Reklama

Reklama

Oheň v oblacích

Trailer

Obsahy(1)

Vidělo to šest mužů. Jednoho z nich unesli. Ale uvěří jim to někdo? V roce 1975 objevil dřevorubec Travis Walton (D.B. Sweeney) a jeho spolupracovníci vznášející se UFO. Waltonovi parťáci utekli, ale on takové štěstí neměl. Na palubě podivné vesmírné lodi byl vystaven bolestivému, nadpozemskému zkoumání. Oheň v oblacích je příběh o utrpení, opovržení a výsměchu těm, kteří se snaží vysvětlit Waltonovo záhadné zmizení (byl nalezen o pět dní později zakrvácený a pomlácený). James Garner hraje vyšetřovatele, který má podezření, že historka pětice může být jen zastírání vraždy. Robert Patrick, Craig Sheffer, Peter Berg, Bradley Gregg a Henry Thomas se připojili ke Sweeneymu v rolích mužů, jež postihla událost, kterou by normálně považovali za nemožnou, kdyby se nestala právě jim... (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (126)

Joe321 

všechny recenze uživatele

Setsakra dobré UFO sci-fi. Od začátku do konce napínavé. Pořád jsem váhal, jestli si to kluci v čele se skvělým Robertem Patrickem opravdu nevymysleli. Kdo ví. Každopádně Fire in the Sky má u mě zatím nejpůsobivější UFO scény. První únosová byla taky výborná, ale na tu uvnitř lodi nemá. Lepší než jakákoliv z Akt X. Tady mě mrazilo v kuse. Řádně beznadějná atmosféra hlavně díky hudbě. Na filmek jsem narazil náhodou a bylo to mé štěstí. Ani jsem si na židli nepoposedl. -"I searched the woods and... But he wasn't... There was nothing... They took him." ()

M.Myers 

všechny recenze uživatele

Tento film jsem nikdy neviděl, až ted jsem měl tu čest a musím uznat, že o únosech jsem toho moc neviděl, ale tohle bylo jednoznačně nejlepší, nic takového jsem ještě neviděl a opravdu stojí zato počkat si na druhou polovinu filmu, v té první se toho moc totiž neděje ale pak to přišlo a já neodtrhnul oči od toho, co se tam děje.... ()

Reklama

honajz2 

všechny recenze uživatele

Má to několik dobrých scén, včetně samotného finále, ale celkově se mi to zdálo utahané. Přitom to na béčko má ty triky sakra slušné, ono to po té technické stránce je dost dobré, ale má to prostě místa, kde jsem se nudil a bohužel jich není málo. On i ten příběh je takový jednoduchý a bez zvratů a na dvě hodiny není určitě, takže ono se i dá čekat, že to bude nudit. Kdyby to bylo víc dějovité, bylo by to lepší. Takhle to má silné scény, ale jako celek to prostě spíš nudí. 3* ()

Pedestrian 

všechny recenze uživatele

Těžce podhodnocené. Opravdu si nepamatuji, kdy mě naposledy takhle mrazilo v zádech a kdy jsem se tak těšil, co se bude dít dál. Tenhle film nejenom že strká ty nejlepší díly Akt X do kapsy, ale narozdíl od Spielbergových Blízkých setkáních na mě i fungoval. Nějak takhle si představuji, že by se to opravdu mohlo stát a probíhat. A nebojte se úvodního béčkově zpracovaného únosu, s každou další minutou je film jenom lepší, mrazivý a fascinující. ()

Teardown 

všechny recenze uživatele

Příběhům o zelených mužíčcích, unášející nebohé pozemšťany na pokusy a ještě kdoví na co, zrovna dvakrát neholduji, protože výsledkem je buď hloupá hovadina nebo efekty "vylepšená" hloupá hovadina. Fire in the Sky je přesný opak a s přehledem dokazuje, že nemusíte dělat milionové triky a další horentní harakiri, aby jste navodili tu správnou atmosféru o setkání s mimozemskou civilizací. Stačilo šikovně využít retrospektivních manévrů, rozumné podání v mezích vědeckofantasických paradigmat a výsledek dal filmu velkou dávku vážnosti a komplexně působil jako silný magnet(Pro mnohé paradoxně i bez té aplikace astronomických sum). ()

Galerie (8)

Zajímavosti (12)

  • Skutečný Travis Walton a Dana Walton se ve filmu objeví na zasedání, kde lidé diskutují o dalším postupu při pátrání po Travisovi (D.B. Sweeney). (HellFire)
  • V čase 0:56:10 vidíme, jak Mike (Robert Patrick) přijde na zasedání a stoupne si ke dveřím. V dalším záběru ale sledujeme, jak vchází dovnitř znovu. (HellFire)
  • Craig Sheffer byl téměř vyhozen z filmu. Režisér Robert Lieberman uvedl, že často chodil na natáčení pozdě. Jediným důvodem, proč nebyl vyhozen, byl fakt, že režisér Robert Lieberman byl spokojen s jeho postojem a hraním, jenž dobře zapadal do role jeho postavy. (Lajty)

Reklama

Reklama