Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Tentokrát je to osobní. Chladná tvář Jamese Bonda prahne po pomstě. Timothy Dalton v hlavní roli britsko-amerického akčního filmu. Britský tajný agent James Bond, který dosud oddaně sloužil zájmům vlasti a Jejího Veličenstva, se poprvé dostane do situace, kdy jedná pouze na základě své osobní motivace. Stane se tak poté, co kolumbijský drogový magnát Franz Sanchez uprchne ze zajetí CIA a pomstí se Bondovu dlouholetému příteli Felixovi Leiterovi. V den své svatby tak Leiter navždy ztratí manželku a sám přijde o nohu poté, co jej Sanchez nechá předhodit hladovému žralokovi. Protože britská tajná služba MI6 nechce mít s americkým případem nic společného, dá Bond výpověď a pustí se do pátrání po Sanchezovi na vlastní pěst. Spojí se s půvabnou pilotkou amerického letectva Pam Bouvierovou. Před Sanchezem se vydává za zabijáka na volné noze. Nabídne mu své služby a zaseje v něm nedůvěru v některé jeho spolupracovníky. Avšak rozložit dobře fungující drogový kartel může být nad Bondovy síly... (Česká televize)

(více)

Videa (3)

Trailer

Recenze (415)

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Daltona mám rád, ale jako Bond mi nesedl. Tohle byl vůbec jeden z těch slabších Bondů. Já osobně Bonda dělím (filmy) na tři období. První filmy byly prdka a sami tvůrci to tak asi brali, pak nastalo období, kdy se Bond hledal a filmy kolísají mezi parodií a pořádnou akcí. Nakonec a to jsou poslední filmy je Bond hlavně o akci a ten humor je tam jako třešnička na dortu. Poslední Bondové dokonce dostávají od zlounů na prdel a ač vítězové, pajdají z bojiště! To by v dílech s Connerym určitě nebylo a ani by to nikoho nenapadlo dát do scénáře... Povolení zabíjet u mne reprezentuje tu prostřední část Bondů a neřadím tento díl k těm povedenějším. I když pravda - závěrečná kamionová honička byla slušná. Za mne to jsou tři vybuchující zubní pasty. * * * ()

Tosim 

všechny recenze uživatele

Je zvláštní, že to, co bychom dnes přehlédli, nám u filmu, který byl natočen před lety, může třeba vadit. Tohle je podle mě takové Bondovo našlápnutí do nových časů, co na tom, že změnilo představitele a mělo delší přestávku. Brosnan nad ním totiž vzhlížel už delší dobu. A navíc je to s odstupem už stejně jedno. ()

Reklama

Niktorius 

všechny recenze uživatele

Zřejmě nejkontroverznější bondovka od dob V tajné službě Jejího veličenstva a do dob Quantum of Solace přináší mnohé z toho, čím ohromily (nebo znechutily, záleží na vkusu) nové bondovky s Daniel Craigem - downgraduje Bonda z gantlemanského supermana na impulzivního bouchače s vlastní hlavou a snaží se stát nohama na zemi v zápletce i akci. Jenže scénář se příliš soustředí na nezajímavé a zmateně podané vztahy mezi záporáky a dramatičnost děje není dostatečně silná na to, aby vynahradila vzhledem ke zvyklostem série utlumený humor. Tedy není divu, že diváci tento pokus o poněkud jinou bondovku odmítli jako příliš tuctový prefibrikát a poučení producenti o pár let později úspěšně vypustili na scénu hyper-akčního a hyper-nadsazeného Bonda Pierce Brosnana. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Po několikerém zhlédnutí se musím přiklonit k plnému počtu, byť mým favoritem byl vždy Connery... Je s podivem, jak i po letech jde o dobrou bondovku s akcí, vtipem a neskutečnou romantikou - scéna na člunu a v bazéně je jak z červené knihovny, ovšem zde působí mile a příjemně. Rozličné legrácky - kulky svištící ze samopalu bubnují v rytmu titulní bondovské melodie - dokazují, že se ještě jedná o film britský. Poslední filmy s Bondem-D.Craigem už nejsou bondovky, jen dobře řemeslně udělané akční americké filmy bez šarmu, nápadu a nadsázky, padající do šedi průměru. ()

hammer_head 

všechny recenze uživatele

Bondovky s Daltonem se spolu s Goldfingerem řadí k těm nejlepším starým Bondovkám co se děje týče (starým protože jsem ročník 91). Ohledně sympatičnosti hlavního hrdiny jsem byl také spokojen (možná nejspokojenější), Dalton dosahuje kvalit Conneryho (Lazenby mi nevadil) a co se týče R. Moora tak ten mi vzhledově moc neseděl a ani jeho bondovky se mi po dějové stránce moc nelíbily. Největší škoda je, že si Dalton zahrál Bonda pouze dvakrát (namísto nesympatického Moora, který jej ztvárnil 7x). ()

Galerie (148)

Zajímavosti (38)

  • Ve scéně, kdy Sanchéz (Robert Davi) střílí po Bondovi (Timothy Dalton) na návěsu cisterny, je možné zaznamenat, že zvuk odražených kulek od kovové konstrukce koinciduje s melodií filmu. (Zofan)
  • Při honičce Bonda (Timothy Dalton) s cisternami dojde ke rvačce mezi Bondem a Sanchézem (Robert Davi). Při tom Sanchéz přesekne mačetou brzdové hadice cisterny – návěsu. V důsledku toho se kamion s cisternou rozjede a nelze jej zabrzdit. Toto je však absolutní nesmysl, protože brzdová soustava soupravy pracuje přesně naopak, tedy pokud unikne z návěsu vzduch, jako v tomto případě, návěs se automaticky zabrzdí. (pjotri)
  • Kamion jedoucí jen po dvou kolech na levé straně není žádný trik. Technici sice měli připravené speciální podpěrné rameno, ale zkušený řidič z týmu kaskadérů Rémy Julienne takové „udělátko“ nepotřeboval. Prostě nasedl, nastartoval - a jel. „Vlastně dodnes nechápu, jak se mu to povedlo," tvrdí režisér filmu John Glen. (WolfR)

Reklama

Reklama