Reklama

Reklama

Kaidžú 8 gó

(seriál)
  • Japonsko Kaijuu 8 Gou (více)
Trailer 9

Epizody(12)

Obsahy(1)

Ve světě zamořeném obřími monstry se Kafka Hibino připojí k japonským obranným silám, aby je pomohl zlikvidoval. (mikki089)

Videa (34)

Trailer 9

Recenze (3)

DaweForeman 

všechny recenze uživatele

První z čeho jsem u tohohle posadil na zadek bylo určitě intro, které se jim velice povedlo - ať už hudebně, tak i obsahově (žádné spoilery, trochu západnější styl zpracování a to 3Dčko tomu docela prospělo). Dále pak máme zasazení - moderní Japonsko, kdy tu máme monstra (Kaijuu - žádná Godzilla, King Ghidorah apod.) různých velikostí a síly, která začala sužovat tamní obyvatelstvo. Časem se lidé přizpůsobili na boj s nimi, kdy byla utvořeno speciální vojenská jednotka na boj s nimi. Hlavní hrdina po 30-tce se několikrát snažil dostat do této jednotky, ale bezúspěšně. Dělá tak práci uklízeče zbytků Kaijuu, kteří byli zmasakrováni speciální jednotkou. (Upřímně začátek byl trochu silnější na žaludek a to i v přeneseném slova smyslu.) Poté, co je zvednut věk pro možnost naverbování a na popud jeho nového kolegy v práci, se hlavní hrdina naposledy pokusí dostat do této jednotky - jenže věci nepůjdou tak hladce, jak si myslel a jak by kdo vůbec očekával. Po příběhové stránce mi to v několika ohledech připomínalo anime "Shingeki no Kyojin" - takže i když to nebyla úplně originální myšlenka, není zase tak častá nebo tak dobře zpracovaná jako tady (nebudu spoilovat co konkrétně, ale lidi to určitě pochopí po shlédnutí). Po akční stránce se tady toho dočkáme hodně a je na co koukat. Dále je tu komediální stránka na uvolnění, aby to nebyl jen neustálý gore, kterou bych hodnotil tak 50/50, kdy občas se jim to povede, ale jinde zase dělají z hlavního hrdiny strašnýho tragéda a mohlo by se to obejít bez tohohle velice otravného prvku. Po animační stránce je to velice dobré, ale musím zase trochu zkritizovat onen japonský patvarový design u některých monster. Zatím jsme se tak dočkali takového zajímavějšího delšího intra a hlavní linka začne asi až s druhou sérií. ()

Jeoffrey 

všechny recenze uživatele

Začnu tím, co mě překvapilo nejvíc. To jsem byl takhle ve sprše a najednou z rádia začali hrát Kaidžu no.8 ending! Stalo se mi to dokonce dvakrát. Netuším, jak se podařilo zdejším producentům získat OneRepublic, ale výsledek byl víc než fajn a budu rád, když se do anime dostane víc západní hudby, pokud se tam bude hodit (což je tady splněno do puntíku). Opening jsem sice v rádiu neslyšel (i když je také od západního tvůrce), ale také se mi docela líbí, plus je k té hudbě hodně zajímavé video, na kterém se někdo velmi kreativně vyřádil. Tak a teď k samotnému seriálu. Potěšilo mě, že je hlavním hrdinou někdo v mé věkové kategorii (jakože 30+), víc takových postav, třicátníci jsou cool! I když mi k tomu Kafkovi příliš nesedlo jeho chování, nebo spíš ty situace, kdy se seriál snažil o vtip, a tak náš dvaatřicetiletý Kafka občas dělal věci, které mi k jeho věku moc nesedly (i když beru podle sebe a já jsem pár let docela suchar). Po pravdě mi moc nesedl zdejší humor celkově, bylo vidět, že je to v rámci anime demografie pořád šónen, a tak cílí na jinou generaci než na nás třicátníky, nám musí stačit ta reprezentace. Kromě toho však už budu asi jen chválit. Animačně je „Kaidžu číslo 8“ výborný, už jenom ty samotné velké potvory, které jsou většinou ručně kreslené, vypadají skvostně. Navíc je tu spousta rozmanitých monster, vidíme i trochu z jejich biologie a anatomie a tyhle údaje dokáže náš Kafka náležitě využívat. Vždycky je fajn, když hrdina zapojí mezi své bojové schopnosti i rozum a používá i nějaké praktické zkušenosti (ideálně takové, které jsme viděli, že získal). Souboje jsou zde také parádní, hodně dobře se pracuje s pohybem, efekty a barvami – zkrátka pokaždé to byla velmi pěkná podívaná, jak po stránce akce, tak i té estetiky. Postavy jsou fajn, většinou sympatické. Jediné, co mě trochu štve, je fakt, že opravdu dobře jich tu člověk během těch dvanácti dílů pozná jen pár, což je trochu škoda. Povedl se záporák. Kaidžu číslo 9 je opravdu zajímavý, baví mě sledovat, jak se postupně rozvíjí a že k některým věcem přistupuje s doslova vědeckým zápalem. Není to zkrátka jen tupé zlé monstrum, naopak, tenhle prevít bude velmi chytrý a dělá hodně pro to, aby byl postupně ještě chytřejší a z toho, v kombinaci s jeho silou, jde strach. Příběh není nijak složitý, spíš naopak, což ale také znamená, že není vůbec těžké se v něm orientovat, a i tak umí občas překvapit a slibuje i nějaká ta zajímavá tajemství. Zkrátka celkově u mě po první řadě panuje spokojenost, byl to povedený úvod a jsem zvědavý na další pokračování. Kaidžu no. 8/10. ()

Reklama

gumbo 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Měl jsem obavy. Ta mediální masáž před spuštěním, neortodoxní způsob prezentace (pomocí live streamu) a tak nějak vše okolo mě spíš odrazovalo. Ale dopadlo to skvěle. I na krátké ploše 12 epizod jsme dostali komplexní příběh, plný skvěle propracovaných charakterů, spoustu uvěřitelných emocí, bombastickou akci, která místy doslova sálala energií, skvělý hudební doprovod a i kupu nezodpovězených otázek do budoucna. Navíc tu máme jako hlavního hrdinu konečně někoho s kým se i my třicátníci můžeme bez problémů ztotožnit. Tady je zaděláno na minimálně několik sérií a troufnu si tipnout, že tohle se jednou dočká i hrané adaptace made in Hollywood. 80% ()

Zajímavosti (1)

  • V roce 2023 začala manga předloha vycházet také v češtině u nakladatelství CREW. (Wade)

Reklama

Reklama