Reklama

Reklama

Danny Roman je jedním z nejlepších policejních vyjednavačů. Je obviněn z vraždy svého partnera. Ze zoufalství vezme jako rukojmí členy policejního sboru, a snaží se tak odhalit skutečného vraha. Chris Sabian, další z předních vyjednavačů chicagské policie, se pokouší dostat Romanovi pod kůži, manipulovat s jeho city, uklidnit situaci a osvobodit rukojmí. Ten však tuto strategii dobře zná – sám ji používal. Celé město napjatě vyčkává a vyjednávání začíná... (TV Nova)

(více)

Recenze (459)

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Grandiózní koncert Samuela a Kevina! Mám rád filmy, ve kterých hlavní hrdina čelí falešnému obvinění a on převezme situaci do svých rukou - ryze po svém. Je pravdou, že by možná neškodila kratší metráž, ke konci se poněkud vytrácela dynamika. To ovšem nic nemění na tom, že nemůžu jinak, než za pět. Jako ve škole... ()

Morien 

všechny recenze uživatele

Tenhle film se mi hodně líbil. Napínavý, odsýpal, dokonce jsem nepředvídala každou další vteřinu v ději jako obvykle. Předpokládám, že to je kvůli staršímu "datu výroby" oproti dnešku (2008). Co bych ale extra vyzvedla, byly skvěle napsané postavy a jejich ztvárnění herci. Spaceyho správňácký energický ukecánek - kdo by byl řekl, že je to Prot, Samuelův "kdo-mi-zabil-parťáka-vy-parchanti-ale-jinak-jsem-vlastně-hodnej", Giamattiho příliš přemýšlející rukojmo-hacker a dokonale tupá hora svalstva s tváří Davida Morse, ti všichni si získali moje srdce a můžu vám říct, z těch tragikomických situací, do nichž se tak nějak zapletli, jsem se občas za břicho popadala. Nevím, jestli už mi jenom pokročilým stádiem bezespánkového rozkladu neměkne mozek, ale film mi připadal v jistém smyslu i jako satira... no a zkrátka, abych dokončila kruh, hodně se mi líbil. ()

Reklama

classic 

všechny recenze uživatele

V 90 rokoch prekvitá všestranná kinematografia u Samuela L.Jacksona,ktorý si zahral policajného vyjednávača na obidvoch stranách barikády,jednak ako policajt versus zločinec,ktorému preskočilo v hlave a potom opačne ako predchádzajúci prípad,keď mu chcú našiť vraždu kolegu,tak sa rozhodne urobiť radikálny rez a zabarikáduje sa v mrakodrape a vyžaduje komunikovať s Chrisom Sabianom,ktorý má skúsenosti s vyjednávaním...Urobí čokoľvek,aby očistil svoje meno,ale polícia si myslí,že zlikvidovať ho bude najlepšie riešenie...Musí mať oči na stopkách a používanie praktík špeciálnych jednotiek dobre pozná,a tak vie presne,čo má robiť,ale najmä,kde má byť. Intenzívne dvojhodinové predstavenie perfektných hercov,kde k nemu dopĺňam KEVINA SPACEYHO,ktorý si pripísal na konto postavu,ktorá mu pomôže v krajnosti! Okrem hercov taktiež výborná kamera kameramana TITANICU RUSSELA CARPENTERA,alebo svižný scenár Jamesa DeMonaca,ktorý sa mi páči ako uchopil látku na režijnom poste THE PURGE. Začínal ako scenárista,a to je v tomto prípade chválitebný štart! Film isto odporúčam fanúšikom obidvoch hercov,ale aj milovníkom akcie bez vizuálnych efektov si to užijete dosýta,a predsa ich tu zopár JE,ale neškodí to zdraviu! ()

BoPo 

všechny recenze uživatele

Klasická filmová vsuvka, policajný vyjednávač, tentoraz roztiahnutá na plnú minutáž. Ide tu vlastne len o to, aby Černý Petr nezostal v rukách toho černocha a nikoho neprekvapí, že nezostal. Napriek tomu sa Vyjednavač dokáže tváriť dosť zaujímavo. Pri pohľade na zoznam zúčastnených hercov nič prekvapujúce. Na prvý raz som jeho finte podľahol, po druhý už nie. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Poctivý thriller nepřinášející nic originálního, avšak napětí ano - což je přesně důvod, proč se na tenhle film podívat. Vědomí, že v určitých chvílích nelze věřit téměř nikomu a že mezi kamarády a spolupracovníky jsou svině, nenechává člověka v klidu. Kolikrát se tohle odehrává okolo nás? Bezmocnost, kdy jste nevinní, ale zoufale musíte své okolí o tom přesvědčit. Skvělé herecké duo s vydařeným dabingem. V poslední čtvrtině filmu jde o život... ()

Galerie (32)

Zajímavosti (16)

  • Když už je jasné, že Danny Roman (Samuel L. Jackson) unikl z budovy, místní velitel Beck (David Morse) si bere v případu velení od FBI, protože kompetence FBI se vztahuji na budovu a nikoliv na prostor vně. Následně ovšem zastavují na ulici ve vozidle Chrise Sabiana (Kevin Spacey) členové FBI. (Jedza)
  • Natáčanie Dannyho Romana (Samuel L. Jackson) a rukojemníkov v kanceláriách pre vnútorné záležitosti prebiehalo v štúdiu v Los Angeles v Kalifornii. S cieľom simulovať panorámu Chicaga, ktorú je možné vidieť pri pohľade z okna, bol pomocou šiestich kamier nasnímaný plagát s rozmermi cca 50 na 12 metrov, ktorý bol priamo v Chicagu a ten potom vložili do filmu. (Arsenal83)

Reklama

Reklama