Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Mistr bojových umění, bývalý příslušník speciálních jednotek a skvělý kuchař Casey Ryback se na nádraží setká se svou neteří Sarah a společně nastoupí do luxusního vlaku Grand Continental. Ten krátce po odjezdu přepadne komando zabijáků, vedených geniálním vynálezcem Travisem. Zavraždí strojvůdce i další personál, cestující vezmou jako rukojmí a zřídí ve vlaku řídicí centrum, s jehož pomocí se zmocní smrtonosné satelitní zbraně, kterou kdysi Travis vymyslel. Hrozí, že srovná Washington se zemí, pokud mu vláda nevyplatí miliardu dolarů. Protože se vlak pohybuje, nedokáže armáda únosce zaměřit, a tak je opět jedinou šancí pro miliony lidí kuchař, kterému se podařilo uniknout ze spárů teroristů. Když Ryback zjistí, co je ve hře, pustí se s pomocí černého kuchaře Bobbyho neohroženě do boje. Jenže pak se štěstí začne obracet. Odpočítávání začalo a Ryback má poslední šanci, jak zabránit krveprolití. (TV Nova)

(více)

Recenze (294)

Pajky3 

všechny recenze uživatele

Steven se rozhodl pro pokračování jeho nejúspěšnějšího filmu a dopadlo to ještě dobře. Záporáci tentokrát nejsou nic moc. Alespoň mě nebavili. A vlak navic oproti lodi neni tak zajímavej. Aspoň, že neteř mu tam hraje mlaďounká Katherine Heigl. Seagal má pořád formu, ale přijde mi, že už tolik nehlásí jako v předešlých filmech, což je škoda. Standart se ale pořád drží okolo 60% ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Casey Kurva Rayback ve velice slušném pokračování Přepadení v Pacifiku. Ve filmu jsou slyšet parádní hlášky, Seagal je ve formě, hlavní záporák je ale strašný idiot a scénář si z nás občas pekelně trapně střílí. Pochválit je třeba Poledourisovu hudbu a práci trikařů (závěrečná vlaková scéna je velice realistická a troufám si říct, že by ji dnes, v době digi efektů, nikdo lépe nenatočil). ()

Reklama

Cervenak 

všechny recenze uživatele

"Čo to bolo?" "Hovorí sa tomu orgazmus."//"Kozy na skapanie!"//"Kurva, zničil si mi kožák!"//"V kuchyni na mňa nikto nemá."// Nesmrteľné hlášky, Casey "Kurva" Ryback v najlepšej forme, "Zbouchnutá" Katherine Heigl v rozpuku svojho teen pôvabu, halda prehrávajúcich béčkových záporákov i tradičných vojenských debilov, plno nekvalitnej zadnej projekcie, scenár stupídny až do špiku zlámanej kosti a k tomu bombastická hudba Basila Poledourisa, "vtipný" černošský poskok a vybuchujúci model vlaku. Ako to môžete nemilovať???!!! ;-D ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Obidva diely som teraz videl po dlhej dobe a musím povedať, že aj keď sa mi Pacifik celkom páči, toto bolo chvíľami tiež celkom napínavé a nenudilo ani po už niekoľkom zhliadnutí. Akcia mohla byť rovnako ako u prvého dielu prepracovanejšia; tu som si viac všimol hudbu, ktorá síce v niektorých scénach nemusela byť vôbec, ale v iných celkom korešpondovala s obrazom. Inak Steven Seagal je tu asi v najlepšej forme čo sa vzhľadu, váhy aj formy týka. No a nezabudnuteľná hláška sa mi len tak z hlavy nevymaže: "Kto je Casey kurva Ryback?" ()

Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

Efekty jsou průměrné (především závěrečná "modelová" srážka je nechtěně roztomilá) a logika se občas z obrazu vytrácí, aby unikla Seagalovým ranám. Nicméně Seagal je ve vrcholné formě (hmotností, bojem i hláškami), záporáci přesně obsazení a příběh, ač rozhodně není chytrý (tleskací konec je na pěst), nepostrádá hutné kvantum vynikajících hlášek a funkčních dějových klišé. Prostředí vlaku je využité do mrtě, akce střídá akci (hluchých míst je tu minimum) a Katherine Heigl je navíc zatraceně žhavá. Jedna z mých nejoblíbenějších seagalovek... ()

Galerie (25)

Zajímavosti (15)

  • Zvuk, ktorý vydáva počítač Travisa Danea (Eric Bogosian) pri odpočítavaní, je v skutočnosti pípanie pageru Motorola. (m.a.t.o.)
  • Aikido technika, která je ve filmu dvakrát (nejprve Sárou a na konci Bobbym) názorně předvedena, se nazývá Nikkyo. (Lateef)
  • Rčení Travise Danea - "Štěstí přeje připraveným!" - je citát Louise Pasteura. (Lateef)

Reklama

Reklama