Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Příběh hazardního hráče (Matt Damon), který je postaven před osudovou volbu mezi láskou a hazardem. Příběh studenta práv, který svou nechuť zařadit se do "normální" společnosti kompenzuje geniálním talentem. Mike má totiž neobyčejné kombinační schopnosti a dovede uhodnout, jaké karty mají v ruce jeho partneři v pokeru. Na rozdíl od většiny profesionálních hráčů se ale Mike snaží nepodvádět a v tom se rozchází se svým komplicem, utápějícím se v dluzích (Edward Norton). (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (297)

Z0oMb3E 

všechny recenze uživatele

Časy, keď v pred zaprdeným salúúnom parkovali tri hnedé mustangy a pobehovala jedna nahá zarastená a zruinovaná socka s deravým sudom na ramienkach, sú už dávno pasé. Doba sa zmenila a socku, ktorá ochcáva rohy busových staníc, pretože nemá na zaplatenie verejného wécka, nerozoznáte od solventného podnikateľa, ktorý si z hecu vydržiava sexualne skúsených juvenilných miništrantov. Nie-nie, dnes sa dá vpohode žiť na dlh. Hlavne, ak máte poruke hejhulu, akou je vypatlaný Dejmon, ktorého jediná obrana spočíva v sklopení uší a vrtení hlavou (bez ohľadu na to, akú postavu vo filmoch hrá). Požičia, podrží a dokonca nechá na sebe odbaviť i pár statných sovietov s veľkými koko...kontami. Avšak film o pokri je pre mňa skrátka na rovnakej úrovni ako film o madagaskarských deťoch, ktoré hádžu šutre na kmene paliem. Takže o erekcii z vybraného prostredia nemožno hovoriť. Skrátka čistý priemer. ()

Marsik 

všechny recenze uživatele

Sice nerozumím ani základním pravidlům pokeru, ale i tak mi různé filmy o hazardních hrách přijdou atraktivní (Hráči se Stallonem, Oko bere se Spaceym, atd...). Ovšem Hráči s Damonem a Nortonem mi přišli jako jedna velká nuda. Nemělo to vůbec spád, což byla obrovská vada na kráse. Malkovichova role byla fajn, ale ten nedostal bohužel moc prostoru. Film s takovými velkými herci by měl mít vysokou úroveň, ale Rounders se dají charakterizovat pouze jako lehce nadprůměrná záležitost, kterou si už jen tak znovu nepustíte. 60% ()

Reklama

castor 

všechny recenze uživatele

Tohle pokerové drama se hraje hodně ve stylu vabank. Poker představuje spíš jako styl života než jako profláknutou karetní hru. Tahle závislost se stane osudnou sympaťákovi Mikeovi, který jednoho večera dostane od stolu pořádně za vyučenou. Inteligentní skautík se totiž ponořil do partie s ruským žralokem, až mu zbylo prázdné plato, nevěřícný pohled a zoufalství, co řekne své milé. Na čas mu to ale otevřelo oči s tím, že karty do ruky už nevezme a dostuduje práva. Jenže to by právě nemohl vylézt z basy jeho letitý kámoš, který nasekal a ještě naseká pořádný dluh, takže pakl karet se začíná znovu hlásit o slovo. John Dahl a dvojice scénáristů mile překvapili. Všechno je to pochopitelně docela dost předvídatelné, ale tenhle pokerový vesmír má své kouzlo a tah na branku, takže dramatický je sám o sobě. Když navrch poteče do bot, pomůžou herci: rozpolcený Matt Damon hraje to, co se od něho očekává – milý hošan, od kterého si babičky nechávají nosit nákup až do kuchyně. Edward Norton v době svého velmi zajímavého období (kdepak ty časy jsou?) je zkažený průšvihář, který doufá, že to tonoucí stéblo někdo vytáhne, potěší i karbaník John Malkovich, který seká hlášky jak Baťa cvičky a svých pár minut na place si sakra užívá. No, a Martin Landau je herecká kapitola sama o sobě. Ve výsledku (i dnes) slušné karetní setkání aneb ovci můžeš ostříhat mnohokrát, ale stáhnout z kůže pouze jednou. ()

Pilda17 

všechny recenze uživatele

Jelikož jsem milovník pokeru a rád si ho s kamarády zahraji a chtěl bych někdy zkusit něco většího, tak mě film zaujal. Matt Damon v hlavní roli jako mladý pokerový hráč je skvělý a dobře ho doplňuje trošku bláznivější Edward Norton. Kdo zná poker, nebo ho má rád, tak si svoje na tomto snímku určitě najde.. 8/10 = 80% ()

ladko 

všechny recenze uživatele

"Let's play some fucking cards!" Dve hodiny zbehli až príliš rýchlo... Je síce pravda, že zábavné mi príde sledovať aj niekoľko hodinový prenos World series of poker - je to proste veľmi zaujímavá hra, ale to neznamená, že by si ho nemohol užiť aj pokru neznalý človek. Veľmi pútavý a pôsobivý film. "Few players recall big pots they have won, strange as it seems, but every player can remember with remarkable accuracy the outstanding tough beats of his career."(so true...) ()

Galerie (24)

Zajímavosti (8)

  • Matt Damon a Edward Norton se zúčastnili světové soutěže v pokeru. Náklady 10 000 USD pokrylo studio Miramax. Matt Damon vypadl po čtyřech dnech, když jej vyřadila světová legenda pokeru Doyle Brunson. (Tygrys)
  • V úvode filmu cituje Mike McDermott (Matt Damon) slová Doyle Brunsona: "Texas bez limitu je Cadillac pokru", ktoré použil vo svojej knihe zvanej "Super System". Neskôr cituje: "V Texase bez limitu je hlavné prinútiť hráča vsadiť všetko", čo je tiež zo spomínanej knihy. (tarponko)
  • Natáčení probíhalo v autentických newyorských klubech, v Taj Mahal Casino v Atlantic City, v Siwanoy Country Clubu v Bronxville a v Newarku. (Tygrys)

Reklama

Reklama