Reklama

Reklama

Pošťák vždy zvoní dvakrát

  • Česko Pošťák vždycky zvoní dvakrát (více)
Trailer

Mladý tulák Frank Chambers (Jack Nicholson) si najde práci pomocníka v zapadlém motorestu, který patří dobráckému Nicku Papadakisovi (John Colicos). Tam také pozná Nickovu mladší přitažlivou a neuspokojenou manželku Coru (Jessica Langeová). Po krátké době se z obou stanou vášniví milenci. Až tak vášniví, že se rozhodnou Nicka zabít a získat peníze z jeho životní pojistky. Jenže kvůli banálním drobnostem se první pokus o vraždu nezdaří. A navíc se na scéně objeví zástupce pojišťovny, který není žádný hlupák... (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (79)

nascendi 

všechny recenze uživatele

Neviem, prečo je táto verzia tak zle hodnotená oproti pôvodnej. Ja som jej tiež pôvodne nadelil tri hviezdičky, ale to bolo iba podľa mojej nespoľahlivej pamäti. Keď som si dnes film pozrel, nemám problém jednu slabú hviezdičku pridať aj keď viacero nedostatkov nemôžem prehliadnuť. Ale už som dal štyri hviezdičky aj horším filmom. Hodnotenie bude vždy vysoko subjektívne a často závislé na momentálnej nálade a duševnom rozpoložení hodnotiteľa. V každom prípade som rád, že v knižnici mám predlohu od J. McCaina, pri čítaní ktorej si nebudem vybavovať ani jedného z hercov ktorejkoľvek z verzií. ()

dobytek 

všechny recenze uživatele

Mám rád Jacka Nicholsona, ale tenhle film se mi moc nelíbil. O tom, jak si nějaká vdaná madam najde milence a pak společně zabijou bohatýho manžela, se natočila už hromada filmů. Tady je snad do jistý míry originální, že ta vražda jim projde. Ale potom, co je teda případ vraždy tak trochu kostrbatě vyřešen, následuje už jenom nuda. Přitom tam byl ještě potenciál z toho filmu něco vytřískat. Třeba krátká epizodka s vyděračem. Ta byla nakonec v tom filmu úplně zbytečná. Vyřeší se to za 2 minuty a hotovo. Nakonec mi začaly obě hlavní postavy spíš lézt na nervy, takže u tragickýho konce jsem si akorát řikal, že dobře jim tak. ()

Reklama

misterz 

všechny recenze uživatele

Som prekvapený tak nízkym hodnotením. Ľudia, čo by ste ešte chceli? Aby tam herci nahí poletovali? Veď to bolo po dramatickej stránke luxusne spracované. Netvrdím, chybičky by sa našli a dejová linka tiež obsahuje zopár hluchých, menej záživných miest, no tento nedostatok z väčšej časti dorovnáva J. Nicholson, ktorý to tu teda rozbalil vo veľkom štýle. Podľa môjho názoru ide o jeho jednu z najvýraznejších a najlepšie zahraných postáv vôbec. To je skrátka o ňom a jeho hereckom majstrovstve. Staršiu verziu z r. 1946 som síce nevidel, no pochybujem že by to bolo nejak radikálne lepšie od tejto. Skrátka ďalší film s týmto hercom, kde ma svojou postavou dokonale pobavil. Slušný nadpriemer. 80/100 ()

movie 

všechny recenze uživatele

Režijně a scenáristicky hodně nevyvážené, příliš zkratkovité (David Mamet), Sven Nykvist nemá moc co točit. Je to celé postavené na výborném Nicholsonovi a Jessice Lange. Rafelson chtěl šokovat nespoutanou erotikou, to už dnes není moc aktuální, byť první milostná scéna na pekařském válu má slušnou energii. Ale není to nic co by z filmu dělalo klasiku. Raději si pusťte viscontiho POSEDLOST. ()

JohnSmith 

všechny recenze uživatele

Jack Nicholson je perfektní, ostatně jako skoro vždy. Má charizma a je to pan herec. To se o Jessice Lange říct rozhodně nedá. Nicméně Rafelson z počátku určil zajímavé tempo, které se ale nepodařilo udržet až do konce, děj se stal předvídatelný a nezajímavý. Na vině je scénárista, který si ohranou písničku moc nepřizpůsobil. ()

Galerie (67)

Zajímavosti (6)

  • Jedná sa o štvrtý film, v ktorom si Jack Nicholson zahral pod režisérskym dohľadom Boba Rafelsona. (sudruh sustruh)
  • Film bol často nesprávne uvádzaný pod názvom The Postman Always Knocks Twice, teda Poštár klope vždy dvakrát. (sudruh sustruh)

Reklama

Reklama