Reklama

Reklama

Danny Roman je jedním z nejlepších policejních vyjednavačů. Je obviněn z vraždy svého partnera. Ze zoufalství vezme jako rukojmí členy policejního sboru, a snaží se tak odhalit skutečného vraha. Chris Sabian, další z předních vyjednavačů chicagské policie, se pokouší dostat Romanovi pod kůži, manipulovat s jeho city, uklidnit situaci a osvobodit rukojmí. Ten však tuto strategii dobře zná – sám ji používal. Celé město napjatě vyčkává a vyjednávání začíná... (TV Nova)

(více)

Recenze (459)

kingik 

všechny recenze uživatele

Danny Roman patří k nejúspěšnějším chicagským kriminalistům. Jenže pak se mu parťák svěří, že podle jeho informátora došlo ke zpronevěře dobročinného policejního fondu, a vzápětí je zavražděn. Krátce nato vnikne k Dannymu tým inspektora Niebauma a objeví tu podstrčené účty ze zpronevěřeného fondu a také důkazy o tom, že zastřelil svého partnera. Od dosud úspěšného člověka se všichni odvrátí a ještě to celé nafoukne tisk. Zoufalý muž se zabarikáduje v budově a drží tu jako rukojmí Niebauma, jeho asistentku, práskače Rudyho a velitele Frosta. Odmítá je propustit, dokud nebudou odhaleni skuteční pachatelé. Vyjednavač Chris Sabian se pokouší Romanovi dostat pod kůži a ovlivnit jeho jednání. Jenže Roman jeho strategii a manipulace dobře zná - sám je užíval. Celé město napjatě vyčkává a vyjednávání začíná. A celé to bylo zdlouhavé. nezajímavé a vesměs nic extra nepřišlo. A ze Samuela L.Jacksona a Kevina Spaceyho dělat nějaké akční hvězdy také nepovažuji za právě nejlepší nápad. Levný film, který tápe, jak by zaujal. 20% ()

cheyene 

všechny recenze uživatele

Vyjednavač je solidní krimi thriller se zábavnou zápletkou a několika dobrými zvraty v ději. Celý film stojí na kvalitních výkonech Samuela L. Jacksona a Kevina Spaceyho. Diváka potěší jak zpracování, tak hudba, která dovede dobře podbarvit dané scény. Na škodu je pouze přemrštěná délka, ale vzhledem k tomu, že se neustále něco děje, dá se to přežít. Na plnbý počet to u mě není, ale na sympatické čtyři hvězdy ano. ()

Reklama

matestlust 

všechny recenze uživatele

Divím se a kaju zároveň, že mi tak dlouho unikal takhle skvělý kousek. Naprosto precizní thriller, nervy drásající atmosféra, opět bezchybný Samuel...V devadesátých letech vznikalo mnoho skvělých subžánrovek tohoto tipu a já, bezprostředně po shlédnutí, nemůžu přijít na moc jmen, minimálně stejně kvalitních jako je tento. ()

becki_tu 

všechny recenze uživatele

Učebnicový příklad, jak má vypadat pořádný napínavý thriller. I přesto, že se takřka celý film "jen" vyjednává, nudnou pasáž byste našli jen stěží. A co teprve, když se do vyjednávání pustí taková herecká extratřída, kterou zdatně reprezentují Samuel L. Jackson a Kevin Spacey - to prostě nemůže mít chybu. Nic jsem od tohoto snímku nečekal a o to déle mi zůstala čelist dole po závěrečných titulkách. Parádní psychonářez. ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Nemůžu říct nic jiného než že to nemá chybu. Jeden vyjednavač proti druhému, který se snaží prokázat svoji nevinu, válka nervů a diplomacie, strhující výkony Spaceyho i Jacksona, to vše doplněné výbornou hudbou Graema Revella... Pořád je to na 80%, i když už jsem se víckrát přesvědčil, že to pokaždé skončí úplně stejně;) ()

Galerie (32)

Zajímavosti (16)

  • V závere nakladajú zraneného Dannyho Romana (Samuel L. Jackson) do sanitky hlavou napred. V ďalšom zábere z vnútra sanitky má však hlavu pri dverách. (ti88na)
  • Film sa natáčal v Chicagu (Illinois, USA), Long Beach, Los Angeles (Kalifornia, USA) a Iver Heath (Anglicko, Veľká Británia). Natáčanie filmu sa začalo 1. septembra a skončilo 25. novembra 1997. (Arsenal83)
  • Příslušníci zásahové jednotky policie mají na vestách oznáčení HBT – Hostage, Barricade, Terrorism. Jednalo se o jednotku podobnou oddílům S.W.A.T., nicméně tato již byla zrušena a Chicago PD má vlastní oddíly S.W.A.T. (JohnSmith)

Reklama

Reklama