Reklama

Reklama

V roce 1999 je město Los Angels plné násilí, drog a gangů. Je rozděleno na zóny volné střelby, kde nehlídá policie a neplatí žádné zákony. A přesně uprostřed této zony se rozhodne pan Miles otevřít střední školu pro mladistvé členy gangů. Za pomoci špičkových vědců sestrojí robotické učitele-cyborky, kteří se mají postarat o výuku dětí a o kázeň. A do této školy přichází Cody Calp, vězeň a člen gangu Černých srdcí, který má na výběr - bud bude studovat, nebo půjde zpět do vězení. Cody jako jediný si začíná pomalu všímat, že s učitelema není něco v pořádku... postupně se vymikají kontrole vědců a rozhodnou se rozpoutat svou vlastní válku se studenty. (matestlust)

(více)

Recenze (133)

jondoe 

všechny recenze uživatele

Ked som bol mlady parila Trieda 1999 (ten nazov sa mi pacil viac) k jednym z mojich najoblubenejsich filmov. Dnes ked som si ho po dlhsom case znovu ma to uz tak nezobral ako kedysi, ale aj napriek tomu to stale ma nieco do seba. Pride mi tosku smutno ze dnes sa uz podobne filmy netocia. Je jasne ze uz vo svojej dobe to bolo becko ako vysite, ale bolo zabavne a pre mna aj tak trosku kultove. ()

fcreading 

všechny recenze uživatele

"To niesu učitelia, ale roboti." Kvalitný béčkový akčný horor režírovaný Markom L. Lesterom (Komando, Ohnivé oči, Zúčtovanie v malom Tokiu), zahral si v ňom aj Josua John Miller (Near Dark) a Malcolm McDowell (Mechanický pomaranč). Bol som nemilo prekvapený, snímok sa uberá svižným začiatkom na ukážku máme ukázaného robota, ktorý ma učiť na stredných školách kde vládne gang, (dokopy sú traja). Hudbu zložil sám majster Michael Hoenig (Blob, The Gate), snímku nemám čo vytknúť, zabávalo ma to od začiatku až do konca 100 percent. A na záver naspievaná pesnička od Midge Ureho: Come the day I will be there when the hammer starts to fall Come the day I will be there with my reasons for it all Struck by sound across my face Loud enough that I can taste Knock the choices from my head Hear the voices which just said Come the day, Come the day!!! ()

Reklama

Paldiny

všechny recenze uživatele

Zábavná kravina, ktorá nemá s hororom nič spoločné no i tak ma dvakrát vydesila. Prvý raz pri známych scénkach z Terminátora 2 a druhý raz pri opísanej príbehovej linke z Kultu hákového kríža. Lenže pozor, ono sa neopisovalo. Oba menované filmy vznikli až po Triede 99´ a ja prepočítavam čoho som bol práve svedkom. A nutné dodať, že tam, kde napríklad taký Kult končil, tam Trieda iba začína, samozrejme v tých najbéčkovejších vodách s detskými gangmi a robotickými učiteľmi. A síce mi viac sadla vážnejšie poňatá Trieda 84´, tu som si tiež pokyvkával nad nekorektnými nápadmi, drsnou akciou a trikoch, aké dopadli lepšie ako napríklad v ten rok vypustenom druhom Robocopovi. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Roboteacher, aneb likvidace vždycky bude stát míň než inkluze.. Co na tom, že autoři kostýmů a účesů nevyndali hlavy ze sáčků s toluenem. Koho zajímá, že příběh je tupý jak Horáček s Pažoutem, vykrádá se Cameron a Stacy Keach vypadá jako provozní Modré ústřice. Lesterova Cesta do hlubin študákovy lebky je ultimátní béčko, které boduje právě svou obskurností a nyní už nemyslitelným ideologickým podhoubím. A co si budeme nalhávat, pozice ředitele této školy byla pro Alexe z Mechanického pomeranče dalším logickým krokem. Drugs Kill. Education Too! ()

nigga 

všechny recenze uživatele

K tomuto béčku mě vážou hlavně nostalgické vzpomínky (jako malému mi to přišlo hodně brutální a dost syrový na to, že se studenti vraždí nebo jsou vražděni (to vyvražďovačky jsem měl ještě před sebou) a dokonalý interzoňácký dabing, kde hodně daboval, se skvělým teen-hlasem, třeba Tonda Navrátil, jen ten Pomeje chyběl:-) ), ale i dnes je to super béčko s drsnými roboty se zbraněmi místo rukou, s některými šílenými scénami (např. když jeden z těch učitelů ohne přerostlé caparty přes nohu a dává jim na zadek je vážně soda nebo autobus, který vybuchne, když projede skrz skleněné dveře atd atd), krátkou stopáží a Traci Lind, do které jsem byl tehdá zamilovanej. "ta ku*va není ani pravá, jak si s ní máme do prčic poradit" 80% ()

Galerie (13)

Zajímavosti (5)

  • Malcolm McDowell sa zúčastnil natáčania len 2 dni. (beso74)
  • Film natáčeli v Seattlu a to hlavně v jeho severní čtvrti Wallingford. (KM Phoenix)
  • Film bol zakázaný na Islande. (Paldiny)

Reklama

Reklama