Reklama

Reklama

VOD (1)

Danny Roman je jedním z nejlepších policejních vyjednavačů. Je obviněn z vraždy svého partnera. Ze zoufalství vezme jako rukojmí členy policejního sboru, a snaží se tak odhalit skutečného vraha. Chris Sabian, další z předních vyjednavačů chicagské policie, se pokouší dostat Romanovi pod kůži, manipulovat s jeho city, uklidnit situaci a osvobodit rukojmí. Ten však tuto strategii dobře zná – sám ji používal. Celé město napjatě vyčkává a vyjednávání začíná... (TV Nova)

(více)

Recenze (458)

Ducharme 

všechny recenze uživatele

I'm a stranger to you. You have no idea what I am capable of. Vynikající! Přesně takhle si představuji kvalitní akční drama. Ač postavené na neoriginálních - tisíckrát omletých základech "vyjednavačských" filmů, dokáže diváka připoutat svojí inteligencí a gradací, které vytváří strhující napětí. Kromě perfektních S.L. Jacksona (ten chlap by to uhrál snad jenom očima) a Spaceyho bych vyzvedla hlavně Davida Morse - kladný záporák, nebo záporný klaďas - od začátku do konce naprosto neprůhledný a matoucí. Podle obsahu jsem čekala průměrnou, zapomnění hodnou podívanou, ale nakonec jsem málem vykoukala obrazovku. ()

flanker.27 

všechny recenze uživatele

Pokus o chytrej a napínavej thriller, kterej ovšem ve svý první ambici nevychází úplně tak, jak by si tvůrci asi přáli. Zápletka není příliš dobře rozvedená a způsob, jak se Jackson změní z vyjednavače na držitele rukojmí zavání několika oslími můstky. Na druhou stranu je to docela zábavný a Kevin Spacey (zvláště jeho úvodní domácí scéna je pěkná) posouvá film hodně nahoru. Celkem příjemná oddechovka, u které ale moc nemrazí v porovnání třeba s Telefonní budkou. ()

Reklama

nascendi 

všechny recenze uživatele

Výborne nakrútený film o zaujímavej práci policajných vyjednávačov nadobudne potrebnú dramatickosť vo chvíli, keď defraudanti z policajných kruhov v strachu pred odhalením sa pokúsia "našiť" vraždu kolegu na špičkového vyjednávača Dannyho Romana. Ten, pritlačený k múru, a v beznádejnej situácii vezme rukojemníkov, zabarikáduje sa v kancelárii a o nejakú dobu si už môže overiť, aké je to, byť pri vyjednávaní na druhej strane. Starostlivo napísaný scenár a bezchybné výkony S.L. Jacksona a Kevina Spaceyho zaraďujú tento film medzi špičku vo svojom žánri. ()

Tsuki 

všechny recenze uživatele

Jaké to asi může být, když se přední vyjednavač chicagské policie ocitne na druhé straně barikády? Danny Roman je v bezvýchodné situaci nucen vzít spravedlnost do svých rukou a zabarikádovat se s rukojmími z vlastních řad, jen aby odhalil pravdu a očistil své jméno. V této situaci je mu soupeřem jiný vyjednavač-veterán, který sleduje jediný cíl – vyřešit situaci pokud možno klidně a zachránit rukojmí. Film je velmi dobře napsaný a zahraný (Samuel L. Jackson x Kevin Spacey). Svým způsobem je to tak trochu detektivka, jelikož se v průběhu odhaluje korupce a zrada mezi vlastními a hlavní hrdina netuší, komu věřit a kdo je v tom namočený. Tak trochu mi to touto tématikou z policejního prostředí připomnělo L.A. – Přísně tajné, shodou okolností film, ve kterém taktéž hrál Kevin Spacey. Je svým způsobem škoda, že Kevin Spacey takto upadl v nemilost a nejspíš už v ničem novém nezazáří. Samozřejmě vůbec neomlouvám jeho činy, ale jako herec byl výborný a je vždycky škoda přijít o schopného a charismatického herce. V těchto rolích to Jacksonovi a Spaceymu šlape na výbornou. ~(4,2)~ ()

castor 

všechny recenze uživatele

Ocitnutí se na druhé strany barikády už tu bylo častokrát. Policejní vyjednavač v roli únosce, to je docela novinka, navíc, když se dialogu účastní Samuel L. Jackson a Kevin Spacey. Objevit se na druhé straně zákona se dá hned. Fond pro příbuzné mrtvých policistů je lákavý, tenhle vyjednavač však po něm neprahne, to jiní, kteří ho nyní chtějí „vlastně v mezích zákona“ odkrouhnout. Všechny trumfy holt mají ve svých rukách. Originální námět, slušná režie a herecké výkony, které se musejí líbit. Vše skromně proložené akcí bez počítačových triků, která není nijak strhující, ale do výsledku jednoduše pasuje. Chlapské, dobré i po letech, nenudící. ()

Galerie (32)

Zajímavosti (16)

  • Natáčanie Dannyho Romana (Samuel L. Jackson) a rukojemníkov v kanceláriách pre vnútorné záležitosti prebiehalo v štúdiu v Los Angeles v Kalifornii. S cieľom simulovať panorámu Chicaga, ktorú je možné vidieť pri pohľade z okna, bol pomocou šiestich kamier nasnímaný plagát s rozmermi cca 50 na 12 metrov, ktorý bol priamo v Chicagu a ten potom vložili do filmu. (Arsenal83)
  • Příslušníci zásahové jednotky policie mají na vestách oznáčení HBT – Hostage, Barricade, Terrorism. Jednalo se o jednotku podobnou oddílům S.W.A.T., nicméně tato již byla zrušena a Chicago PD má vlastní oddíly S.W.A.T. (JohnSmith)

Reklama

Reklama