Reklama

Reklama

Dva bezcílní muzikanti, kytarista mexického původu (Cheech Marin) a bělošský bubeník (Tommy Chong), se náhodou potkají a zažijí spolu řadu podivných dobrodružství, včetně toho, že se podílejí na bizarním pašování marihuany. Profesionální huliči Cheech Marin a Tommy Chong se dávají dohromady v komedii Stoupat jak dým, která sleduje tuhle značně sjetou dvojici na okružní cestě po Kalifornii. Ačkoli je jejich cílem sehnat jen trochu trávy, nakonec jsou omylem deportováni do Mexika. Zoufale se odtamtud snaží dostat domů, a proto přistoupí na nabídku, že převezou přes hranice káru plnou marihuany. Podaří se jim to ale stihnout dřív, než všechno vyhulí? Po cestě navíc naberou dvě stopařky a jakousi šťastnou náhodou se jim vždy podaří setřást poldy, kteří jsou jim - zcela nepovšimnuti - celou tu dobu v patách. (Cinemax)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (136)

Trellíno 

všechny recenze uživatele

Tak se mi konečně podařilo sehnat první kousek od téhle neskutečně vymaštěné dvojice a ono je to dokonce velmi zábavné. Vezměte třeba Zahulíme, uvidíme. Pošlete to časem o dvacet let zpátky a víte tak zhruba o čem je tohle dílo. Za střízliva za tři, v jiném stavu někde na kalbě s kamarády bych asi hvězdičku přidal. :-) ()

Jardatekk 

všechny recenze uživatele

Divím se, že mi tenhle film mohl uniknout.... Každopádně jsem se hodně nasmál a to pouze u heřmánkového čaje a míchaných vajíček :D Myslím, že se rád na tyhle dva hipíky podívám ještě jednou. Pro mě asi nejlepší komedie co se trávy týče. Tohle dnes už bohužel nikdo nenatočí .Opravu poctivých 86 minut srandy a můžu všem jen doporučit. V Americe se asi děly věci... ()

Reklama

Radko 

všechny recenze uživatele

Huličská komédia jak bič, to nepochybne, ale nielen. Veď si len zoberte to množstvo liekov, čo do seba aktéri filmu do seba hádzali miestami doslova po hrstiach, toho prášku, čo vyšňupali. Takže sa domnievam, že komédiu si vychutná každý závislák, a nemusí to byť práve vysmiaty hulič. Kľudne nejaký fanda zelených japonských čajov. Vec, čo okamžite udrie do očí je vizáž hlavných hrdinov, ale vlastne všetkých týpkov v príbehu. Akoby na mňa rozradostnene mávali nemecké šibnuté komédie, niekedy reznuté koženými nohavicami zo 70. a 80. rokov. Kdesi som tu v komentároch zachytil tvrdenie, že čo si mohli filmári všetko dovoliť koncom 70. Ozaj? Veď policajti boli síce smiešni, ale úspešní. A hlavní hrdinovia vlastne tiež. Takže odvážnosťou k optimizmu? Navštívte náš svet: tam sa za drogy nezatvára, pretože vždy pomôže tá kurva náhoda. Strih roka vyhráva ten, čo nasleduje po skončení súdu, keď jeden z hlavných týpkov vychsrtne vypitý pohár vodky sudkyni do xichtu. Taká excelentná skratka sa len tak nevidí. Pripomenulo mi to Jarmuscha. Ale nebojte, asi len v tomto. ()

Devadesát Dva 

všechny recenze uživatele

-Could I see your license, sir? -Whuut? -Your license. Where's your license? -License. It's on the bumper, man! Back there, man! -No, I mean your DRIVER'S license. -Oh yeah, I got my driver's license, man... hey I thought'a somethin' really funny, man... hey, yo momma! (...) -Sir, what's your name? -Whaat? -Whats your name? -Uuhhh... isn't it on the license, man? Yeah, that's it! Pedro De Pacas, man, that's my name. ()

ambrožmrož 

všechny recenze uživatele

Šílená komedie, která je vyhulenější více než její dva hlavní představitelé prožívající neskutečné situace vychazející z jejich hédonistického životního stylu. Skvělá hudba, kupy hulení, nehorázná sranda a cheech and chong osobně vám zaručí pohodové strávení hodinky a půl, zvláště pak, jste-li vykouření aspoň tak, jako ten policajt v jedné z mnoha nezapomenutelných scén tohoto originálního filmu. ()

Galerie (23)

Zajímavosti (8)

  • Raná sestava legendární LA punkové kapely The Germs se účastnila show Battle of the Bands v klubu Roxy spolu s dalšímy kapelamy té doby. Zpěvák Darby Crash a zbytek kapely však během jejich konkurzního vystoupení před živým publikem vyvolali rvačku, jelikož jim bylo řečeno, že ve filmu nebudou. (Epistemolog)
  • Záběr, kdy žena šňupe prací prášek Ajax, byl proveden trubicí ukrytou v rukávu, která vedla k vysavači. (Epistemolog)
  • Ve filmu slovo „man“ zazní 295krát. (Epistemolog)

Reklama

Reklama