Reklama

Reklama

In a Violent Nature

  • Austrálie In a Violent Nature (více)
Trailer

Obsahy(1)

Hororový slasher, který metodicky líčí záhadné vzkříšení, řádění a odplatu nemrtvého monstra v odlehlé divočině. (JasonCZ)

Videa (1)

Trailer

Recenze (42)

RUSSELL 

všechny recenze uživatele

In a Violent Nature nesedne každému a dokážu si barvitě představit, jak u toho spousta lidí doslova umírá nudou (a z velké části to možná budou ti nejpravověrnější slasher fans), avšak na mě to mělo opačný efekt. Hned od úvodního zmrtvýchvstání jsem byl přikován k obrazovce a skoro až hypnotizován každým záběrem. Vychutnával jsem si toulky ontarijskou krajinou a byl v neustálé tenzi, co se bude dít dál, i když jsem měl jasnou představu. Každá jednotlivá vražda je pamětihodná a svým provedením unikátní, ale nejvíc mě do kolen dostal ten yoga mord – z toho mi málem upadla čelist. Chris Nash možná pařil „Friday the 13th: The Game“ za Jasona a pak se to rozhodl převést do filmové podoby, která vzdává hold slasherům se všemi jeho klady a zápory, ale zároveň na celý žánr nahlíží z úplně jiné perspektivy a převrací ho na hlavu – a to v takovém formálním pojetí, jaké jsme tu ještě neměli. Nash navíc v poslední patnáctiminutovce už tak diversifikované publikum ještě víc rozštěpí, ale právě ta rozpačitá koncovka mi nejvíc vrtá v hlavě a ve výsledku ještě umocňuje už tak vysoce cinefilní zážitek, jaký mi In a Violent Nature přineslo. ()

Deyw 

všechny recenze uživatele

Ta kamera je fakt skvělá, 70-80s look filtr, format 4:3 LUXUS, takhle by to slo.. Gore a killy jsou prumer az luxus.. Nelibil se mi hlavni zaporak, vypadal jak gumovej nateklej krypl a stou svareckou maskou pusobil az vtipne.. postavy neresime, jen loutky na porcovani…pribeh 0 ale totalne, jakoby ani by to nevadilo, kdyby to skoncilo nejak normalne a uzavrelo se to nebo cokoliv, ale tenhle zvolenej konec je totalni WTF a nechapu co to melo byt.. 😀 Takze borec vyleze z hliny, neco par vet se o nem dovime, rozseka co potka a je upnutej na retizek.. 😀 jinak ja dam slabsi 3* za tu kameru,look a gore.. jinak nic..cekal jsem vic..ale ta skorpion fatalita byla top 😀 ()

Reklama

MrPierc 

všechny recenze uživatele

U tohoto hororu jsem litoval, že jsem si film pustil. Šlo mi to pod kůži. Typický západní slasher z 80. let je rychlý, gore, detektivní a někdy vtipný. Tady sledujeme vraha neustále, nikam nespěchá, vraždy pomalé, zvrácené, nepříjemné, málo střihů, bez emocí, bez hudby. Anonymita, les, strach a konec stále bez jistoty. Takový typ filmu jsem ještě neviděl a už nechci vidět. Poznámka: jóga je smrtelná. ()

rollman1 

všechny recenze uživatele

Pátek 13. z pohledu zabijáka. Chris Nash vzal super nápad a převedl ho na celovečerní snímek. Bohužel však krom zajímavého zpracování a porce gore, nemá film víc co nabídnout. Chození s vrahem po lese není až tak záživné, jak by se mohlo na první pohled zdát. Puberťáci sice umírají nekompromisně, mezi tím se ale nic neděje. Tečku tomu nastavuje takový až meh konec, kde úplně chybí klasický finálový showdown mezi vrahem a final girl. Velké plus patří rejžovi za samotné experimentování v subžánru a otočení klasických propriet. Na větší filmový debut to nebylo vůbec špatné a dovolím si napsat, že tento tvůrce nás v budoucnu může příjemně překvapit. Teď ale naservíroval průměrné kempové vraždění, které nedělá legendám ostudu, ale bojuje o divákovou pozornost, když se nic neděje ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Veľmi pomalá sekaná. Zas nie úplne lacná, v Kauflande som videl aj horšie sekané, na ktorých viselo rovno číslo na gastro, ale nápad les + monštrum + rezacie kúsky musí už ponúknuť aj niečo viac ako len nostalgiu za klasikami. Vraždy majú svoje rácio, filmu ale chýba napätie práve preto, že je spomaľovanými prechádzkami po lese, pritom to evidentne nebolo natáčané v nejakom slovenskom obecnom prílesí, lebo monster sa dokonca ani nebál prípadných medveďov. Len si dlho kráčal a raz za určitý čas niekoho odpravil. A potom zas zdravá prechádzka. To aby si divák rovno natočil budík na každých 15 minút, kedy sa objaví nejaký masaker. ()

Galerie (21)

Zajímavosti (4)

  • Natáčanie sa pôvodne uskutočnilo v oblasti Kawartha Lakes v centrálnom Ontáriu v Kanade v roku 2021, lenže Chris Nash dostal neskôr pocit, že toto miesto "nebije na tú správnu notu". Film bol nakoniec natočený v Algoma District, Ontario, blízko Sault Ste. Marie. Nash potvrdil, že sa pretočilo asi 70% materiálu. (Arsenal83)
  • Pôvodne hral monster mana niekto iný, Chris Nash vysvetlil: "Urobili sme štyri týždne natáčania na úplne inom mieste s iným hlavným predstaviteľom, ktorý týždeň a pol po produkcii podľahol zdravotným problémom, takže sme museli nahradiť nášho hlavného herca „monster mana. Celý film je v kostýme, tak som si myslel, že ak nájdeme niekoho rovnakej veľkosti, zhruba rovnakej postavy, dotočíme to podľa pôvodného plánu. Je tu ale veľa dôležitých vecí, čo sa týka prejavu, chôdze a hmotnosti, a tak aj to bol jeden z dôvodov, prečo sme film pretáčali odznova." (Arsenal83)

Reklama

Reklama