Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizody(7)

Obsahy(1)

Komik v krizi prokáže laskavost ženě, která na tom není zrovna nejlíp. Ta se do něj ale úplně zblázní a převrátí oběma život vzhůru nohama. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (106)

klukluka 

všechny recenze uživatele

Považuju to za třeskutě originální počin, respektive za vysoce hodnotné umělecké dílo na téma psychiky, kterou má ve skutečnosti jen málokdo z nás plně pod kontrolou. Někdy děláme věci, které bychom, kdyby nám o tom někdo jen vyprávěl, nedokázali pochopit. A přece jsme to my, kdo potvrdí přátelství na facebooku člověku, o němž, ne že pouze tušíme, my to víme, my víme, že nám převrátí život vzhůru nohama. Většina audiovizuálních děl - odhadem takových 99,99% pojednává o lidech, kteří přesně vědí, co dělají, kam směřují, a tam i jdou. Sobík se od nich v tomhle ohledu odlišuje, protože Donny jedná často iracionálně. Ale někdo z masa a kostí snad ne?? Tak proč působí kino, který podchytí tenhle prachobyčejnej každodenní standard, tak neobyčejně..? ()

Skeksis 

všechny recenze uživatele

Nič v zlom, ale tento herec je nehorázny tĺk. Priveľmi dobrý, naivný, dôverčivý a zmanipulovateľný, čo predátori vycítia na kilometer. Tú tučnú piču by som proste ignorovala, alebo išla hneď na políciu, a toho starého úchyla, ktorý ho ládoval drogami a preťahoval, by som hádam aj zabila. Niektorí ľudia to majú v hlavách tak pomotané, že nechápem, prečo nie sú v blázinci. ()

Reklama

maddy 

všechny recenze uživatele

Fajn nápad, takže sa tomu, že to v súčasnosti zbořilo internety nečudujem, ale asi som predsa len čakal o niečo málo viac. Baby Reindeer má dobrý a aktuálny námet, ale v priebehu stopáže až príliš skáče medzi žánrami od sľubne začínajúceho stalking thrilleru cez psychologickú drámu až po občasnú tragikomédiu, nikdy síce nestratí focus ohľadom toho čo chce povedať, no zároveň sa nikdy nezahryzne ani v jednom žánri tak silne ako by mohol. Najzaujímavejšia rozhodne ostáva epizóda č. 4 so znásilnením a drogovým zneužívaním, ktorá však nakoniec má najmenej spoločného s hlavným dejom. Vo výsledku vďaka veľmi striedmej stopáži jednotlivých epizód skvelý seriál na binge-watch (i keď pomerne skratkovitý) o jednom zúfalom, neúspešnom komikovi, ktorý si však za väčšinu sr*čiek v živote môže zároveň úplne sám (čo seriál aj reflektuje) a samotná Martha bola len spúšťač všetkých jeho naakumulovaných problémov a klamstiev. CELKOVO: 7/10 ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Intimní zpověď Richarda Gadda, zabalená do nenápadného seriálu, který klame tělem. Seriál, který zpočátku může působit krotce, aby se v polovině zlomil do drsného dramatu o sexuálním násilí, vyniká skvělými herci a chytře napsaným scénářem, který by působil úderněji v mírně sestříhané podobě. Přesto je Sobík překvapení, které dokáže tnout do živého. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Název Sobík a zařazení žánrů Drama/Životopisný- Nenapadá mě aktuálně nic méně atraktivnějšího než tohle. Dal jsem okamžitý PASS znělo to jak Father či Země Nomádů v seriálové verzi. NAH THANKS! Ale tohle teda kurevsky klame tělem. Ne ne ne tohle není žádný ukecaný Drama pro intelektuální sráče, tady okamžitě přidávám Tagy! Stalking Thriller, True Crime a přidavná jména jako- Pervérzní, Zvrácený, Neskutečný, Nátlakový, Sžírající, Depresivní,Náročný,Nepříjemný, Traumatický,Znepokojivý a Emocionálně psychologický MASAKR!!!! Hned to zní a vypadá zajímavěji no ne?? ! :D Celé je to dle skutečných událostí a je až neuvěřitelné jaké peklo si hlavní hrdina prožívá a že s tím vlastně nemůže pořádně nic dělat. Za život se potkává opravdu jen s divnými lidmi. Na jednu stranu je to chudák, na druhou stranu si za některé věci může sám. Vrcholem pro mne byl díl číslo 4- Experimentování s různými drogami a zneužívání chlapem TPČO! Finální proslov na Stagi o svém životě před všemi měl sílu i hloubku. Tohle prostě zažít nechceš. Velké překvapení roku, které přišlo tam, kde jsem jej rozhodně nečekal. Zvedám nakonec na plný kotel, protože tohle ve mně bude chvíli ještě rezonovat. 85% ()

Galerie (59)

Zajímavosti (3)

  • Richard Gadd dostal celkovo 40 000 e-mailov, 740 príspevkov na sociálnych sieťach a 350 hodín hlasových správ od svojho skutočného stalkera. Medzi najznepokojujúcejšie detaily seriálu patrí to, že všetky e-maily, ktoré Donny dostane v šou, sú doslovnými kópiami skutočnej korešpondencie. (Tinusa14)
  • Richard Gadd si zahrál hlavní roli, napsal scénář a měl na starost i produkci. Vyobrazuje své vlastní zkušenosti se stalkingem. (Dalfor)

Související novinky

Netflix odhalil nové britské projekty

Netflix odhalil nové britské projekty

13.12.2020

Streamovací gigant Netflix zveřejnil své plány pro tvorbu celkem sedmi nových a rozmanitých originálních sérií, které hodlá realizovat v rámci britské odnože své produkce, do níž investuje stále víc… (více)

Reklama

Reklama