Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Newyorský detektiv Frank Keller v podání hvězdného Al Pacina prochází hlubokou životní krizí, opustila ho manželka a vážně uvažuje nad odchodem do výslužby. Vyhořelý policista dostává na starosti případ sériového vraha, který své mužské oběti nemilosrdně likviduje kulkou do zátylku za zvuků dávného šlágru Moře lásky. Jediné důkazy z místa činu představují vražedná kulka a cigaretový nedopalek, na němž zůstaly otisky rtěnky. Během vyšetřování se ukáže, že oběti pojí jediná skutečnost – publikovali veršovaný inzerát v magazínu pro svobodné. Frustrovaný Frank se domnívá, že ve městě řádí šílená vražedkyně, která se zaměřuje na osamělé muže. Jako léčka na její dopadení má posloužit rafinovaný inzerát, který ji vyprovokuje k další akci. Frank se setkává se všemi zájemkyněmi a zajišťuje jejich otisky. V síti podezřelých uvízne i atraktivní prodavačka obuvi Helen (Ellen Barkinová), jejíž krásou a vášní se nechá zkušený detektiv dokonale zaslepit. Poblouzněný Frank svádí vnitřní souboj s narůstající nedůvěrou a spalující vášní, která ho ale může stát život. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (146)

Ducharme 

všechny recenze uživatele

Noc, temné chodby, město pod mrakem a tím vším bloumá nejistý a životem znechucený policajt Al Pacino. I přes snadno prokouknutelý příběh je Sea Of Love výborná kriminálka s fantastickou atmosférou od začátku až do konce. 109 minut koncentrovaného napětí. Kam se hrabe Základní instinkt i s okoukanou Sheron! Al Pacino a John Goodman působí jako perfektně sehraná dvojka a skvěle se doplňují a Ellen Barkin (i když ji nemám ráda) jim zdatně sekunduje. A k tomu všemu na závěr - jako třešnička na dortu - cover Sea Of Love od Toma Waitse. ()

Johny_fork 

všechny recenze uživatele

Skvělý Al Pacino v chytrém thriller, pozvolné tempo snímku mi vůbec nevadilo, naopak napomáhá vytvářet specifickou deštivou atmosféru nočního New Yorku, trochu to připomíná noir filmy, Ellen Barkin hraje skvěle a je opravdu sexy, rovněž postava obtloustlého hláškujícího parťáka Johna Goodmana do filmu skvěle pasuje a štěk Samula L. Jacksona taky mile potěší. ()

Reklama

Topco 

všechny recenze uživatele

Pacino tradične výborný a Goodman ako jeho parťák potešil. Dosť dlho to inak pôsobí ako predzvesť Základného inštinktu, aby sa to potom zmenilo na romancu, ktorej nie veľmi veríte. Vlastne, celý film ťahá Pacino a jeho herectvo očami. Nebyť jeho, idem s hodnotením tohto neo-noiru oveľa nižšie. Takto to ale zostáva vo vodách lepšieho priemeru. ()

sugythesugar 

všechny recenze uživatele

Moje neúmyselné napozerávanie filmov Harolda Beckera je ako na horskej dráhe. Vždy keď je jeho film lepší než priemer, tak je to iba skvelým hereckým obsadením. A tak je to aj v prípade Mora lásky. Al Pacino, John Goodman, Ellen Barkin, Michael Rooker a plno ďalších skvelých hercov tu predvádza skvelé výkony, vďaka dobrému scenáru. Ale to čo jednoznačne zráža nohy tomuto filmu je jednoducho réžia. S týmto scenárom a hercami sa z Mara lásky mohla stať neo-noirová klasika. Keby sa trochu viac zapracovalo na dynamickosti a posadnutosti detektívov v pátraní po sériovom vrahovi, tak to kľudne mohol byť Pacinov ďalší životný výkon. Celý film mohol byť krásnou metaforou pre izoláciu/samotu človeka vo veľkomeste. Hľadanie a nájdenie podobného človeka, s ktorým môžu byť "sami spolu". Dalo sa z toho vyťažiť oveľa viac a hnevá ma to. 6-/10 ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Pride mi, ze tahle kriminalka krapet zapadla, coz se neni co divit, kdyz ji Al natocil mezi Scarface a Kmotrem 3 a je to trosku skoda, pac se jedna o paradni film. Navic se snazi vnest do zanru aspon neco malo originalniho a dari se mu to slusne, zvlast, kdyz se muze oprit o perfektne promakanej scenar, diky kterymu film celou dobu zaujme a jelikoz neni jasny, kdo je vrah, tak je film i napinavej. No a k tomu vsemu tu je perfektni nervak Pacino a docela sexy Ellen Barkin, i kdyz v jeji roli bych si doved predstavit i nekoho hezciho. Lepsi 4*. ()

Galerie (46)

Zajímavosti (5)

  • Richard Price původně napsal scénář pro Dustina Hoffmana, ten si ho ale přál přepsat tolikrát, že nakonec jeho roli převzal Al Pacino. (StarsFan)
  • Scéna, kdy jsou kriminálnící zatčeni na "Meet the Yankees" akci, se zakládá na skutečné události. (StarsFan)
  • V poslední scéně filmu je vidět, jak někdo Pacina odstrčí stranou, zatímco on na ulici mluví s Ellen Barkin. Dle tvrzení režiséra Beckera se jednalo o skutečného Newyorčana, který se jim připletl do záběru, a ne komparzistu. Pacino přitom pokračoval v hraní své úlohy bez sebemenšího zaváhání. (StarsFan)

Reklama

Reklama