Reklama

Reklama

Svatostánky

(festivalový název)
  • USA Between the Temples (více)
Trailer

Obsahy(1)

Zatímco chazan Ben, který stále žije se svými dvěma matkami, přichází kromě hlasu i o víru, jeho bývalá učitelka zpěvu Carla se rozhodne tu svou teprve objevit. Dvě ztracené bytosti, které jsou si vzájemně učiteli i studenty, se k nelibosti jejich rodinných příslušníků sbližují více, než by možná i sami čekali. Rozšafný snímek, jehož režisér Nathan Silver se nebojí nakousnout ani zakázaná jablka a s notnou dávkou satiry a humoru destigmatizuje různá životní období. Hořkosladká komedie kladoucí si otázku, co to znamená být mensch, vstoupila do povědomí diváků na filmových festivalech Sundance a Berlinale. (MFF Karlovy Vary)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (5)

KajusaK 

všechny recenze uživatele

Zajímavé téma, nevšední. Velký věkový rozdíl mezi Benem a Carlou, pěkně zpracované, ale nepotřebuji vidět víckrát. [KVIFF, 2024] ()

Slarque 

všechny recenze uživatele

Židovská komedie. Přitom s mírnou nadsázkou mohu říci, že vše, co vím o židovství, znám z filmů Woodyho Allena. A protože to vypadá, že náboženského humoru je tu dost, já se bavil tak napůl. Ale i jako romantická komedie to má natolik netradiční průběh, že to za ty dvě hodiny času stálo. ()

Reklama

dubinak 

všechny recenze uživatele

Milá neškodná indie komedie, do jejíž tématiky asi český divák nebude příliš zasvěcen, jelikož se zabývá judaismem a židovskou new yorskou komunitou. Humor to má ale příjemný, herci jsou sympatičtí a chemie mezi postavami je taky moc fajn. Kouká se na to hezky, ale někomu nemusí sednout forma nebo ta obrazová stylizace. Asi to rychle vyšumí, ale ničím mě to neurazilo a naopak hezky zahřálo u srdce. KVIFF 2024 ()

Galerie (6)

Reklama

Reklama