Reklama

Reklama

Oheň v oblacích

Trailer

Obsahy(1)

Vidělo to šest mužů. Jednoho z nich unesli. Ale uvěří jim to někdo? V roce 1975 objevil dřevorubec Travis Walton (D.B. Sweeney) a jeho spolupracovníci vznášející se UFO. Waltonovi parťáci utekli, ale on takové štěstí neměl. Na palubě podivné vesmírné lodi byl vystaven bolestivému, nadpozemskému zkoumání. Oheň v oblacích je příběh o utrpení, opovržení a výsměchu těm, kteří se snaží vysvětlit Waltonovo záhadné zmizení (byl nalezen o pět dní později zakrvácený a pomlácený). James Garner hraje vyšetřovatele, který má podezření, že historka pětice může být jen zastírání vraždy. Robert Patrick, Craig Sheffer, Peter Berg, Bradley Gregg a Henry Thomas se připojili ke Sweeneymu v rolích mužů, jež postihla událost, kterou by normálně považovali za nemožnou, kdyby se nestala právě jim... (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (126)

oje 

všechny recenze uživatele

Samotný film nepřínáší víc, než předesílá obsah. Zpracování zavání béčkovitostí a vyšetřování party dělníků, které tvoří dominantní část děje, není nějak zvlášt dramatická ani jinak vypjatá. Jedná se ale o (údajně) skutečnou událost, kterou se film snaží interpretovat, a to mu jde docela dobře. Tvůrci nás neponechávají vlastní fantazii a ukážou příběh se všemi detaily, včetně létajícího talíře i vykreslení vzpomínek ze samotného únosu. Dokumenty i filmy s tématikou setkání s mimozemšťany, čímž obojím Fire in the Sky je, mně zajímají, a tak oceňuji i tenhle film. Snímkem zabývajícím se taktéž tématikou únosů mimozemštany je Čtvrtý druh. Alternativa: Fourth Kind, Close Encounters of the Third Kind. ()

juta 

všechny recenze uživatele

Toto sci-fi stojí na dvou stranách, jedna je dobrá, jedna špatná. Ta první, špatná, má negativum v tom, že je zde hodně scén, kde se mluví a nic se neděje. Jednoduše vás nudí. Ta druhá, dobrá, to je především setkání s mimozemšťany. Scény jsou dobře udělané. Všechno je vidět. Můžete si důkladně prohlédnout zelené mužíky, né jako v jiných filmech, kde nemáte skoro žádnou šanci si je prohlédnout a také scéna s únosem a provádění "vyšetření". ()

Reklama

TedGeorge 

všechny recenze uživatele

Parta lesníků pracuje přes den v hlubokých lesích Arizony a na noc se vždycky vrací zpátky za rodinami do civilizace. Až jim jednou chybí benjamínek skupiny, který chodí s dcerou svého šéfa (Robert Patrick). Co se mu stalo? To ví jenom banda lesních pracantů. A vy to na konci budete vědět taky. Vystačí to na dobrý horor? Vystačí. Mysteriózní hororový sci-fi prvek se ve filmu sice vyskytuje celkem jenom nějakých 15-20 minut, ale stojí to za to. Byť je to celou dobu hlavně drama řešící důsledky onoho zmizení, na konci se tvůrci odvážou a naplno ukáží to, co je od začátku jenom tušeno. Takže máte trochu pocit, jako by ten závěr natočil sám Ridley Scott. Rád jsem nalákal. ()

blackJag 

všechny recenze uživatele

Příběh, byť založen na skutečných událostech, hodil by se spíš jako námět pro jednu epizodu Akt X. Takto je děj zbytečně natahován a rozkládá sáhodlouhý prostor pro vedlejší motivy, které sice jednotlivé postavy zasazují do identifikovatelného prostředí, přesto jen ve výsledku oddalují očekávané zvraty. Nakonec je ale člověk vděčný, že k nim aspoň dojde. Z herců se mi nejvíc pozdával Robert Patrick, u něhož nejsem příliš zvyklý na civilní postoje. Účast Henryho Thomase, který svého času laškoval s E.T., je potom vzhledem ke zdejší povaze mimozemšťanů, docela zábavná. 55% ()

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Hodně matně si to vybavuju, naposled jsem to viděl v týfce asi před deseti lety, ještě na střední, ale pamatuju si, že to mělo výtečnou atmosféru a dokonce si vzpomínám, že mi dojem skazil konec......není moc happy.Jelikož se dnes chystám na nový sci-fi horor, narážim na zajímavý kusy v databázi. 60%. ()

Galerie (8)

Zajímavosti (12)

  • Travis Walton uvedl, že scéna, kdy ho zaměří světlo z lodi a následně ho odmrští o několik metrů dál, byla ve skutečnosti daleko horší než ve filmu. Všichni ostatní dřevorubci byly naprosto přesvědčení, že je Travis Walton mrtvý. (Lajty)
  • Příběh je ve filmu v několika momentech pozměněn a některé scény jsou zdramatizovány oproti skutečnosti. Původní příběh totiž nepřipadal režisérovi dost děsivý, a proto ho trochu poupravil. (Lajty)
  • Režisér Robert Lieberman uvedl, že scénu únosu mimozemšťany si poskládal postupně během osmiměsíční práce na filmu ze svých snů. (HellFire)

Reklama

Reklama