Reklama

Reklama

VOD (1)

Danny Roman je jedním z nejlepších policejních vyjednavačů. Je obviněn z vraždy svého partnera. Ze zoufalství vezme jako rukojmí členy policejního sboru, a snaží se tak odhalit skutečného vraha. Chris Sabian, další z předních vyjednavačů chicagské policie, se pokouší dostat Romanovi pod kůži, manipulovat s jeho city, uklidnit situaci a osvobodit rukojmí. Ten však tuto strategii dobře zná – sám ji používal. Celé město napjatě vyčkává a vyjednávání začíná... (TV Nova)

(více)

Recenze (459)

genetique 

všechny recenze uživatele

Sila dua Spacey-Jackson je taká silná, že zahladí všetky nedostatky. A tých bolo minimum. To, že jedna, dve scény nehrajú so scenárom sa odpustí. Ale vtiahnuť do akčného thrilleru kus herectva s pomerne inteligentným scenárom sa nie vždy podarí. Bál som sa záveru mimo budovy, ale ten potešil viac ako mohol. 90%. ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Nemůžu říct nic jiného než že to nemá chybu. Jeden vyjednavač proti druhému, který se snaží prokázat svoji nevinu, válka nervů a diplomacie, strhující výkony Spaceyho i Jacksona, to vše doplněné výbornou hudbou Graema Revella... Pořád je to na 80%, i když už jsem se víckrát přesvědčil, že to pokaždé skončí úplně stejně;) ()

Reklama

BoPo 

všechny recenze uživatele

Klasická filmová vsuvka, policajný vyjednávač, tentoraz roztiahnutá na plnú minutáž. Ide tu vlastne len o to, aby Černý Petr nezostal v rukách toho černocha a nikoho neprekvapí, že nezostal. Napriek tomu sa Vyjednavač dokáže tváriť dosť zaujímavo. Pri pohľade na zoznam zúčastnených hercov nič prekvapujúce. Na prvý raz som jeho finte podľahol, po druhý už nie. ()

petaspur 

všechny recenze uživatele

Danny a Chris k sobě hledají cestu. Oba jsou profesionální policejní vyjednavači, ale nyní stojí na opačné straně barikády. Oba mají svoje zájmy a oba dobře vědí, že "překecat" toho druhého nestačí. Dannyho bývalí parťáci totiž zcizili hodně peněz, ale obětního beránka si rozhodně nevybrali šťastným způsobem. Takhle začíná film, který by se patrně ztratil v přeplněných regálech videopůjčoven, kdyby v něm ve slovních přestřelkách neexcelovali dva mí nejoblíbenější herci. ()

Jansen 

všechny recenze uživatele

Nic moc jsem nečekal, ale nakonec jsem byl příjemně překvapen. Příběh sice neohromí originalitou: děj je tuctový, námět stokrát omletý a zápletka od začátku do konce předpovídatelná, ale na druhou stranu ani nenudí a svým způsobem má tu výhradu vtáhnout diváka do děje. Na výsledném kladném dojmu má samozřejmě největší podíl hlavní herecká dvojice, která vlastně už sama o sobě zaručuje kvalitu. ()

Galerie (32)

Zajímavosti (16)

  • Natáčanie Dannyho Romana (Samuel L. Jackson) a rukojemníkov v kanceláriách pre vnútorné záležitosti prebiehalo v štúdiu v Los Angeles v Kalifornii. S cieľom simulovať panorámu Chicaga, ktorú je možné vidieť pri pohľade z okna, bol pomocou šiestich kamier nasnímaný plagát s rozmermi cca 50 na 12 metrov, ktorý bol priamo v Chicagu a ten potom vložili do filmu. (Arsenal83)
  • V závěru filmu předá vyjednavač Chris Sabian (Kevin Spacey) všechny diskety s důkazy náčelníku Frostovi (Ron Rifkin) a Frost je zmáčkne a zničí ve své ruce. Za chvíli ovšem vychází Chris s Dannym Romanem (Samuel L. Jackson) ven a v levé ruce zase drží disketu. (Jedza)

Reklama

Reklama