Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Na Kypru zatkne zvláštní jednotka vůdce arabské teroristické organizace Jaffu. Z Atén startuje americký Boeing 747, na jehož palubě je mezi čtyřmi stovkami cestujících Jaffův zástupce Nagi Hassan s osmičlenným komandem, které letadlo krátce po startu obsadí. Únosci žádají Jaffovo propuštění. Analytik CIA David Grant však tvrdí, že je na palubě ukryt ztracený nervový plyn, který chce Hassan použít k útoku. Jeho množství by mohlo zničit celé východní pobřeží USA. Grant, Travis a šestičlenné komando s leteckým inženýrem Cahillem mají proniknout na palubu letícího stroje s pomocí speciálního letounu NASA. Dojde však k havárii, kterou Travis zaplatí životem. Komando na palubě letadla tak zůstane bez velitele i bez spojení s krizovým štábem. Vojáci rozmístí sledovací zařízení, aby zjistili počet a polohu teroristů na palubě, a zatímco Cahill s pomocí raněného pyrotechnika Cappyho zneškodňuje nálož s nervovým plynem, Grant má najít jejího konstruktéra Jean-Paula Demoua, který dokáže bombu odpálit dálkovým ovládáním. Přestože se mu podaří získat na palubě spojence v odvážné letušce Jean, čas se nebezpečně krátí. Velení se totiž domnívá, že komando zahynulo, a přikáže letoun sestřelit. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (350)

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

V deväťdesiatkach bol aj priemerný film dobrý. A možno práve preto, že Seagala poslali čo najrýchlejšie k čajkám, tak film nedopadol ako bežná seagalovina. Prekvapením bolo, že dokonca normálne ukázali, že terorista je muezínofil, čo v dobe politickej hyperkorektnosti už našťastie úspešne mažeme a korány a Hassanov progresívne velebíme ako najtolerantnejšie stelesnenie duchovného prejavu. ()

choze 

všechny recenze uživatele

Cože, 60 procent? To se tu nikdo tetelí blahem, když vojenská jednotka hodinu a půl křížem krážem prolézá letadlem, šmíruje nicnetušící teroristy, napichuje elektroniku, zneškodňuje matku všech bomb a pečlivě plánuje útok? Dvorní scénáristé Joela Silvera, bratři Thomasové (Predátor I, II) vyslali pět let před 11. zářím na Spojené státy Boeing proměněný blízkovýchodními teroristy ve zbraň hromadného ničení a jelikož dvěma zničenými mrakodrapy v blockbusteru na nikoho dojem neuděláte a protože v té době na plátnech frčely chemické zbraně (Skála), hraje se o celé východní pobřeží ohrožené ukradeným smrtícím toxinem. Russell a Leguizamo jsou sympaťáci a Suchet obdařil svého záporáka velkou dávkou charizmatu a zlověstnosti. Plus vychytávky typu Remora či - POZOR SPOJLER - Seagalova smrt (i když škoda, mohlo z toho být pěkné Přepadení 3)... To člověk odpustí i rutinní režii a úsměvné nahuštění "záchran na poslední chvíli". Pro mě spolu s Con Air a NON-STOP nejlepší film o únosu letadla. Obzvlášť doceníte v dvojprogramu s Přepadením ve vzduchu. ()

Reklama

Terva 

všechny recenze uživatele

Scénář : Jim Thomas a John Thomas. Kamera : Alex Thomson. Hudba - Jerry Goldsmith. CHYBA VE FILMU - Ve chvíli, kdy Kurt Russel ručkuje po laně nad stropem kabiny, kde si prohlížel vnitřek kabiny sondami a vrací se zpět k vojákovi, má v jednu chvíli hodinky na pravé a pak zas na levé ruce. CITÁT - Jaffa je volný!..... ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Pre mňa veľmi dobre spracovaný a napínavý film, s trošku prehnaným scenárom, taká nadpriemerná, dobre sledovateľná akčná prehliadka, perfektné role pre Kurta Russella i Stevena Seagala, obstojná réžia a super za vlasy pritiahnutý koniec. Inak tento film som videl snáď 5x a pokojne si ho pustím zas, veľmi príjemná oddychovka. Americký film Boeing 747 v ohrození nezostáva nič dlžný povesti renomovaného producenta akčných thrillerov Joela Silvera. Nakrútil napínavý príbeh o únose civilného lietadla fanatickými arabskými teroristami a v ohrození Spojených štátov smrtiacim plynom. Snímka neskrývane vychádza z úspešných filmov s podobnou tematikou. Viac ako ponúkajúce sa výpravné efekty, tvorcovia zdôrazňujú podrobný popis jednotlivých akcií a klasicky budovaného napätia; to vyplýva najviac z osvedčenej filmárske formule, podľa ktorej sa v životu nebezpečných situáciách ocitá nepripravený hrdina. Inak spomeniem, že ma šokoval skorý odchod Seagala, pretože som čakal, že aj on všetkých zachráni. Veľmi zaujímavá a netradičná snímka. ()

Phobia 

všechny recenze uživatele

Hercule Poirot se rozhodl vyřídit si účty se světovým policajtem a tak s bandou čuramedánů klišoidně unese lítadlo, aby s ním udělal big bada boom. Narazí však na tuhý odpor hrdinných soldžrů US Army pod vedením všestranného intelektuála Hada Plisskena a to ještě může být rád, že tužší oponent, Steven Seagal, se rozhodl svými přebytečnými kilogramy nezatěžovat letadlo a místo toho za ním letěl pouze silou svých paží, což kupodivu na motory Boeingu nestačilo. Aby bylo veškerým zákonitostem akčních filmů učiněno zadost, nechybí ani sličná, statečná letuška a přistání pilotů-amatérů za frenetického listování manuálem. Bravo, řídit takový stroj s bambiliónem čudlíků zjevně není těžší než rozepnout podprdu! Film jsem poprvé viděla jako stěží opeřené kuře a tehdy se mi líbil hodně. Setkání po 15-ti letech už tak nadšené nebylo, ale pořád jsem se docela obstojně bavila... jen z mé strany výrazně ubylo napětí a přibylo pochechtávání a sarkastických poznámek. A díky svému imrvére zvracejícímu psovi jsem navzdory pokročilé noční hodině dokonce viděla i ten pateticky srajdovitý závěr, tak jsme si ublinkli duálně! 65% ()

Galerie (37)

Zajímavosti (23)

  • Letadlo Remora s tlakovým průchodem, které bylo použito ve filmu, ve skutečnosti neexistuje. (Narcis)
  • Ve chvíli, kdy Kurt Russell ručkuje po laně nad stropem kabiny, kde si prohlížel vnitřek kabiny sondami, a vrací se zpět k vojákovi, má v jednu chvíli hodinky na pravé a pak zas na levé ruce. (Terva)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno