Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Už posedmé se vrací legenda filmové Sci-Fi - Star Trek. Jejími hrdiny jsou opět kapitáni kosmické lodi Enterprise Jean-Luc Pickard a James T. Kirk, kteří se ve 24. století snaží překazit plány šíleného fyzika jménem Soran, který je odhodlán zničit civilizaci. Je to fascinující výlet vesmírným prostorem, v němž rychlostí světla proletíte dobrodružným příběhem nejslavnější a nejúspěšnější vesmírné ságy. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (192)

malylada 

všechny recenze uživatele

Jak by řekl vulkánec, není to logické, na Star Trek tento díl opravdu ne. Nicméně to kompenzují výborné akční scény, povedený záporák a především poslední vydechnutí Kirka je po tak dlouhé pouti fanouška Star Treku opravdu emocionální. Film má nedostatky, neboť se střídají nudné pasáže s výbornými a jsou to příliš velké skoky. Určitě film patří k tomu lepšímu a je to pocta střídání dvou velikánu, kapitánu hvězdné flotily......7/10 ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

No, sice jsem starou Enterprise nijak zvlášť nemusel, ale tohle ukončení kariéry admirála Jamese Tiberia Kirka je skvělé. Nemluvě o perfektním záporákovi Malcolmu McDowellovi. A je tu i po, respektive před;) First Contactem asi nejdůležitější moment pro Data. Hudbu si asi nezamatujete, přece jen Dennis McCarthy je skladatel spíš do seriálu... krom toho, že se podílel na v podstatě všech Star Trecích, má na kontě i Cestu Do Neznáma, SG-1, a taky Dawsonův Svět:) Nějaké chytlavé hlavní téma nečekejte, na to měl Star Trek jinšího mistra... 80% je možná trochu moc, ale minulé dva ještě Kirkovské filmy byly zase podstatně žalostnější než Generations. Takže tu čtvrtou hvězdu nechám viset tak jak je. ()

Reklama

StrYke 

všechny recenze uživatele

Nová generace se původní posádce nevyrovnává ani po kolena, ale stále je ještě koukatelná. Obrovským vodítkem, proč už si jenom sedmou část Star Treku pustit je, že se zde naposledy objeví kapitán Kirk (William Shatner) a dva z jeho členů posádky (James Doohan, Walter Koenig) a střetnou se "tváří tvář" s Patrickem Stewartem z nové posádky. A spolu také řeší již vypotřebované téma v ještě nepříliš ošoupaném balení. Samozřejmě je v sázce hromada životů, ba dokonce celá galaxie. Jak krásný příběh.. Kdo by řekl, že jsem si musel film rozložit na tři dny, protože jsem u něj nikdy nevydržel déle než půl hodiny. Nevím čím to bylo, možná špatným rozložením, nebo nezáživnými scénami. Podstatné je to, že až do téměř závěru jsem měl sto chutí dát tomuhle Star Treku jenom tři hvězdičky, samotný konec mi ale nakonec obměkčil srdce. Prostě zatím nejhorší část série a předpokládám, že to půjde ještě s každým dalším dílem dolů a dolů. Herecké výkony jsou průměrné až lehce nadprůměrné, ti co odvádějí skvělé výkony jsou ve filmu jen pár minut a ti, co jsou jenom celou dobu k smíchu jsou tam po celou dobu. Jak rozumné. Speciální efekty jsou potom zase o něco horší, než v předchozím díle, ale není to nejhorší. Hudba je potom jenom slabým doplňkem, který jsem po celý film ani jednou nezaznamenal. Zvraty byly některé pěkně udělány, ale za to bylo v některých situacích několik logických chyb. Takže slabší průměr ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Zase je to díl spíše z nostalgie. Bavily mě pasáže, které zde jsou s Kirkem a případně s Chekovem a Scottym, ale je jich po hříchu málo. Nová generace "Star Treku" mě nijak nebere a nemám k těm postavám takový vztah jako k těm původním. I když jsem seriál nesledoval, tak ve filmech mě dostaly a setkat se s nimi ještě jednou bylo fajn. Alespoň tedy s některými. ()

PKD 

všechny recenze uživatele

Tak, pro TOSkaře je the best pochopitelně, prvních 17min. Zbytek jsem již takových 10 let, neviděl. Páč jsem to v dávných letech sjížděl tak nehorázně často, že si to pořád a velmi dobře pamatuji. Je to ale i díky tomu, že tady je satanžel jasně viděti, jak je propastný rozdíl mezi Pikrdem a Kérkem. A to není veselé srovnání. Hl. vinu, samoz. nese režisér, který prostě umí tv Star Treky, ale kinofilmy mu moc nejdou a tady je to velmi výrazné. Řada scén tak působí až moc lacině, když nepočítám parádní efekty. Protože to, co se v tv s. hravě schová, tady trčí, jak palec vzhůru. A přítomnost té (jak jí říká moje matka) zrůdy bez obočí s tou její zdá se, nekonečno sbírkou, debilních klobouků, též ve mě olbřímí chuť se na to v celku, někdy v budoucnu podívati, nevyvolá. Pokud si to někdy pouštím, tak jen těch úvodních 17min., kde pak skřípu zuby, páč bych dnes už vraždil, za film s Enterprise-B a 3 TOS postavami. Já bych dal TNG právě na těch 17min. na konci a zbytek je...jasný,hehe. Tj. zrcadlově obracený film.;-) ()

Galerie (70)

Zajímavosti (23)

  • Ve filmu se mihne i Whoopi Goldberg, ale není zmíněna v titulcích. (ČSFD)
  • Během produkce filmu se počítalo i s re-designem stávajících uniforem pro posádku Enterprise-D. Bylo vytvořeno několik verzí, jedna z nich se dostala na akční figurky pro tento film, ve „finalní“ se začlo dokonce natáčet. Nakonec po pár dnech natáčení bylo rozhodnuto, že se využijí uniformy z TNG série a DS9 serie, např. Jonathan Frakes nosil uniformu od Averyho Brookse. Hlavním důvodem, proč se tak rozhodli byl ten, že ačkoliv na papíře uniformy vypadali dobře, v reálu se s nima pracovalo špatně, hercům neseděli, ani vizuálně nevypadali tak dobře. Nových uniforem se herci dočkali až při natáčení Star Treku: First Contact (1996), které se zároveň stali novými uniformami pro obsazení v seriálu Deep Space Nine (od r. 1993). (Shakaar)
  • Podle Williama Shatnera byla věta "Who am I to argue with the Captain of the Enterprise?" tím nejtěžším, co kdy ve Star Treku řekl. (ČSFD)

Reklama

Reklama