Reklama

Reklama

V roce 2033 shromažďuje společnost Water&Power světové zdroje vody. Jediné dvě věci, které mohou Water&Power zastavit, jsou tank a opravdu odhodlaná dívka. V hlavní roli vystupuje Lori Petty, bezvadná kamera a skvělý humor ve spojení s fantastickým hudebním doprovodem (Belly, Bjork, Devo, Hole, Ice-T, L7 a další) z tohoto filmu dělají ten největší akční hit pod sluncem! (Warner Home Video CZ)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (125)

gudaulin odpad!

všechny recenze uživatele

Sympatická snaha natočit nejhorší komiksovou adaptaci se minula účinkem, protože si maně vzpomínám na dva horší snímky tohoto ražení, a to na Vampirellu a Barb wire, nicméně ani třetí místo není k zahození a na filmeček si vzpomenu, kdykoliv budu potřebovat povzbudit dávicí reflex. Každopádně je dokladem, že komiksový film lze natočit opravdu levně a dovedu si živě představit, že něco podobného by mohlo vznikout i v našich podmínkách, ba si dokonce umím představit, kdo by to režíroval a kdo by do toho vrážel peníze (a upřímně se toho děsím). Celkový dojem: 5 %. ()

Lorge 

všechny recenze uživatele

5* si zaslouží už jen scéna, ve které hlavní hrdinka v tanku útočí na náklad zbraní a během útoku zvládne sledovat balet, opékat si klobásy a sestřelit chlápka šípem, načež se projede na hlavni jako na serfovacím prkně a ještě trousí jednu hlášku za druhou. Sice se snad najde pár hluchých míst, ale film jede takovou rychlostí, že si jich nelze všimnout + je tam Jack Kerouack reinkarnovaný jako obří klokan. Obří Klokan !!!!!!! :-D Turbobooster!!! ()

Reklama

M.Macho 

všechny recenze uživatele

Tahle veselá holka není moc "srdceryvná". Kdyby aspoň přibylo toho divného humoru, ale ani to ne. Jede se nějak na sucho, nic "pořádně echtovně bizarního" se neděje a ani hlava šéfa VaM nebyla nijak oslňující. Zato již chápu jak se liší komiksové adaptace špatné, dobré, lepší a geniální a jakým způsobem se dají časově zařadit podle data vzniku. 1995 - to je přesný kámo.... Lepší slabota na sobotní večer... i když Lorry Petty má hodně divné rtíky... ()

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Komiks je ve stylu punk odehrávající se v divokých časech postapokalyptické Kalifornie. Fanoušci série ´Mad Max´, nechť si na něco podobného nechají zajít chuť. Komiksové rozhraní se tvůrci rozhodli zachovat v celé své podstatě, takže i styl vyprávění, divokosti, střihu a obrazu se rovná obrazotvornosti předlohy, ze kterého dokonce byly použity i přímo obrázky, čímž vzniká otázka, jestli se tvůrci takhle náhodou neinspirovali např. českým snímkem z roku 1970 ´Čtyři vraždy stačí, drahoušku´. Daný komiks je nezávislý, tudíž atmosférický divný a tak podle toho také vypadá i film. A tak si také mnohý divák zákonitě myslí, že je film špatný. Není. Je především věrný své předloze a o tom to je. Je to bláznivé, nelogické, křečovité, místy ušlápnuté, ale ve svém smyslu a představivosti, prostě zábavné. A to nebyla u hlavní hrdinky ve filmu použita typická podprsenka ve tvaru raketových hlavic. Tank Girl je sama o sobě, prostě prdlá. A když její charakter doplníme neustále se měnícími neo-punkovými obleky a polooholenou hlavu ozdobenou různými účesy, vznikne ženské monstrum bez bázně a hany, která srší energií a vždy neúnavně zůstane nad věcí. Akční scény tvoří podstatnou část filmu, avšak jsou povětšinou zachyceny statickou kamerou, což striktně odpovídá komiksu, což k lepšímu nadhledu bylo přímo doplněno komiksovými animovanými sekvencemi. To běžný divák nepojme, ale fanoušci komiksové předlohy ano. Zábava tkví hlavně v roztržitosti ve vyprávění a obrazotvornosti,což je zábava neobvyklá, ale ve své podstatě zásadní. Jedná se o zábavný snímek, avšak jen pro určitý okruh diváků. Komiks jako takový je těžko zfilmovatelný, ale tvůrci se s tím poprali dobře. ()

belldandy 

všechny recenze uživatele

Rozumím tomu, co tu všichni říkáte. Ovšem pro mě jde o jednu z nejpovedenějších komiksových adaptací. Splňuje přesně to, co si představím pod pojmem - komiksový film: rychlá akce, bizarní postavy, ujetý děj ... Rozjezd je popravdě docela pomalý, konec taky stojí za prd, ale alespoň v prostředku se film povedeně rozjede a je zatraceně cool ... Přesně tak, jak to podle mě vyžaduje undergroundová komiksová předloha. Celý film taky nakonec vyzní tak nějak hodně undergroundově ... což k předloze a vůbec celé hlavní hrdince bezvadně sadne. (Vivat Tank Girl, vivat zmutovaní klokani a vivat Gorillaz!) ()

Galerie (48)

Zajímavosti (12)

  • Rachel Talalay dostala knihu Tank Girl od nevlastní dcery jako vánoční dar. Bylo to její první seznámení s příběhem. (Pumiiix)
  • Lori Petty v roli Tank Girl vymění během filmů 18 druhů oblečení a změní stejný počet účesů. (Pumiiix)

Reklama

Reklama