Reklama

Reklama

Danny Roman je jedním z nejlepších policejních vyjednavačů. Je obviněn z vraždy svého partnera. Ze zoufalství vezme jako rukojmí členy policejního sboru, a snaží se tak odhalit skutečného vraha. Chris Sabian, další z předních vyjednavačů chicagské policie, se pokouší dostat Romanovi pod kůži, manipulovat s jeho city, uklidnit situaci a osvobodit rukojmí. Ten však tuto strategii dobře zná – sám ji používal. Celé město napjatě vyčkává a vyjednávání začíná... (TV Nova)

(více)

Recenze (459)

BoPo 

všechny recenze uživatele

Klasická filmová vsuvka, policajný vyjednávač, tentoraz roztiahnutá na plnú minutáž. Ide tu vlastne len o to, aby Černý Petr nezostal v rukách toho černocha a nikoho neprekvapí, že nezostal. Napriek tomu sa Vyjednavač dokáže tváriť dosť zaujímavo. Pri pohľade na zoznam zúčastnených hercov nič prekvapujúce. Na prvý raz som jeho finte podľahol, po druhý už nie. ()

Deimos 

všechny recenze uživatele

TV/// Obsazení 10/10 Děj 10/10 Hudba 8/10 Efekty 8/10/// +brilantní herci (Jackson vs. Spacey+Morse), výborně rozehraná partie, akce, hudba a drásající atmosféra -malinko zoubek času hlodal/// Brutální napínák, který nemá obdoby. Na film jsem po celou dobu koukal s otevřenou pusou a i když se z počátku tvářil nevinně, po čtvrthodince rozdal karty a začlo se hrát. Vedle Drsnýho Shafta je tohle Jacksonův asi nejlepší film./// Celkem 92%/// ()

Reklama

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Grandiózní koncert Samuela a Kevina! Mám rád filmy, ve kterých hlavní hrdina čelí falešnému obvinění a on převezme situaci do svých rukou - ryze po svém. Je pravdou, že by možná neškodila kratší metráž, ke konci se poněkud vytrácela dynamika. To ovšem nic nemění na tom, že nemůžu jinak, než za pět. Jako ve škole... ()

lamps 

všechny recenze uživatele

Další z jedinečných krimi thrillerů, se kterými se v 90. letech doslova roztrhl pytel. Byť stopáž přesahuje dvě hodiny, na tempo snímku to nemá žádný vliv, příběh je bleskově rozveden a je radost se na něj koukat. Velkou zásluhu na tom má hlavně Samuel L. Jackson, který je od začátku v centru dění a svým výkonem strhne veškeré sympatie na jeho neprávem obviněnou postavu. Stejně tak Kevin Spacey se svým osobitým a bezchybným přístupem dodává filmu na působivosti. Akční scény a jejich střih je rychlý a úderný a konečné rozuzlení zajímavé a originální. Strčil bych ruku do ohně ještě za pár takových filmů, snad se k nim někdo zase odhodlá.. 85% ()

Eddard 

všechny recenze uživatele

Výborný špionážní, psychologický thriller, postavený na chytrém scénáři, přesvědčivých hereckých výkonech a dobré režii - zvládnuté především v budování paranoidní atmosféry, kdy jako diváci nemůžeme věřit nikomu snad s vyjímkou samotného Dannyho. Film, kterému k opravdové velikosti schází snad jen nějaký originální prvek a ...zkrátka něco nepopsatelného. Já jsem to v něm nenašel, přesto je to špičková zábava a ve svém žánru patří k nejlepšímu. 80% ()

Galerie (32)

Zajímavosti (16)

  • Pôvodný koniec zahŕňal mexickú patovú situáciu so stopäťdesiatimi policajtmi mieriacimi zbraňami na protagonistov na železničnej stanici. Kevin Spacey namietal proti tomuto koncu, pretože mal pocit, že také verzie boli sfilmované už mnohokrát predtým, a tak to prepísali. (Arsenal83)
  • Natáčanie Dannyho Romana (Samuel L. Jackson) a rukojemníkov v kanceláriách pre vnútorné záležitosti prebiehalo v štúdiu v Los Angeles v Kalifornii. S cieľom simulovať panorámu Chicaga, ktorú je možné vidieť pri pohľade z okna, bol pomocou šiestich kamier nasnímaný plagát s rozmermi cca 50 na 12 metrov, ktorý bol priamo v Chicagu a ten potom vložili do filmu. (Arsenal83)

Reklama

Reklama