Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Novomanželé David (Nick Nolte) a Gail (Jacqueline Bisset) jedou na svatební cestu na Bermudy. Když se potápějí mezi útesy, najdou na dně starý vrak lodi. Brzy zjistí, že nejsou jediní, kdo se o vrak zajímá. Jde o legendární loď s pokladem, jejíž místo potopení bylo po dlouhou dobu neznámé. David a Gail se rozhodnou legendární poklad vylovit. Musí však čelit nástrahám ostatních zájemců o poklad, kterých stále přibývá. (Bonton Home Video)

(více)

Recenze (114)

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Bissetka, co bojkotem neoprenu nedává moc prostoru divácké fantazii, Nolte s knírem odpuzujícím murény, hlubinný vlk Shaw a exotické prostředí Bermud (pod vodou Britských Panenských ostrovů a Velkého bariérového útesu). Do toho hraje John Barry a vy v kombinaci s podmořskými záběry máte chvílemi pocit, že sledujete bondovku s Connerym. Bylo by to fajn dobrodružství, kdyby se to netáhlo jak sliz z mořských řas a té atraktivitě se více otevřely dveře. Navíc Nick je tu hrozná měkkota. Jak mu trvá, než se dostane k Arianně, s kterou si pohrávají Karpofovi voodoo padouši.. To by se Bob Saint-Clarovi nestalo.. ()

nascendi 

všechny recenze uživatele

Dlhočizný, údajne dobrodružný film o nájdení medailónku a jednej z mnohých ampuliek s morfiom. A zápletka je hotová, i keď 90 % užívateľov bolo hotových najmä z Jacqueline Bisset v mokrom tričku. To je aj jediný zapamätateľný zážitok z tohto filmu. A pre mňa, ktorý si Jacqueline pamätal už z prvého Letiska a Americkej noci nie je ani potrebné pamätať si aj niečo viac. ()

Reklama

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $9miliónovTržby USA $47,346,365Tržby Celosvetovo $-║ Na to že tento film sa opieral o knihu od autora Čeľustí Petera Benchleyho sa to celkom podarilo, zo začiatku to vypadalo že asi pôjde o nejakú variáciu práve na megahit Čeľuste ale nakoniec sa z toho vykľula príjemná dobrodružná dráma o hľadaní pokladu, podaná skôr vo vážnejšom prevedení. Aj keď nie je vo formáte zrovna veľkolepom ale skôr v tom komornejšom, je vo svojom šikovnom prevedení dosť pútavá(hlavne potešia dobre zostrihané zábery z podmorského dna, pri nich občas aj zmrazí, hlavne keď útočí medúza) a rovnako tak spravili svoje aj herci ako Nick Nolte, Robert Shaw, slizák Eli Wallach a sympatická "v mokrom trošku občas pobehujúca" Jacqueline Bisset. /75%/ ()

Autogram 

všechny recenze uživatele

Dovolenkové potápanie s Bissetkou by som určite bral a bolo by mi jedno, či je v tesnom tričku, samozrejme mokrom, alebo v potápačskom obleku. Už v prvej scéne jej hrozilo nebezpečenstvo, to mi stuhla krv v žilách, pričom ju čakali ešte horšie zážitky od prívetivých miestnych černochov. Polovica filmu sa odohráva pod vodou, za to má moje veľké plus, aj v tom období dokázali filmári príjemne natočiť podmorské scény. Ale spôsob rozprávania príbehu a pátrania po poklade mi veľmi nevyhovoval, tam sa už prejavil vek filmu a gradovanie deja je slabšie. ()

kinej 

všechny recenze uživatele

Hlubina je především dobře vypadající dobrodružný film, plný perfektně zvládnutých podmořsýkch záběrů, na které bych se vydržel dívat celou věčnost snad i bez děje. Co je ale slabší je to co se děje nad hladinou. Nejvíce filmu schází jakákoliv propracovanost postav. Obzvlášť u těch hlavních není někdy zřejmé, co je nutí konat tak právě tak jak konají, nebo proč jsou tak zapáleni pro hledání pokladu, když je to může stát život a stejně jim z toho nic nekápne. Události a padouši se dějou tak nějak nahodile bez zřejmé dějové logiky. Škoda. ()

Galerie (61)

Zajímavosti (14)

  • Film byl natáčen v prostoru přídě více než dvacet metrů pod hladinou. (Cherish)
  • V roce 1980 byla Hlubina rozšířena o 53 minut nových záběrů, aby mohla být odvysílána jako dvoudílný televizní film. (Cherish)

Reklama

Reklama