Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Tři svérázní studenti Derek, Jones a Travis se rozhodli zpracovat pro svou závěrečnou ročníkovou práci zdánlivě nevinný projekt: Jak vznikají a jak se šíří pomluvy? Ale to první, co pro svou práci potřebovali, byla právě ona fáma. A tak jedné noci, když spatřili v jednom klubu v objetí Beaua a Naomi, dostali ďábelský nápad, že upřímný vztah zamilované dvojice bude sloužit jako základ jejich pomluvy. A pak už bylo dílem okamžiku vypustit vražednou fámu... Naomi, po celém campusu známá svým zásadním odmítáním předmanželského sexu se záhy dozví, že při svém odchodu z nočního klubu byla znásilněna. Ona si však, díky přemíře alkoholu vypitého ten večer, pamatuje pouze to, že odešla se svým přítelem Beauem. A tak vzniká podezření, že byla znásilněna právě Beauem! Přízrak pomluvy obludně narůstá a nedá se zastavit. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (83)

tterez 

všechny recenze uživatele

Dějový zvrat na konci filmu je jedna z věcí, které mě nikdy nepřestanou bavit. A konkrétně tenhle film byl tak svěží a neobvyklý, že jsem se ani nenadála a byl konec. Celé to navíc vedlo k zamyšlení, co zmůžou pouhé studentské rozmary, klepy a naivita. Zdejší hodnocení je podle mě hodně skromné, na druhou stranu jsem aspoň moc neočekávala a překvapení mě neminulo.Víc takových! ()

ivishka 

všechny recenze uživatele

Jakou rychlostí se šíří drby je neuvěřitelné. Komu je dobré věřit a komu ne? Obsah filmu mě zaujal podobně jako obsazení těmito skvělými herci: James Marsden, Norman Reedus, Kate Hudson a musím uznat, že se v lepším světle ukázala i Lena Headey i když na naprostou změnu mého skeptického názoru bude potřeba více jejich rolí (ale s tím nespěchám). Když jsem to tak sledovala tu neuvěřitelnou rychlost posílání drbů po škole a šuškání na hodinách došlo mi, že takový koncept se zobrazuje ve všech podobných dramatech/thrillerech. Je parta kamarádů co spolu na něčem pracují a v té hlavní dějové linii se zobrazuje nejen ta zápletka, která je důležitá, ale vybere si jednoho z přátel a na něj poodhaluje určitá fakta, resty, minulé prohřešky. Je to typické, ale nikoliv stereotypní. Originálním způsobem zamotané do sebe, že to dávalo smysl a konec myslím člověka nějak před ním samotným i napadne - a v tom je ten kousek originality. ()

Reklama

hrumsrt 

všechny recenze uživatele

Vezmeme-li to jako teen drama, v němž se hlavních rolí ujímají Cyclops, Cersei Lannister, Daryl Dixon a k nim navíc moje oblíbená Kate, vlastně se mi to už teď prodalo. O to jsem radši, že Fáma i po filmových kvalitách se nemá za co stydět.. Námět, v němž partička vysokoškoláků prakticky testuje svoji hypotézu o pomluvách rozšířením vlastní vymyšlené "fámy" po škole, se dokáže skvěle držet mladšího prostředí, ale k tomu navíc zařídit velmi solidní drama s pár solidními psychologickými prvky.. Vždyť co je na tom, pokud někdo plácne, že se na jednom z školních večírků spolu dva opilí spolužáci vyspali? V podstatě nic, ale lidská paměť je fantastický mechanismus, s jímž si neví s přesností neví poradit nikdo. A proto, když má někdo "okno", které mu je vyplněno, dokáže paměť onu výplň i s prostým provázáním přijmout za skutečnost, než aby zůstalo ve vzpomínkách prázdné místo. Nedá se tak nikdo z postav označit za "zlé a hodné", i když postupné odkrývání původně neexistujících motivací postav tomu dost nadbíhá.. Jako celek mi to přišlo nejen zábavné, ale audiovizuálně celkem poutavé.. Škoda překombinovaného závěru? I když dost naivní, tak mě to tam s ním obstojně zapadlo.. Jsou i lepší tematicky podobné kousky, ale Fáma baví a já nebudu překvapen, když si ji brzy dám znovu. 70% ()

Pavlínka9 

všechny recenze uživatele

Fáma...Vše, co slyšíme může být fáma - ať Vám to říká přímo člověk, který to prožil a lehce si to přikrášlil či člověk, který to "slyšel" přímo od zdroje....Pokud to sami neprožijeme - nemůžeme si být jisti, kolik pravdy na dané informaci je. Tenhle film bych povinně pustila všem kolem sebe, jelikož je to tak jednoduché a máme to kolem sebe každý den. Je to jednoduché - je to pouze psychologická hra. Celou dobu mi snímek připomínal další ze skvělých děl a to je Mělký hrob. Jak kvůli postavám, tak i interiérům a tomu, jak bojují se svými "démony". Svědomí, které pak nedá hlavní hrdince spát, strach, neustálé výhružky, podpůrné léky, alkohol, obvinění,...a to všechno kvůli vyřčené informaci, která se nestala... :) Bravo. ()

tron 

všechny recenze uživatele

Viac-menej "klasický" vylízaný tínedžerský trilerový nímand (akých je ako húb po daždi a tak k nim netreba mať zľutovanie) so sľubne sa rozbehnutou zápletkou, ktorá ale napokon sama seba škrtí pomocou klamstiev, klamstiev na druhú a klamstiev na tretiu. Film z produkcie Joela Schumachera a s celkom dobrými hercami. ()

Galerie (15)

Reklama

Reklama