Reklama

Reklama

Dost hvězd na pět reklamních kampaní, dost vášně, moci a hrabivosti na deset filmů. Plus ohnivá záplava zvláštních efektů... Irwin Allen, producent Dobrodružství Poseidonu a Skleněného pekla přichází s filmem Když se čas naplnil..., pokračujícím v tradici spektakulárních katastrofických snímků. Spící sopka na ostrově v jižním Pacifiku neočekávaně vybuchuje v zuřivé erupci. Mezi těmi, kteří se díky scénáři Carla Foremana a Stirlinga Silliphanta ocitají v ohrožení, jsou nesmlouvavý ropný těžař Paul Newman, hotelový magnát William Holden a Jacqueline Bisset jako PR manažerka, která se musí mezi oběma rozhodnout. Která z důvěrně známých tváří přežije v situaci, kdy nic jako bezpečná půda neexistuje? Dívejte se – a mějte se na pozoru. Tak jako proudí láva, proudí i výjimečné a intenzivní filmové vzrušení. (Magic Box)

(více)

Recenze (102)

Radyo 

všechny recenze uživatele

Pro někoho nic moc, pro jiného skoro kulťák mezi katastrofickým thrillery. Film jsem poprvé viděl v kině na počátku mé puberty a byl jsem z něj doslova odvařený. Po letech už to samozřejmě není ani zdaleka tak "in", ale stále je to koukatelná podívaná se známými tvářemi a docela napínavými scénkami. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Celou hodinu (včetně reklam) jsem se těšil, až ta sopka konečně vybuchne. Vybuchla, plno lidí padlo za vlast, začaly se dít úplně šílený efekty a celý se to konečně rozjelo. Obrovská tsunami vlna, která se hnala na město byla tím nejlepším, co jsem ve filmu mohl vidět. Vypadalo to, jako kdyby si s filmem režisér hrál stejně, jako si tenkrát hrál Ed Wood. Pak už to mělo sestupnou tendenci a dopadlo to tradičně. Jediným výrazným plusem přesto zůstává Paul Newman a Jacqueline Bisset. ()

Reklama

halogenka odpad!

všechny recenze uživatele

Tak to si snad dělali srandu ne? Dramatická scéna se "sopečnou sondou" byla opravdu nehorázná blbina. Navíc člověk už tři minuty předem ví, že bude nějaké vzrůšo, protože přesně tehdy spustí "dramatická hudba". Úděsné dialogy. Strašné efekty (i na ta 80. léta). Vtipné mi přišlo, jak skupinka odjížděla do bezpečí 3 autama - bílé, modré, červené... Halt americké patrioty nic nezastaví. Otázkou zůstává, proč v tom hraje Newman a Bissetová. Záhada. ()

Orlau32 

všechny recenze uživatele

Prostě se ten film nepovedl. Je to jalové. Ačkoliv námět je perfektní, herecké obsazení má pět hvězd (Paul Newman,Jacqueline Bisset,William Holden,Burgess Meredith a Ernest Borgnine), tak to réžie trochu nezvládla, protože katastrofa v rozměru výbuchu sopky.... musí být každému jasná, kdo jen něco málo četl o Pompejích. Ale aby se vedly pitomé diskuze napříč celým filmem, jestli to vybuchne nebo ne a pakliže jo, co se stane, se mi zdálo absolutně hloupé. Proto dávám 3*. ()

sklennenka 

všechny recenze uživatele

Přiznám se, moje vysoké hodnocení ovlivnila nostalgie. Film jsem viděla, když mi bylo 12 let, byla jsem zrovna na pionýrském táboře a za odměnu jsme šli do kina. Pamatuju si, jak mi šustila pláštěnka na kolenou, tak jsem se bála. Pátou hvězdičku přidávám za shlédnutí v kině, které tenkrát bylo asi za 10 kaček. Sakra... zase ta nostalgie. ()

Galerie (35)

Zajímavosti (6)

  • Natáčelo se na Hawaii a ve studiu Warner Brothers Burbank v americkém státě Kalifornie. (Terva)
  • Spolu s prepadákom Za dobrodružstvom Poseidonu všeobecne uznaná najväčšia finančná katastrofa žánru katastrofického filmu (oba filmy pochádzajú z dielne producenta Irwina Allena). (POMO)
  • Celý štáb se musel potýkat s problémovým alkoholikem Holdenem. Když měl přijít ráno na natáčení, objevil se o mnoho hodin později a pak se opil do němoty. Protože i jemu samotnému bylo jeho chování trapné, souhlasil s tím, že se nechá hospitalizovat, a na natáčení se vrátí za šest dní. [Zdroj: O'Brien Daniel, Paul Newman, Xyz, Praha 2009] (Mikino00)

Reklama

Reklama