Reklama

Reklama

Danny Roman je jedním z nejlepších policejních vyjednavačů. Je obviněn z vraždy svého partnera. Ze zoufalství vezme jako rukojmí členy policejního sboru, a snaží se tak odhalit skutečného vraha. Chris Sabian, další z předních vyjednavačů chicagské policie, se pokouší dostat Romanovi pod kůži, manipulovat s jeho city, uklidnit situaci a osvobodit rukojmí. Ten však tuto strategii dobře zná – sám ji používal. Celé město napjatě vyčkává a vyjednávání začíná... (TV Nova)

(více)

Recenze (459)

Isherwood 

všechny recenze uživatele

Scénáristicky nijak neobjevná a v jistých momentech až příliš klišovitá a vykrádající záležitost. Potenciál rukojmích v mrakodrapu evokuje Smrtonosnou past, ale v tom smyslu, že klaďas stojí na „špatné“ (čili své) straně. Naštěstí nadstandardní režijní pojetí dokáže na dvě hodiny filmového času příjemně usadit do sedačky. Ano, i v Grayově práci by se pár much našlo, zvláště v polovině začne tempo povážlivě kolísat, ale stále se dá hovořit o zručné filmařině. Ke konečnému hodnocení tak snímek táhne výborná herecká sestava. No, opět to ale nejsou všichni. David Morse trpí nevyužitým potenciálem svého „policejního“ charismatu a Samuel L. Jackson podává spíše standart. Avšak naprosto fantastický Kevin Spacey vytáhne z bahna i tu nejnudnější scénu, vdechne život i tomu nejsuššímu monologu či dialogu a vůbec, je to právě on, kdo dělá z Vyjednavače to co ve skutečnosti vlastně není a to je nadstandardní akční thriller, kde místo zbraní hrají prim vysílačky a telefon a kde o napětí není nouze ani na minutu. ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

|75%| Rozhodně je to kvalitní kousek a příspěvek k devadesátkovým thrillerům. V mých očích se samozřejmě nejedná o nic extra světoborného. Přesto klady převyšují nad zápory, které tu snad ani nejsou. Vylepšit by se dalo ledacos, ale v rámci žánru vše podstatné šlape jak hodinky. Možná nějakou více překvapující scénu či lepší zvrat ke konci by to chtělo, ale nebudu tu zbytečně kritizovat. Celé to bylo celkem napínavé, hlavní hrdina Samuel L. Jackson to zahrál výborně včetně Kevina Spaceye – těžko říct, který z těch dvou mě bavil víc. Jackson si svou roli vyjednavače užil a sehrál skvěle. Ostatní vedlejší postavy zahráli rovněž věrohodně. Dějově a scénářem to není moc složité, k tomu ten pěkný a typický look z 90.let. Nemám proč si stěžovat, zábavná podívaná to byla. ()

Reklama

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Solidní thriller, který se opírá o Samuela L. Jacksona a Kevina Spaceyho jako špičkové charakterní herce v hlavních rolích. Scénář, který obsahuje řadu efektních zvratů, napínavých akčních scén a přitažlivých dialogů, je doslova učebnicovým příkladem, jak může vzniknout moderní divácký žánrový snímek, aniž by se lacině podbízel vkusu publika. K absolutnímu vrcholu žánru sice nepatří a upřímně řečeno obsahuje i určitou dávku obvyklých klišé, přesto je to film, ke kterému se můžu bez problémů vracet. Celkový dojem: 75 %. ()

classic 

všechny recenze uživatele

V 90 rokoch prekvitá všestranná kinematografia u Samuela L.Jacksona,ktorý si zahral policajného vyjednávača na obidvoch stranách barikády,jednak ako policajt versus zločinec,ktorému preskočilo v hlave a potom opačne ako predchádzajúci prípad,keď mu chcú našiť vraždu kolegu,tak sa rozhodne urobiť radikálny rez a zabarikáduje sa v mrakodrape a vyžaduje komunikovať s Chrisom Sabianom,ktorý má skúsenosti s vyjednávaním...Urobí čokoľvek,aby očistil svoje meno,ale polícia si myslí,že zlikvidovať ho bude najlepšie riešenie...Musí mať oči na stopkách a používanie praktík špeciálnych jednotiek dobre pozná,a tak vie presne,čo má robiť,ale najmä,kde má byť. Intenzívne dvojhodinové predstavenie perfektných hercov,kde k nemu dopĺňam KEVINA SPACEYHO,ktorý si pripísal na konto postavu,ktorá mu pomôže v krajnosti! Okrem hercov taktiež výborná kamera kameramana TITANICU RUSSELA CARPENTERA,alebo svižný scenár Jamesa DeMonaca,ktorý sa mi páči ako uchopil látku na režijnom poste THE PURGE. Začínal ako scenárista,a to je v tomto prípade chválitebný štart! Film isto odporúčam fanúšikom obidvoch hercov,ale aj milovníkom akcie bez vizuálnych efektov si to užijete dosýta,a predsa ich tu zopár JE,ale neškodí to zdraviu! ()

Jansen 

všechny recenze uživatele

Nic moc jsem nečekal, ale nakonec jsem byl příjemně překvapen. Příběh sice neohromí originalitou: děj je tuctový, námět stokrát omletý a zápletka od začátku do konce předpovídatelná, ale na druhou stranu ani nenudí a svým způsobem má tu výhradu vtáhnout diváka do děje. Na výsledném kladném dojmu má samozřejmě největší podíl hlavní herecká dvojice, která vlastně už sama o sobě zaručuje kvalitu. ()

Galerie (32)

Zajímavosti (16)

  • Dannyho (Samuel L. Jackson) manželka zmiňuje jméno syna Jeremyho. Jeremy Roenick je jméno hokejisty hrajícího za tým Chicago Blackhawks ve městě, kde se film natáčel. (Conspi)
  • Film je z části podložen skutečnou událostí finančního skandálu ze St. Louis z roku 1980. (Conspi)
  • Když už je jasné, že Danny Roman (Samuel L. Jackson) unikl z budovy, místní velitel Beck (David Morse) si bere v případu velení od FBI, protože kompetence FBI se vztahuji na budovu a nikoliv na prostor vně. Následně ovšem zastavují na ulici ve vozidle Chrise Sabiana (Kevin Spacey) členové FBI. (Jedza)

Reklama

Reklama