Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizody(7)

Obsahy(1)

Komik v krizi prokáže laskavost ženě, která na tom není zrovna nejlíp. Ta se do něj ale úplně zblázní a převrátí oběma život vzhůru nohama. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (106)

mzss1 

všechny recenze uživatele

[80%] Náhodně jsem si tuto minisérii na netflixu pustil a jak to na mě celé ve finále zapůsobilo! Bylo to silné, smutné, reálné i když některými absurdními scény přehnané, místy i trochu humorné. Téma LGBTQ+ je tu požehnaně, takže to může kdekoho odradit. Sám tohle moc nevyhledávám, ale zde mě to tolik neiritovalo. Ústřední dvojka Sobík a Martha - oba narušení ... Nicméně to zahráli skvěle! Shlédl jsem to během jednoho dne, stále mě to hnalo dál a dál. To Sobíkovo přiznání před diváky bylo dech beroucí. Jen finální epizoda mě v jedné scéně trochu překvapila. Něco bych ještě doladil, respektive bych přidal 2-3 díly, jinak mě to bavilo dost. ()

BadassX 

všechny recenze uživatele

No jo no. A koho to zajímá? Protáhli mu prdlu,  neměl dost až poznal, že vlastně okay a bába stalking? No mohl to skončit hned, ale vlastní  frustrace a vnitřní rozháranost…. 😊 kecy je to kretén jako ona a jelikož se jedná o moderní téma mítů tentokrát muže a máme tu i byvalýmužteďžena atd atd atd., tak se to určitě natočí. - modern new age movies ()

Reklama

InJo 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Místy až nepříjemně vtahující komplexní portrét fenoménů stalkingu a #MeToo, který toho (nejen) o obou řekne tolik, že se možná budete během sledování cítit podobně zdevastovaně a beznadějně jako hlavní hrdina, který si všechny ty hrůzy zřejmě opravdu prožil. Takhle chytrá, důkladná a emočně zničující zpověď oběti se často nevidí ani v dnešní době, kdy se zmíněná témata zpracovávají v audiovizi jak na běžícím pásu. Skvěle vystavěné vyprávění, mnoho strhujících scén, při kterých se svírá hrdlo a vře krev v žilách, a herecky dokonalé ústřední duo, na jejichž mistrovsky vykreslené postavy jen tak nezapomenu. Moderní psychothriller jak z učebnice. Zasloužený hit a jeden z nejlepších seriálů roku. "Sent from my iPhone" 90 % ()

TomX2 

všechny recenze uživatele

Sobík je seriál, ktorý je miestami až príliš obtiažny na pozeranie, ale to nie je žiadna výhrada, skôr naopak. Po malých kúskoch odkrýva príbeh jedného nešťastného človeka, ktorý sa nemá rád a ktorý sa snaží nekonvenčnými spôsobmi pripísať svojmu životu nejaký zmysel, pričom sa tomu venuje s priam až neuveriteľnou psychologickou presnosťou (najsilnejšími a emocionálne najvypätejšími sú scény na pódiu, z ktorých idú také zimomriavky, aké neuvidíte ani v tom najnapínavejšom stalking horore). Taktiež sa do hĺbky venuje témam ako je napr. trauma, skúmanie vlastnej sexuality, znásilnenie, hľadanie zmyslu života, pocit odlúčenosti a v neposlednej rade aj tej najvýraznejšej, stalkingu, ktorý na poli filmov a seriálov snáď nikdy nedosahoval takých rozmerov a neukazoval toľko tučných výkričníkov, ako práve tu. Je to vo svojej podstate unikátny seriál na ktorý sa musíte pozerať veľmi pozorne, aby ste ho plne ocenili, lebo inak ho môžete (kvôli komplikovanej osobnosti hlavnej postavy) veľmi ľahko odpísať a prísť tak o jeden z najlepších psychologických seriálov, na ktoré je možné v týchto dňoch natrafiť. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Hodně nápadité a zřejmě to díky tomu vyhrálo cenu za nejzajímavější námět posledního měsíce na Netflixu. Sobíka je totiž všude plno. Zároveň ale také skákající mezi žánry tak výrazně, že to námět nakonec i vytrestalo. Z podstaty věci se totiž jedná o drama o stalkingu. Jenže se do toho fušuje životní příběh jednoho zoufalce, který vměstnal znásilnění a drogy do nejzajímavější epizody celého seriálu, která ale zároveň se samotným dějem nemá nic moc společného. Zbytek se pak dost opakuje a dokud nedojdete k finální katarzi v posledních minutách poslední epizody, zjistíte, že se tu hlavní postava pořád plácá ve sračkách a vlastně z nich ani vylézt nechce. ()

Galerie (59)

Zajímavosti (3)

  • Richard Gadd dostal celkovo 40 000 e-mailov, 740 príspevkov na sociálnych sieťach a 350 hodín hlasových správ od svojho skutočného stalkera. Medzi najznepokojujúcejšie detaily seriálu patrí to, že všetky e-maily, ktoré Donny dostane v šou, sú doslovnými kópiami skutočnej korešpondencie. (Tinusa14)
  • Richard Gadd si zahrál hlavní roli, napsal scénář a měl na starost i produkci. Vyobrazuje své vlastní zkušenosti se stalkingem. (Dalfor)

Související novinky

Netflix odhalil nové britské projekty

Netflix odhalil nové britské projekty

13.12.2020

Streamovací gigant Netflix zveřejnil své plány pro tvorbu celkem sedmi nových a rozmanitých originálních sérií, které hodlá realizovat v rámci britské odnože své produkce, do níž investuje stále víc… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno