Reklama

Reklama

VOD (1)

Danny Roman je jedním z nejlepších policejních vyjednavačů. Je obviněn z vraždy svého partnera. Ze zoufalství vezme jako rukojmí členy policejního sboru, a snaží se tak odhalit skutečného vraha. Chris Sabian, další z předních vyjednavačů chicagské policie, se pokouší dostat Romanovi pod kůži, manipulovat s jeho city, uklidnit situaci a osvobodit rukojmí. Ten však tuto strategii dobře zná – sám ji používal. Celé město napjatě vyčkává a vyjednávání začíná... (TV Nova)

(více)

Recenze (459)

Jansen 

všechny recenze uživatele

Nic moc jsem nečekal, ale nakonec jsem byl příjemně překvapen. Příběh sice neohromí originalitou: děj je tuctový, námět stokrát omletý a zápletka od začátku do konce předpovídatelná, ale na druhou stranu ani nenudí a svým způsobem má tu výhradu vtáhnout diváka do děje. Na výsledném kladném dojmu má samozřejmě největší podíl hlavní herecká dvojice, která vlastně už sama o sobě zaručuje kvalitu. ()

JitkaCardova 

všechny recenze uživatele

Film je vyjednavač: "neznáte ho, on nezná vás, a tak vás nemůže podrazit, ale možná že se v něm pletete". -- Nesledujte příběh, totiž, sledujte příběh, ale nepřeříkávejte, nepřemílejte si, nedrmolte si děj, abyste ho mohli v týdnu v kostce s doporučením shrnout přátelům. Napětí se buduje v čase a shrnout se nedá. A klíčovým slovem k odemčení tohohle filmu je "napětí". -- Buďte si vědomi, kam se tu kladou vrcholíky point, po kterých kloužete z jednoho okamžiku do druhého. Syžety (obehraná klišé) jsou tu teprve nájezdové můstky. A tohle je lyžování po syžetech a odměnou je radost z jízdy po úplně nové trati, jste-li zkušený lyžař, ze všech vybraných zatáček a nových výhledů, které jsou zajímavé právě až tím, jak se přehoupnou, až vám budou mizet z očí v další změně kurzu, radost ze zrychlování i z příjemného dojezdu na sluncem prohřátou pláň. -- Tohle je film, který vám chce zpozornět, v čem nespočívá, a v čem spočívá napětí. -- Film je vyjednavač, má vlastní cíl: "neznáte ho, on nezná vás, a tak vás nemůže podrazit, ale možná že se v něm pletete". -- Nenapadlo by mě, že ještě uvidím film, kde je pětiminutová scéna policejního pohřbu, se státními vlajkami a slzami v očích na citech zraněných státních černochů, a ono to bude perfektně fungovat na nové rovině, kde se jako na předváděcím molu otáčí význam slova napětí. -- "Já můžu informace použít, jak budu potřebovat, jsem vyjednavač." -- Všechny žánrové provařeniny, zkorumpovaný systém, naivní policajt, člověk v pasti, pochybná loajalita kolegů, podpora oddané manželky, šachová partie dvou mozků proti sobě i dokonalé partnerství jako z Butche Cassidyho a Sundence Kida, řečnické schopnosti Verbala Kevina Spaceyho, a cokoli dalšího, oč zakopnete, do čeho vlítnete - se tu používá jako dávno sjeté syžety, s nimiž se hraje vyšší a mnohem osvobozenější hra - známé, očekávané scénáře slouží k o to rafinovanější výstavbě napětí, hraje se nová hra se známými kartami - nejen mezi dvěma vyjednavači, ale i mezi filmem a divákem. Užijte si to, a pamatujte: můžete si mít pokerface, jaký chcete, ale film je film: nedívá se na vás, odstřihl vás a je ve výhodě, má velení. Takže spíš přemýšlejte, jak si z něj udělat parťáka, a dopřát si potěšení z jízdy, než abyste se snažili ho přechytračit. -- "Neznáte ho, on nezná vás, a tak vás nemůže podrazit, ale možná že se v něm pletete." ()

Reklama

Phobia 

všechny recenze uživatele

Ke zdejším komentářům není co dodat, s většinou naprosto souhlasím - jde o skvělý film s inteligentním scénářem, kombinaci krimi thrilleru a psychologického dramatu, vše říznuté střídmou porcí akce. Herecké obsazení se obzvlášť povedlo, perfektní výkony ústřední dvojice a ostatním hercům není co vytknout. K dokonalosti chybí jen málo - 85%. Po druhém shlédnutí po letech už to není taková sláva, zralejší divák vidí logické ažury, ale i tak jsem se dobře bavila. 75% ()

flanker.27 

všechny recenze uživatele

Pokus o chytrej a napínavej thriller, kterej ovšem ve svý první ambici nevychází úplně tak, jak by si tvůrci asi přáli. Zápletka není příliš dobře rozvedená a způsob, jak se Jackson změní z vyjednavače na držitele rukojmí zavání několika oslími můstky. Na druhou stranu je to docela zábavný a Kevin Spacey (zvláště jeho úvodní domácí scéna je pěkná) posouvá film hodně nahoru. Celkem příjemná oddechovka, u které ale moc nemrazí v porovnání třeba s Telefonní budkou. ()

Madison 

všechny recenze uživatele

Jeden z tých kvalitnejších krimi thrilerov 90. rokov, ktorý ma držal v napätí celých 140 minút a chvíľami som ani nedýchala. Samuel L. Jackson hrá, čo mu sily stačia a Kevin Spacey mu výborne sekunduje. Kto má rád scenáre z prostredia sprenevery alebo korupčného diania na polícii alebo v iných sférach vyšších kruhov, nemal by byť sklamaný. Škoda, že sa dnes už netočia filmy, ktoré by boli tak vzrušujúco napínavé a ktoré by nás nechali tápať v očakávaní, čo sa stane s dobrou - v tomto prípade štvanou - postavou... ()

Galerie (32)

Zajímavosti (16)

  • Dannyho (Samuel L. Jackson) manželka zmiňuje jméno syna Jeremyho. Jeremy Roenick je jméno hokejisty hrajícího za tým Chicago Blackhawks ve městě, kde se film natáčel. (Conspi)
  • Natáčanie Dannyho Romana (Samuel L. Jackson) a rukojemníkov v kanceláriách pre vnútorné záležitosti prebiehalo v štúdiu v Los Angeles v Kalifornii. S cieľom simulovať panorámu Chicaga, ktorú je možné vidieť pri pohľade z okna, bol pomocou šiestich kamier nasnímaný plagát s rozmermi cca 50 na 12 metrov, ktorý bol priamo v Chicagu a ten potom vložili do filmu. (Arsenal83)

Reklama

Reklama