Reklama

Reklama

Epizody(11)

Země je planetou extrémů od pólu k pólu. Tento seriál detailně zkoumá extrémní prostředí od věčné temnoty antarktické zimy po nejvyšší stromy a nejhlubší jeskyně na Zemi, jejichž obyvatelé nikdy neuvidí denní světlo. Tento program, který vznikal pět let a získal mnohá ocenění, je nejdražším přírodovědným dokumentárním seriálem, který kdy nechala natočit BBC. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (456)

Thehellion 

všechny recenze uživatele

Trošku mě mrzí, že například v žádném díle neni ani zmínka o kosatkách, což je vrchol potravního mořského řetězce, sem tam se na můj vkus moc babrají v kytičkách a těchto věcech na úkor například tygrů a podobně, nicméně to jsou jen malé chybky..natočit něco takového muselo dát obrovskou dřinu, je to famozní přírodopisný dokument. Za mě nejlepší díly - Hory, Od polu k polu, Království ledu a asi pouště..největším zklamáním byla pro mě nejspíš džungle..ale nelze to napsat jinak..........Bravo.... ()

kubin. 

všechny recenze uživatele

Úchvatná podívaná, která se jen tak nevidí. Nádherné záběry, skvělý komentář, český dabing, hudba, která i tak dech beroucím záběrům přidává poslední stupínek k dokonalosti. Pokud si myslíte že jste viděli nejlepší přírodopisný dokument a nebyl to tento, měli byste přehodnotit svůj názor. Opravdu stojí za to vidět. Po několika dalších shlédnutých dílech dostává sousloví dech beroucí záběry další rozměr, to jste opravdu ještě neviděli. ()

Reklama

Padme_Anakin 

všechny recenze uživatele

Pozoruhodná záležitost s podmanivou atmosférou, nádhernými záběry, při kterých se tají dech, někdy i zastavuje, zároveň funguje jako zábavná i poutavá lekce biologie, hudební podmaz velice příjemný, tvůrci zaslouží veliké smeknutí klobouku za vše (čas, trpělivost, odvaha) a ode mne plný počet hvězdiček.. Krásné nahlédnutí do různých zemí a zajímavých koutů, do hloubky moří i oceánů, bylo mi potěšením a s radostí jsem hltala každý díl, jeden lepší než druhý, všechny úžasné.. ()

Lima 

všechny recenze uživatele

V bezmezné úctě se skláním před Davidem Attenboroughem, slavným biologem a zřejmě nejvýznačnějším popularizátorem přírodopisných dokumentů, za jeho celoživotní dílo a doufám, že nás ještě oblaží spoustou takových skvostů. Zde je sice v pozici „pouhého“ scenáristy a vypravěče, tedy ne v přímé interakci se zvířaty, jak je u něho obvyklé, ale to výsledný dojem nesnižuje. Impozantní a nádherné v každé sekundě a to jsem ještě neviděl tu tolik do nebes vynášenou HD verzi. ()

Rozjimatel 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Vynikajúci prírodopisný dokument. To obrovské úsilie a prostriedky venované tomuto projektu prinieslo našťastie svoje plody a výsledkom je niečo absolútne unikátne. Úchvatné zábery, aké dosiaľ nikto nenatočil, z miest, kde ľudská noha nevkročí, veľmi vzácne živočíchy po prvý krát predstavené na obrazovke v ich bežných činnostiach. Niektoré druhy života sú akoby z nejakého sci-fi filmu, bežný človek o ich existencii nemá ani potuchy. Na rozdiel od neskorších dokumentov Davida Attenborougha (Naša planéta (2019)) tu ekologické posolstvo ešte nie je také silné (len sem tam naznačené), dokument sa skôr snaží ukázať divú prírodu v celej jej kráse a rozmanitosti. A darí sa mu to mierou vrchovatou. ()

Galerie (131)

Zajímavosti (10)

  • Druhá epizoda s názvem „Hory“ přináší mimo jiné i několik scén ukazujících velmi vzácné leopardy sněžné. Jde o vůbec první záběry tohoto živočišného druhu takto zblízka. Samotné natáčení těchto scén zabralo filmařům více než rok. (DaViD´82)
  • Čtyřicet týmů kameramanů točilo na více než 200 různých místech po celém světě. Natáčení trvalo více než 5 let. (formelin)
  • Filmaři navštívili celkem 62 zemí. (DaViD´82)

Související novinky

Zázračná planeta II - Live in Concert již 28. 3.

Zázračná planeta II - Live in Concert již 28. 3.

18.03.2018

Po senzačním úspěchu programu Zázračná planeta - Live in Concert se na jaře 2018 představí pokračování koncertního provedení dokumentárních přírodopisných filmů BBC - Zázračná planeta II. Na programu… (více)

Reklama

Reklama