Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizody(7)

Obsahy(1)

Komik v krizi prokáže laskavost ženě, která na tom není zrovna nejlíp. Ta se do něj ale úplně zblázní a převrátí oběma život vzhůru nohama. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (106)

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Název Sobík a zařazení žánrů Drama/Životopisný- Nenapadá mě aktuálně nic méně atraktivnějšího než tohle. Dal jsem okamžitý PASS znělo to jak Father či Země Nomádů v seriálové verzi. NAH THANKS! Ale tohle teda kurevsky klame tělem. Ne ne ne tohle není žádný ukecaný Drama pro intelektuální sráče, tady okamžitě přidávám Tagy! Stalking Thriller, True Crime a přidavná jména jako- Pervérzní, Zvrácený, Neskutečný, Nátlakový, Sžírající, Depresivní,Náročný,Nepříjemný, Traumatický,Znepokojivý a Emocionálně psychologický MASAKR!!!! Hned to zní a vypadá zajímavěji no ne?? ! :D Celé je to dle skutečných událostí a je až neuvěřitelné jaké peklo si hlavní hrdina prožívá a že s tím vlastně nemůže pořádně nic dělat. Za život se potkává opravdu jen s divnými lidmi. Na jednu stranu je to chudák, na druhou stranu si za některé věci může sám. Vrcholem pro mne byl díl číslo 4- Experimentování s různými drogami a zneužívání chlapem TPČO! Finální proslov na Stagi o svém životě před všemi měl sílu i hloubku. Tohle prostě zažít nechceš. Velké překvapení roku, které přišlo tam, kde jsem jej rozhodně nečekal. Zvedám nakonec na plný kotel, protože tohle ve mně bude chvíli ještě rezonovat. 85% ()

Fungore 

všechny recenze uživatele

Stalking jsem sám zažil (od osoby, kterou jsem viděl jednou v životě). Dotyčnou osobu jsem si zablokoval na všech sociálních sítích včetně telefonního čísla. Problém je v tom, že nezabráníte, aby vám někdo neustále psal smsky anonymně přes internet. Trvalo to rok a půl - po celou tu dobu jsem na sms ani jednou neodpověděl. Naštěstí to nebylo až takové peklo, jako v seriálu, kde se řeší také téma zdrogování a zneužití, ale i tak nepříjemná zkušenost s neustálým strachem, čeho může být člověk schopný. A teď k seriálu.. je to silný a emotivní příběh, kde je narušená žena ztvárněna a zahrána opravdu věrohodně. Co se ale týče hlavní postavy, tak tam mám už určité výhrady.. působil jako rozumný člověk, ale často se choval až moc nesmyslně i s ohledem na všechny okolnosti, jako kdyby jen šel naproti příběhu, čímž na mě nepůsobil tak věrohodně.. to je jediný důvod, který mě drží od plného hodnocení. Seriál bych ale doporučil každému už jen proto, aby si byl každý vědom toho, co se může doopravdy stát, a jaké následky to může nést. Seriál si umí velmi dobře držet divákovu pozornost, rychle uteče a rozhodně to není ztráta času. Má to své velmi silné a emotivní části a hlavně je to ze života, i když je zjevné, že něco málo muselo být účelově pozměněno, což je u true story projektů běžné. Když už má něco na Netflixu smysl vidět v té záplavě seriálů, tak je to právě tohle. ()

