Reklama

Reklama

Halloween: Prokletí Michaela Myerse

  • Česko Halloween (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Michael Myers je zpět, aby dokončil svou práci! Je jen na odvaze obyvatel jeho rodného města, zda se ho podaří zastavit. (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

Videa (1)

Trailer

Recenze (178)

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

V roku 1978 natočil americký režisér John Carpenter film "Halloween". To bol začiatok slasher horrorovej série o vyčínaní neľudského vraha Michaela Myersa. Od vtedy sa vyprodukovalo mnoho pokračovaní. Niektoré boli lepšie, iné za moc nestáli. Diel s poradovým číslom šesť, s podtitulom "Prekliatie Michaela Myerse", sa veru moc nepodaril. Scenár v ktorom sú naivne zakomponované druidské mýty, thornov symbol, runy a pohanská sekta je vskutku hlúpy. No a ani samotný Michael Myers sa tu bohvie ako nepredviedol. Zabil iba štyri ženy a štyroch chlapov. Čakal som väčšie jatky. ** ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Pri hodnotení šiesteho Halloweenu sa nemožno nevyhnúť komentáru tzv. Producentského zostrihu alebo "Snyder Cutu" žánru horor (ktorý si už medzičasom môžeme užiť aj v HD kvalite). Tento zostrih považujem za definitívnu verziu Halloweenu 6, lebo na rozdiel od kino verzie je to koherentný film a to nielen po stránke príbehu (v kino verzii je úplne chaoticky zostrihaný a pretočený záver) ale aj štýlu (bez zábleskov a stupídnych zvukových ľakačiek). Čo sa týka pôvodného "producentského" zostrihu: Daniel Farrands sa snažil urobiť pokračovanie, ktoré pospája všetky nosné motívy predošlých častí a do centra pozornosti dať Samhain/Halloween a jeho pohanský pôvod, resp. okultný rozmer. Je pravdou, že zbytočne veľa toho vysvetľuje a odpovedá na otázky, na ktoré sa nik nepýtal, na druhej strane čo čakať od šiesteho filmu? Nemôže byť každý diel remake filmu z 1978 (ako je štvorka, H20 a H2018), ak chceme vidieť dlhú ságu (ja teda chcem!), toto je daň za to. A tak prítomnosť sekty či tajomného prekliatia sú fajn osvieženie, čo sa ale nedá povedať o inceste, či posunutí Michaela do úzadia čoby bábky sektárov. Scenár niekedy vyžaduje od Michaela teleportáciu naprieč mestom a bezpochyby najhorší je nápad, že rodina Laurie Strode sa nasťahuje do domu Myersovcov. Kapitola samá o sebe je postava Jamie, ktorej priestor preberajú úplne zbytočne nové postavy. V princípe Daniel Farrands sa vydal dobrým smerom, ale nečudujem sa, že film nefungoval a to je jedno, či kvôli producentským zásahom alebo pre jeho neschopnosť písať (asi oboje je pravda). Výsledný film je ale celkom zábavný a pomerne obskúrny okultný horor, ktorý určite patrí medzi najbizarnejšie slasherové pokračovania. PS: môj rebríček ságy: H1, H20, H2018, HE, H2, H4, HK, H6, H3, H5, H8  ()

Reklama

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Ač patří tenhle Halloween k nejslabším dílům dosavadní série, beru ho jako průměrnou podívanou s několika hezkými vraždami, mezi nimiž kraluje provrtání skrz naskrz následované naražením na kovový bodec. Poněkud odbytější je podříznutí a zcela promarněné vykydlení osazenstva na operačním sále, které zabily stroboskopy. Film má příjemný vizuál s pěkným laděním do modrých odstínů v protikladu k barevnému podzimu. Nápad s jakousi sektou odkazující se na Kelty je podivný a zbytečný, anžto zůstalo jen u náznaků a útržků. Carpenterova hudba funguje stále i v těch nejzvláštnějších úpravách. V porovnání s leckterými současnými horory jde stále o koukatelný počin, který je na vyplnění jednoho ponurého podzimního večera dostačující. ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Po slabučkej pätke, prichádza na scénu ešte jeden diel, pred tým ako sa zreštartuje táto sága v (perfektnom) H:20. Prekliatie Michaela Myersa mi prišlo celkom zaujímavé svojím príbehom, keďže ponúkol niečo nové. No bohužiaľ je v tom taký guláš, že sa radšej poriadnemu príbehu ani nevenovali, takže nejaké logické vysvetlenie príbehu môžete hľadať len ťažko. Záver ostal samozrejme zas otvorený, ale tak, že ďalej už cesta bohužiaľ nevedie, pretože nasledujúce diely sériu tak hlboko pochovali, že už na tento príbeh radšej nikto nenadväzoval a radšej sa vydali tvorcovia novým smerom, keď spravili jeden s najlepších Halloweenov, ktorý ignoruje čajovú pätku a šestku. Vďaka za to. Týmto dielom končí aj Dr.Loomis v sérii. Česť jeho pamiatke, aspoň on nejaké plusové body nahrabal posledným slabým pokračovaniam. 50% - 2* ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

(20%) Tak tento šestý Halloween se dle mého názoru vůbec nepovedl. Největší odpad je samozřejmě trojka, ale to nepovažuji za součást série. Přesto i objektivně slabší díly jako je třeba čtyřka nebo pětka jsem hodnotil solidně (4*). Zato tohle mě teda vůbec nebavilo. Děj byl naprosto nudný a to vysvětlení okolo M.Myerse bylo opravdu pitomé. Jednak to nebylo zcela moc dobře vysvětlené a jednak to bylo dost nezajímavé až zbytečné. Co se týče vyvražďovaček, tak zde byly, ale tak sterilně a strašně natočené, že mě to vůbec neděsilo a nechalo mě to ledově klidným. Občas tu zazněl klasický soundtrack této série, ale ani to se mnou moc nehnulo. Dr. Loomis zde byl už opravdu starý až mě ho bylo líto, že ho do této role ukecali, byl tu už naprosto zbytečný. Prostě bez nějakého okecávání to bylo režijně dost nepovedené. Tu 1* dávám z milosti díky tomu, že mám tuto ságu rád. ()

Galerie (18)

Zajímavosti (23)

  • Scénář prošel jedenácti verzemi. (HellFire)
  • V důsledku úmrtí Donalda Pleasence (dr. Loomis), tvůrčích neshod mezi režisérem Joem Chappellem a producenty, a také špatné odezvy při testovacím promítání, bylo třeba film notně sestříhat a přetočit některé scény - navzdory protestům herců a štábu. Mnozí z nich po těchto změnách vyslovili přání, aby aby už žádný film série Halloween nevznikl. (HellFire)

Reklama

Reklama