Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Mistr bojových umění, bývalý příslušník speciálních jednotek a skvělý kuchař Casey Ryback se na nádraží setká se svou neteří Sarah a společně nastoupí do luxusního vlaku Grand Continental. Ten krátce po odjezdu přepadne komando zabijáků, vedených geniálním vynálezcem Travisem. Zavraždí strojvůdce i další personál, cestující vezmou jako rukojmí a zřídí ve vlaku řídicí centrum, s jehož pomocí se zmocní smrtonosné satelitní zbraně, kterou kdysi Travis vymyslel. Hrozí, že srovná Washington se zemí, pokud mu vláda nevyplatí miliardu dolarů. Protože se vlak pohybuje, nedokáže armáda únosce zaměřit, a tak je opět jedinou šancí pro miliony lidí kuchař, kterému se podařilo uniknout ze spárů teroristů. Když Ryback zjistí, co je ve hře, pustí se s pomocí černého kuchaře Bobbyho neohroženě do boje. Jenže pak se štěstí začne obracet. Odpočítávání začalo a Ryback má poslední šanci, jak zabránit krveprolití. (TV Nova)

(více)

Recenze (294)

Joe321 

všechny recenze uživatele

Přepadnout vlak se Stevenem Seagalem může jen člověk se sklony k sebevraždě. ExSEAL kuchař má tedy na práci další záchranu světa před šílenými teroristy. Jestil by po mě šel nějaký zabiják, tak bych si určitě nevybral Seagala. Důvod je jediný, jeho vyžívání v likvidaci záporáků je až škodolibá. Ze začátku si s nimi jen hraje, mlátí je, pak proti nim začne používat to co mají v ruce a zakončí to pomalým udušením nebo rychlejším zlomením vazu. Každopádně na to, že se příběh odehrává jen ve vlaku, se pořád něco děje a člověk se nenudí, i záporáci jsou zajímaví. / Steven vybere obsah baru / - "What am I doing? Oh, I'm making a bomb." ()

O´Neill 

všechny recenze uživatele

Co k tomu říci? No to je jednoduché -> „ Hodlám svět fascinovat rozházením hnoje. Ve skutečnosti je to továrna na chemické zbraně maskována jako továrna na hnojiva. My to víme, Číňan ví, že to víme, ale my předstíráme, že to nevíme. A Číňan předstírá že, věří že to nevíme. Ale ví že to víme. Všichni to ví.“ ... Opravdu perfektní film, který je opravdu někdy více komedie než akční :) Nedívejte se na logiku, nebo "kvalitní" Seagalův výkon, dívejte se na komedii > akčnost. ()

Reklama

Cervenak 

všechny recenze uživatele

"Čo to bolo?" "Hovorí sa tomu orgazmus."//"Kozy na skapanie!"//"Kurva, zničil si mi kožák!"//"V kuchyni na mňa nikto nemá."// Nesmrteľné hlášky, Casey "Kurva" Ryback v najlepšej forme, "Zbouchnutá" Katherine Heigl v rozpuku svojho teen pôvabu, halda prehrávajúcich béčkových záporákov i tradičných vojenských debilov, plno nekvalitnej zadnej projekcie, scenár stupídny až do špiku zlámanej kosti a k tomu bombastická hudba Basila Poledourisa, "vtipný" černošský poskok a vybuchujúci model vlaku. Ako to môžete nemilovať???!!! ;-D ()

jojinecko 

všechny recenze uživatele

Steven Seagal a jeho zamatový hlások opäť v akcii tentokrát bez prebytočných kíl ale s prebytočnými kecami..Takého trtka ako hrá hlavného záporáka museli hľadať fakt dlho, každopádne viac sa hodí do cirkusu ako do filmu... Ako akčný film na večer s pivom v ruke ideálne, nevadí, že umelecká hodnota sa rovná pozeraniu sa na holú stenu... ()

claudel 

všechny recenze uživatele

S odstupem času bych řekl, že tohle byl skutečně asi nejlepší Seagalův film, který za něco stál. Jako dvanáctiletému se mi dvojka líbila mnohem víc než jednička a byl jsem nadšený z výkonu Everetta McGilla. O to víc jsem byl překvapen jeho diametrálně odlišnou postavou v seriálu Městečko Twin Peaks. ()

Galerie (25)

Zajímavosti (15)

  • V závěrečné bojové scéně "na nože" mezi Rybackem (Steven Seagal) a Marcusem Pennem (Everett McGill) byly použity nože Gerber Mark II, se kterým bojoval Travis, a Mad Dog ATAK, který použil Ryback. (Dragoni)
  • Matt Reeves napsal scénář se svým kamarádem z vysoké. Chtěl tak financovat vlastní studentský film. (choze)
  • Lokomotíva z filmu patrí spoločnosti Oregon Pacific Railroad. (m.a.t.o.)

Reklama

Reklama