Reklama

Reklama

Oheň v oblacích

Trailer

Obsahy(1)

Vidělo to šest mužů. Jednoho z nich unesli. Ale uvěří jim to někdo? V roce 1975 objevil dřevorubec Travis Walton (D.B. Sweeney) a jeho spolupracovníci vznášející se UFO. Waltonovi parťáci utekli, ale on takové štěstí neměl. Na palubě podivné vesmírné lodi byl vystaven bolestivému, nadpozemskému zkoumání. Oheň v oblacích je příběh o utrpení, opovržení a výsměchu těm, kteří se snaží vysvětlit Waltonovo záhadné zmizení (byl nalezen o pět dní později zakrvácený a pomlácený). James Garner hraje vyšetřovatele, který má podezření, že historka pětice může být jen zastírání vraždy. Robert Patrick, Craig Sheffer, Peter Berg, Bradley Gregg a Henry Thomas se připojili ke Sweeneymu v rolích mužů, jež postihla událost, kterou by normálně považovali za nemožnou, kdyby se nestala právě jim... (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (126)

dopitak 

všechny recenze uživatele

Podle skutečné události. Takové bývají nejhorší. První půlku sledujeme "strhující" vyšetřování státních orgánů, ve druhé kňourání jednoho chuje lezoucího slizem ve stavu beztíže. Naprostá katastrofa, námět, zpracování, technicky, herecky, dabing s Mahdalem a Evou Spostovou, která namluvila v jedné místnosti matku a ještě si střihla svojí vlastní maličkou žvaltající dceru. ()

MissJ 

všechny recenze uživatele

"They won't come back, I don't think they like me." Nad průměr film zvedá vlastně jen část z UFO, už kvůli ní bych se na to klidně koukla znova. Zbytek na mě působil trochu nudně, ačkoli oceňuju snahu o co nejpřesnější zachycení Waltonových vzpomínek (ať už si o nich myslíte cokoliv), i na úkor vizuálně efektních scén. ()

Reklama

majo25 

všechny recenze uživatele

V pravom zmysle slova mysteriózna dráma s prvkami trileru a sci-fi. Atmosféra filmu funguje od začiatku po koniec a divák sa môže oprieť o skvelú réžiu. Jeden z dvoch hlavných hercov - Robert patrick, ktorý dva roky predtým hviezdil v terminátorovi, u mňa dominuje. Samozrejme záver s flashbackom únosu bol trochu preexponovaný, no a v aboslútnom závere mi chýbala nejaká pointa, ktorá by veci uviedla na pravú mieru, resp. dovršila načrtnuté skutočnosti. Nič také sa ale neudialo. ()

honajz2 

všechny recenze uživatele

Má to několik dobrých scén, včetně samotného finále, ale celkově se mi to zdálo utahané. Přitom to na béčko má ty triky sakra slušné, ono to po té technické stránce je dost dobré, ale má to prostě místa, kde jsem se nudil a bohužel jich není málo. On i ten příběh je takový jednoduchý a bez zvratů a na dvě hodiny není určitě, takže ono se i dá čekat, že to bude nudit. Kdyby to bylo víc dějovité, bylo by to lepší. Takhle to má silné scény, ale jako celek to prostě spíš nudí. 3* ()

Marsik 

všechny recenze uživatele

Jestli to skutečně bylo tak, jak je znázorněno ve filmu, tak z toho mrazí. V zajímavostech se však praví, že skutečný Travis Walton si to možná všechno vymyslel. Ať to bylo jakkoliv, tak mě se film celkem líbil a to i přes to, že filmy, které se zabývají problematikou UFO, jsou mi lhostejné a nevyhledávám je. Věřím, že v roce 1993 mohli být lidé ze snímku hodně vyplesklí. Téměř po 20 letech od natočení jsem si film pustil já a musím říct - nebylo to vůbec zlé. 65% ()

Galerie (8)

Zajímavosti (12)

  • Craig Sheffer byl téměř vyhozen z filmu. Režisér Robert Lieberman uvedl, že často chodil na natáčení pozdě. Jediným důvodem, proč nebyl vyhozen, byl fakt, že režisér Robert Lieberman byl spokojen s jeho postojem a hraním, jenž dobře zapadal do role jeho postavy. (Lajty)
  • Režisér Robert Lieberman uvedl, že scénu únosu mimozemšťany si poskládal postupně během osmiměsíční práce na filmu ze svých snů. (HellFire)
  • Příběh je ve filmu v několika momentech pozměněn a některé scény jsou zdramatizovány oproti skutečnosti. Původní příběh totiž nepřipadal režisérovi dost děsivý, a proto ho trochu poupravil. (Lajty)

Reklama

Reklama