Reklama

Reklama

Danny Roman je jedním z nejlepších policejních vyjednavačů. Je obviněn z vraždy svého partnera. Ze zoufalství vezme jako rukojmí členy policejního sboru, a snaží se tak odhalit skutečného vraha. Chris Sabian, další z předních vyjednavačů chicagské policie, se pokouší dostat Romanovi pod kůži, manipulovat s jeho city, uklidnit situaci a osvobodit rukojmí. Ten však tuto strategii dobře zná – sám ji používal. Celé město napjatě vyčkává a vyjednávání začíná... (TV Nova)

(více)

Recenze (459)

nash. 

všechny recenze uživatele

Ačkoli Jackson je dobrý, scénář nemá slabinu a všechno funfguje jak má, všechny a všechno tu dokonale zastínil Kevin Spacey. Je dokonalý v akci i doma, kdy se marně snaží vyjednat příměří mezi dcerou a matkou zamčenou v koupelně.. :-) P.S. 2014: Ani po letech neztratil nic ze svých kvalit. inteligentní, napínavé, s vynikajcimi dialogy, špetkou akce, které nechybí ani několik obratných maličkostí, které to celé povyšují vysoko nad žánrový průměr. ()

Madison 

všechny recenze uživatele

Jeden z tých kvalitnejších krimi thrilerov 90. rokov, ktorý ma držal v napätí celých 140 minút a chvíľami som ani nedýchala. Samuel L. Jackson hrá, čo mu sily stačia a Kevin Spacey mu výborne sekunduje. Kto má rád scenáre z prostredia sprenevery alebo korupčného diania na polícii alebo v iných sférach vyšších kruhov, nemal by byť sklamaný. Škoda, že sa dnes už netočia filmy, ktoré by boli tak vzrušujúco napínavé a ktoré by nás nechali tápať v očakávaní, čo sa stane s dobrou - v tomto prípade štvanou - postavou... ()

Reklama

lamps 

všechny recenze uživatele

Další z jedinečných krimi thrillerů, se kterými se v 90. letech doslova roztrhl pytel. Byť stopáž přesahuje dvě hodiny, na tempo snímku to nemá žádný vliv, příběh je bleskově rozveden a je radost se na něj koukat. Velkou zásluhu na tom má hlavně Samuel L. Jackson, který je od začátku v centru dění a svým výkonem strhne veškeré sympatie na jeho neprávem obviněnou postavu. Stejně tak Kevin Spacey se svým osobitým a bezchybným přístupem dodává filmu na působivosti. Akční scény a jejich střih je rychlý a úderný a konečné rozuzlení zajímavé a originální. Strčil bych ruku do ohně ještě za pár takových filmů, snad se k nim někdo zase odhodlá.. 85% ()

cheyene 

všechny recenze uživatele

Vyjednavač je solidní krimi thriller se zábavnou zápletkou a několika dobrými zvraty v ději. Celý film stojí na kvalitních výkonech Samuela L. Jacksona a Kevina Spaceyho. Diváka potěší jak zpracování, tak hudba, která dovede dobře podbarvit dané scény. Na škodu je pouze přemrštěná délka, ale vzhledem k tomu, že se neustále něco děje, dá se to přežít. Na plnbý počet to u mě není, ale na sympatické čtyři hvězdy ano. ()

petaspur 

všechny recenze uživatele

Danny a Chris k sobě hledají cestu. Oba jsou profesionální policejní vyjednavači, ale nyní stojí na opačné straně barikády. Oba mají svoje zájmy a oba dobře vědí, že "překecat" toho druhého nestačí. Dannyho bývalí parťáci totiž zcizili hodně peněz, ale obětního beránka si rozhodně nevybrali šťastným způsobem. Takhle začíná film, který by se patrně ztratil v přeplněných regálech videopůjčoven, kdyby v něm ve slovních přestřelkách neexcelovali dva mí nejoblíbenější herci. ()

Galerie (32)

Zajímavosti (16)

  • Film je z části podložen skutečnou událostí finančního skandálu ze St. Louis z roku 1980. (Conspi)
  • Nočné davové scény pred mrakodrapom sa natáčali dve po sebe idúce noci v septembri 1997, približne od 17:00 do 7:00 hod. Kvôli studenému dažďu a vetru mnoho komparzistov počas noci odišlo alebo si vytvorili antagonistické vzťahy s asistentmi produkcie. Keď natáčanie v noci skončilo, len malé percento zostávajúcich komparzistov si reálne prevzali svoje poukážky na jedlo ako odmenu a väčšina utekala čo najskôr domov. (Arsenal83)

Reklama

Reklama