Reklama

Reklama

Dobrý synek

  • USA The Good Son (více)
Trailer

Obsahy(1)

Henry Evans je rozpustilý a hravý klučina, za jehož andělským úsměvem se skrývá temné tajemství a láska ke smrtelným hrám. Jeho milující rodiče a rozkošná sestra nemají ani potuchy, čeho je Henry schopen. Pouze jeho bratranec Mark, který k němu přijíždí na návštěvu, vidí zlo, které se skrývá za Henryho úsměvem. Zlo, jenž může ohrozit život celé rodiny. Mark se je snaží varovat, ale bezúspěšně a brzy se on stává tím špatným. Dokud nebude Mark schopen ukázat pravou tvář jejich „dobrého synka“, musí proti němu bojovat sám v zápase dobra proti zlu. (Bontonfilm)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (201)

Morien 

všechny recenze uživatele

SPOILER. Přijde mi totálně šílené, že to natočili na opravdovém útesu s opravdovými dětmi visícími doopravdy dolů, s tím, že Macaulay i část toho pádu doopravdy natočil padajíc z toho útesu, sice na laně, ale udělal to. Mno, k filmu samotnému: Je trošku podezřele filmařsky zmanipulované, že to eskaluje tak rychle, ale i teď po letech si myslím, že je to dobrý film. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Macaulay Culkin pro mě zůstane navždy spojován především se svou rolí Kevina z prvních dvou dílů Sám doma. Jeho následný osobní pád až na samotné dno (drogy, alkohol) – to už mě moc nezajímá. Nicméně se stal jednou z těch dětských hvězdiček, které si sami pohnojily slibně rozjetou kariéru (těch ale je…). Já však byl hodně zvědavý, jak si vedl i v jiném filmovém odvětví, než je komedie/rodinný film. No a nedopadlo to vůbec špatně. Zase byl tím rebelem s podivně jiskřícíma očima, akorát tentokrát dost přitvrdil a měl obrovské štěstí, že mu po boku stál rovněž velmi dobrý Elijah Wood. Co se hereckých výkonů týká, tak tady jsem žádný problém nezaznamenal. Hlavně tedy co se dětských představitelů týče. Dospělí zde hráli druhé housle a oba chlapci dokázali zaujmout mou pozornost. Slabinou však byl nevyvážený scénář, potažmo práce samotného režiséra, který nám měl ukázat postupnou přeměnu chlapce s andělským úsměvem v násilného parchanta. Už jsem pár filmů se „zlobivými dětmi“ viděl, takže jsem očekával poněkud drsnější psychický teror. Ano, bylo tu zabití psa, scéna s bruslemi a finální bitka na útesu, ale mezitím jsem narazil i na několik vlažnějších pasáží, které už tak záživné nebyly. Což mělo za následek trochu rozpačitý dojem z celkové atmosféry a navíc jsem tu narazil i na několik nelogičností a mého neoblíbeného „klišé“. ()

Reklama

tron 

všechny recenze uživatele

V Hollywoode často žijú detské hviezdičky (o tom, koľké z nich prekročia v dospelosti vlastný tieň, raz napíšem smutný článok), ale len málokedy sa staneme svedkami zázraku, akým je DOBRÝ SYNČEK. V ňom totiž tvorcovia proti sebe postavili Macaulayho Culkina zo SÁM DOMA a Elijaha Wooda z NAVŽDY MLADÉHO. Bolo to odvážne rozhodnutie, pretože toto naozaj nie je komédia, toto nie je ani čierna komédia, toto je "skutočný" triler. No, skutočný... je to riadne čudný a rozpačitý „detský triler“, ktorému nepomôže ani balansovanie nad priepasťou (ani David Morse). ()

DaliX 

všechny recenze uživatele

No, myslel som si, že Kevin McCulister je taký malý diablik, v tom dobrom slova zmysle samozrejme ale keď som potom uvidel tento film môj názor sa zmenil. Kevin McCulister sa môže ísť schovať, tento malý "nezbedník" je iná liga. Macaulay Culkin už aj v Home alone pôsobil, že je to taký malý darebák ale v tomto filme jeho úloha nabrala nový rozmer, z výmyselníka Kevina tu naraz máme na povrchu milého, sympatického ale o to viac väčšieho bastarda s výrazom desaťročného nevinného chlapca, ktorý nemá problém spôsobiť dopravnú nehodu, ohrozovať ľudí na životoch alebo zavraždiť nielen svojho súrodenca ale aj vlastnú matku. Tento film ma vlastne zakaždým nenechá vydýchnuť, lebo v Macaulay Culkinovi je niečo diabolské, vlastne jeho herecký prejav je v tomto filme zatiaľ asi najlepší aké som kedy uňho videl, Elijah Wood rovnako ako aj Frodo pôsobí nevinne a zraniteľne a tvorí dokonalý protipól jeho bratranca. Je to kvalitný thriller s niekoľkými mrazivými scénami, ktoré diváka pribijú do sedačky a rozhodne by som ho nedoporučil vidieť divákom pod dvanásť rokov, už len z princípu. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Po rokoch síce tento film už čo to zo svojho čara stratil, ale v súčasnej dobe sa točí i veľa horších thrillerov. Snímok ťaží hlavne z výborného herectva oboch chlapcov, z ktorých jeden pokračuje úspešne i v dospelosti. Culkina je škoda, ako dieťa nemal konkurenciu. Ako malý psychopat bol skvelý. Priemer. 60/100 ()

Galerie (62)

Zajímavosti (7)

  • Film byl původně zakázán pro promítání v britských kinech, protože i navzdory tomu, že se na scénáři pracovalo od 80. let, ve stejném roce, jako byl film dokončen, dva britští chlapci Robert Thompson a Jon Venables unesli a zabili dvouleté dítě jménem James Bulger. Venables byl evidentně silně inspirovaný filmem Dětská hra 3 (1991), zločin nesl stejné poznávací prvky jako ve filmu. Morální panika ze vztahu mezi násilnými filmy a násilím z dětství vedla distributory k cenzuře Dobrého synka. (Nick321)
  • Henryho sourozence Connie a Richarda (ve filmu je Richard jen na fotce), hrají skuteční sourozenci Macaulaye Culkina. (Dartdevil)
  • Původně měl film natáčet režisér Michael Lehmann, ale byl odvolán kvůli neshodám s otcem Macaulay Culkina. (Dartdevil)

Reklama

Reklama