Reklama

Reklama

VOD (1)

Danny Roman je jedním z nejlepších policejních vyjednavačů. Je obviněn z vraždy svého partnera. Ze zoufalství vezme jako rukojmí členy policejního sboru, a snaží se tak odhalit skutečného vraha. Chris Sabian, další z předních vyjednavačů chicagské policie, se pokouší dostat Romanovi pod kůži, manipulovat s jeho city, uklidnit situaci a osvobodit rukojmí. Ten však tuto strategii dobře zná – sám ji používal. Celé město napjatě vyčkává a vyjednávání začíná... (TV Nova)

(více)

Recenze (459)

Morien 

všechny recenze uživatele

Tenhle film se mi hodně líbil. Napínavý, odsýpal, dokonce jsem nepředvídala každou další vteřinu v ději jako obvykle. Předpokládám, že to je kvůli staršímu "datu výroby" oproti dnešku (2008). Co bych ale extra vyzvedla, byly skvěle napsané postavy a jejich ztvárnění herci. Spaceyho správňácký energický ukecánek - kdo by byl řekl, že je to Prot, Samuelův "kdo-mi-zabil-parťáka-vy-parchanti-ale-jinak-jsem-vlastně-hodnej", Giamattiho příliš přemýšlející rukojmo-hacker a dokonale tupá hora svalstva s tváří Davida Morse, ti všichni si získali moje srdce a můžu vám říct, z těch tragikomických situací, do nichž se tak nějak zapletli, jsem se občas za břicho popadala. Nevím, jestli už mi jenom pokročilým stádiem bezespánkového rozkladu neměkne mozek, ale film mi připadal v jistém smyslu i jako satira... no a zkrátka, abych dokončila kruh, hodně se mi líbil. ()

Phobia 

všechny recenze uživatele

Ke zdejším komentářům není co dodat, s většinou naprosto souhlasím - jde o skvělý film s inteligentním scénářem, kombinaci krimi thrilleru a psychologického dramatu, vše říznuté střídmou porcí akce. Herecké obsazení se obzvlášť povedlo, perfektní výkony ústřední dvojice a ostatním hercům není co vytknout. K dokonalosti chybí jen málo - 85%. Po druhém shlédnutí po letech už to není taková sláva, zralejší divák vidí logické ažury, ale i tak jsem se dobře bavila. 75% ()

Reklama

tron 

všechny recenze uživatele

Najlepší vyjednávač v meste (Samuel L. Jackson) je falošne obvinený zo zločinu a keď vidí, že ho všetci opúšťajú, unesie všetkých, ktorí ho do toho potencionálne mohli namočiť a žiada komunikovať s druhým najlepším vyjednávačom v meste (Kevin Spacey), aby to vyšetril. TO je nápad! Bola to skrátka doba, kedy F. Gary Gray nenakrúcal veci typu LÚPEŽE PO TALIANSKY, BUĎ COOL alebo KOKAÍNOVÝ KARTEL, ale nádherne budoval tiesnivo napínavú atmosféru, špičkovo pracoval s hercami (ďalej ešte Paul Giamatti, John Spencer, J.T. Walsh, David Morse či Ron Rifkin), akčné vsuvky mu nerobili problémy a vedel urobiť skvelú tiesnivú atmosféru veľkomesta plného ľudí, v ktorom, sa jedinec paradoxne napriek tomu cíti sám. Legenda hovorí, že Spacey a Jackson sa do filmu obsadili sami. Raz sa vraj stretli na večierku a keďže sa poznali (hrali spolu v KEDY ZABIŤ), slovo dalo slovo, Jackson sa spýtal Spaceyho, či náhodou nečíta scenár k "nejakému" VYJEDNÁVAČOVI, Spacey priznal, že číta, Jackson povedal, že rolu vezme, ak ju vezme Spacey a Spacey prikývol, že ak to vezme Jackson, vezme to aj on. ()

Eddard 

všechny recenze uživatele

Výborný špionážní, psychologický thriller, postavený na chytrém scénáři, přesvědčivých hereckých výkonech a dobré režii - zvládnuté především v budování paranoidní atmosféry, kdy jako diváci nemůžeme věřit nikomu snad s vyjímkou samotného Dannyho. Film, kterému k opravdové velikosti schází snad jen nějaký originální prvek a ...zkrátka něco nepopsatelného. Já jsem to v něm nenašel, přesto je to špičková zábava a ve svém žánru patří k nejlepšímu. 80% ()

flanker.27 

všechny recenze uživatele

Pokus o chytrej a napínavej thriller, kterej ovšem ve svý první ambici nevychází úplně tak, jak by si tvůrci asi přáli. Zápletka není příliš dobře rozvedená a způsob, jak se Jackson změní z vyjednavače na držitele rukojmí zavání několika oslími můstky. Na druhou stranu je to docela zábavný a Kevin Spacey (zvláště jeho úvodní domácí scéna je pěkná) posouvá film hodně nahoru. Celkem příjemná oddechovka, u které ale moc nemrazí v porovnání třeba s Telefonní budkou. ()

Galerie (32)

Zajímavosti (16)

  • Film je z části podložen skutečnou událostí finančního skandálu ze St. Louis z roku 1980. (Conspi)
  • Nočné davové scény pred mrakodrapom sa natáčali dve po sebe idúce noci v septembri 1997, približne od 17:00 do 7:00 hod. Kvôli studenému dažďu a vetru mnoho komparzistov počas noci odišlo alebo si vytvorili antagonistické vzťahy s asistentmi produkcie. Keď natáčanie v noci skončilo, len malé percento zostávajúcich komparzistov si reálne prevzali svoje poukážky na jedlo ako odmenu a väčšina utekala čo najskôr domov. (Arsenal83)

Reklama

Reklama