Reklama

Untentrauer 

všechny recenze uživatele

Kdybych nevěděl, že je to podle skutečnosti, tak bych to vypnul hned při prvním dílu. Jenže takhle mě do sledování hnala moje mrzká lidská povaha zjistit, čeho všeho jsou šílenci/stalkeři schopní. Sofistikovanost stalkerů je opravdu fantasticky fanatická. Zhruba v polovině seriálu jsem začal vnímat stalkerství, jako šílenou nemoc, což ve mne dokonce chvílema vzbuzovalo i lítost! Chápete to? Nabízí se tu tolik aspektů, jak seriál vnímat. Ze začátku jsem se dobře bavil a hodně se nasmál. Tyto emoce však brzy vystřídal stud. A to všechno přešlo v lítost a hrůzu! Každý další díl ve mne prostě vzbuzoval tento koktejl emocí. Což je podle mne velmi vzácné. Je to spíš takový seriálový dokument - emoční horor. K tomu všemu musíme ale přičíst ještě zápletku resp. "Sobíka", který v podstatě toto stalkerství na sebe přivoval. Nejdřív jsem to vnímal, jako dobrý skutek, a lítost z jeho strany vůči opuštěné ženě...Pozdějí se ale Sobík začal také pěkně vybarvovat, což bylo celkem překvapivé a způsobilo to další vlnu emocí! Seriál rozhodně doporučuji. Sent from my iphone..... ()

faraoon 

všechny recenze uživatele

Herecky vycizelovaná konstruktivní modelace Gaddova mužského neovladatelného slabošství, zbabělosti, hlouposti a smutné komické trapnosti v kombinaci s ženskou vychytralou touhou ovládat a vlastnit, zákeřným buzerantstvím a pokorně všeobjímajícím tranďákovstvím. Prostě  kombinace čtyř zcela extrémně vyhraněných, odlišných osob a  povah ve vzácném propletenci. No. První tři díly série jsem se koncem předchozí těšil na počátek následující. Jen čtvrtý, zdánlivě nepatřičný díl jsem s hlubokým odporem přeskotačil, ale připouštím, že měl v seriálu svojí váhu díky geniálně prokreslené Goodmanově postavě jež ve své zvrácené prohnilosti a  odporné samčí zvrhlosti dorazila už tak morálně rozežraného Sobíka na nejhlubší dno lidského charakteru. Skomírající závěr se svojí setrvačností tak tak dokulil do nevýrazného finále, ale již bez toužebně očekávaného jásotu. Škoda. Takže tak chatrné tři. ()

petikacka 

všechny recenze uživatele

TVL to byla emocionální nálož a přitom to začalo, tak nevinně...Joo, když se potkají dvě poškozené a zraněné lidské duše nemůže to skončit dobře. Tolik obě touží po pozornosti a lásce až se navzájem zničí. Bravurní herecké výkony hlavní dvojice mě na jednu stranu rozesmávaly, aby mě vzápětí doháněly k pláči...šílenství...a mrazení v zádech. Ty scény zneužití a následných výčitek a pocitů bezcennosti byly prostě tak strašně silné, že se to až nedalo vydržet. A ten naprosto bezútěšný konec kdy zneužívaný začne zneužívat ( pro ty co nepochopili konec) to bylo drsný. Klobouček pro Richarda Gadda za tu syrovost a kupodivu NTFX za to, že to podpořil a nechal natočit ( i když je to spíše výjimka). Za mě naprosto konsternovaných 95% ()

Galerie (59)

Zajímavosti (3)

  • Richard Gadd dostal celkovo 40 000 e-mailov, 740 príspevkov na sociálnych sieťach a 350 hodín hlasových správ od svojho skutočného stalkera. Medzi najznepokojujúcejšie detaily seriálu patrí to, že všetky e-maily, ktoré Donny dostane v šou, sú doslovnými kópiami skutočnej korešpondencie. (Tinusa14)
  • Richard Gadd si zahrál hlavní roli, napsal scénář a měl na starost i produkci. Vyobrazuje své vlastní zkušenosti se stalkingem. (Dalfor)

Související novinky

Netflix odhalil nové britské projekty

Netflix odhalil nové britské projekty

13.12.2020

Streamovací gigant Netflix zveřejnil své plány pro tvorbu celkem sedmi nových a rozmanitých originálních sérií, které hodlá realizovat v rámci britské odnože své produkce, do níž investuje stále víc… (více)

Reklama

Reklama