt není. Sakra, ať mluví třeba finsky, když nechce mluvit slovensky, ale přestane mi prznit mateřštinu! Když si vzpomenu, jak se perfektně česky hovořící Chudík zdráhal přijmout roli Sovy, jelikož si právě v češtině nevěřil! Ano, vím, že Josef má být původem Slovák, ale pak se tedy táži, proč se nejmenuje Jozef? ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Maštalír jako nepředpisovej polda co si jde tvrdě za svým a kašle na to jestli je to legislativně ok mě hodně bavil. Narozdíl od někoho tady nebudu řešit, že mluva neodpovídá lokalitě, ale tak co holt tu nemáme Ostravsky kratky zobaky co se dá dělat z toho se neposeru a ty špinavý exteriéry tomu dodávají na autentičnosti. Zajímavě prolínaný vyšetřování dvou případů jednoho starýho ke kterýmu už vzhledem k blížícímu se promlčení mají mimo hlavního hrdiny všichni ostatní chladný postoj a pak je tu jedna současná série vražd stejnou zbraní ke které se naopak upíná žhavý pohled všech zúčastněných. Do třetího dílu jsem si říkal, že to bude jasných pět hvězd a, že to asi v reálu takhle úplně nefunguje na to sere bílej tesák, ale je pravda, že vyústění obou těch případů mohlo bejt o něco lepší a ano to faktický přiznání na tý tiskový konferenci je asi opravdu sci-fi, ale že by někteří policajti úplně v klidu kryli zločin jednoho vlivnýho prasete tak tomu bych klidně i věřil, takže v tomhle je ten konec takovej symbolickej a částečně otevřenej aneb pro dobrotu na žebrotu a všechno co uděláme se nám vrátí, ale v případě poctivýho policajta co chce jenom dělat svoji práci a nenechat byrokraty aby se mu do toho mohli srát to funguje přesně naopak. Mno uvidíme jestli je to definitivní konec nebo se na to nějak naváže každopádně Bebjak potvrdil svoji třídu a jak co se celovečerních filmů týče kde točí vesměs průměrný záležitosti, tak na poli těchto televizních seriálových kriminálek a minisérií nemá konkurenci. Za plný počet tedy nakonec těsně ne, ale jinak zatraceně dobrý řemeslo.90% ()

Galerie (92)

Zajímavosti (10)

  • Produkčně nejnáročnější scénou byla sekvence výbuchu v chatě, na které se vedle herců a členů štábu podíleli také hasiči, záchranáři, kaskadéři i odborníci na speciální efekty. (Česká televize)
  • „Vedlejší produkt není klasickou kriminálkou, i když se v něm paralelně řeší rovnou dva případy, ale je spíše psychologickým dramatem, ve kterém jsou hlavní postavy vystaveny zkouškám, jež do děje vnášejí větší napětí než samotná detektivka,“ řekla kreativní producentka Kateřina Ondřejková. (SONY_)

Reklama

Reklama