Reklama

Reklama

Oheň v oblacích

Trailer

Obsahy(1)

Vidělo to šest mužů. Jednoho z nich unesli. Ale uvěří jim to někdo? V roce 1975 objevil dřevorubec Travis Walton (D.B. Sweeney) a jeho spolupracovníci vznášející se UFO. Waltonovi parťáci utekli, ale on takové štěstí neměl. Na palubě podivné vesmírné lodi byl vystaven bolestivému, nadpozemskému zkoumání. Oheň v oblacích je příběh o utrpení, opovržení a výsměchu těm, kteří se snaží vysvětlit Waltonovo záhadné zmizení (byl nalezen o pět dní později zakrvácený a pomlácený). James Garner hraje vyšetřovatele, který má podezření, že historka pětice může být jen zastírání vraždy. Robert Patrick, Craig Sheffer, Peter Berg, Bradley Gregg a Henry Thomas se připojili ke Sweeneymu v rolích mužů, jež postihla událost, kterou by normálně považovali za nemožnou, kdyby se nestala právě jim... (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (126)

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Jsem poněkud skeptický ke sloganům - podle skutečné události - tím spíš, když se jedná o únos mimozemšťany, byť jsem mimozemské plavidlo viděl na vlastní oči. Každopádně Oheň v oblacích je velmi solidně zpracovaný příběh s pěknou kamerou a obstojnými, byť nijak bombastickými efekty. To zde ale nevadí, neb důležitější je to, co se dělo okolo nešťastného únosu jednoho z mladých mužů, kteří pracovali v lese. Vyšetřování zmizení, hyenismus médií, rychlé a odsuzující soudy lidí i přátel a touha vyšetřujícího lapit podezřelé ptáčky za každou cenu střídají dokumentární záběry ze života lesních dělníků se zvláštní poetikou obrazu. Unesený Travis je podroben děsivé mimozemské tortuře. Samotné kosmické plavidlo připomíná uvnitř včelí úl a člověk si mimoděk vzpomene na vetřelce. Zasmušilý R. Patrick velmi věrohodně propadá postupné skepsi a zdá se, že nic už jeho život nevrátí do starých kolejí, jelikož nechal nejlepšího přítele napospas emzákům... ()

tron 

všechny recenze uživatele

V 90. rokoch boli v móde teórie o únosoch mimozemšťanmi a nikto o tom nevie rozprávať lepšie, ako Akty X. V rovnakom roku, ako sa na trhu objavila prvá séria, do kín zavítal zaujímavý sci-fi triler s Robertom Patrickom, vďaka ktorému sa o pár rokov neskôr uzavrel kruh, keď vystriedal Davida Duchovneho práve v Aktoch X. Oheň na nebesiach vtedy príliš nezaujal a vyšumel do prázdna, ale s odstupom desaťročí ide o zaujímavý film so slušnou atmosférou a v dobrom šialeným finále. Každopádne k úvodnej vete, že je to natočené podľa skutočných udalostí, by som bol „trochu“ skeptický. ()

Reklama

Jino 

všechny recenze uživatele

Ano, ano , ano. Takové filmy mám osobně velice rád - zajímavé, napínavé a ještě k tomu sci-fi, navíc konec byl hodně dobrý - ne že by to co bylo před ním, bylo špatné, naopak bylo to uvěřitelné, což je u tohoto filmu velká výhoda. Jak říkám: "Rozhodně se vyplatí na tento film podívat kvůli Robertu "T1000" Patrickovi (má dobré páčo), atmosféře a výbornému finiši." Oheň v oblacích mi neuvěřitelně sedl… Parádní. ()

Radek99 

všechny recenze uživatele

Velice chytře natočený sci-fi film, kterému neuškodila ani přílišná obrazová popisnost v závěru. Snímek je ve svém vyznění hodně temný a jeho vize není právě příliš optimistická, syrové až naturalistické scény v závěru snímku trochu připomínají (alespoň subjektivně) povedený obdobně temný Horizont událostí, čímž je řečena zásadní věc - tenhle sci-fi film ocení především příznivci subžánru UFO... Ty ,,skutečné události" tam prostě musíte chtít vidět... :-) Každopádně jde o trochu polozapomenutý, přitom ale nadprůměrně podařený a hodně temný sci-fi film... Podobné filmy: Čtvrtý druh, Paranormal Activity, Invaze, Blízká setkání třetího druhu ()

Terva 

všechny recenze uživatele

CITÁT - Náhoda dělá z lidského života hračku (SENECA) Natočeno podle knihy "The Walton Experience" Travise Waltona", která je napsaná podle skutečné osobní události z roku 1975. Krásná kamerová práce hned v úvodu určitě potěší. Při seznamování z hlavními pěti aktéry, kamera krásně "krouží" místností. Na těhlech záběrech ujíždím. CITÁT - Ten, kdo nemá co skrývat se nemá čeho bát......... Parta dřevorubců čítá šest mužů a během noční cesty domů uvidí "oheň v oblacích". Do města jich dorazí jen pět. Co se vlastně stalo? A kde je šestý člen party? Byl unesen mimozemšťany, nebo ho jeho parťáci zabili, jak se snaží povolaný detektiv prokázat? CITÁT - Chcete, abych věřil, že přiletěl létající talíř a odnesl vašeho přítele do vesmíru?........... Po pěti dnech marného hledání se unesený Travis náhle objeví. Nahý, hladový, dehydrovaný a nic si nepamatuje. Alespoň to tvrdí. Divák má však možnost sledovat jeho sny a vzpomínky na únos. Bylo to kruté a bolestivé. CITÁT - Skafandr??!!......... Mimozemšťani jsou zde velmi krutí a opravdu hnusní. Testy prováděné na Travisovi Waltonovi (D. B. Sweeney), jsou na zvracení. CITÁT . Ti se nevrátí, bojí se mě........... Krásný a smutný příběh u kterého není nemožné uvěřit. Tam venku je někde pravda. ()

Galerie (8)

Zajímavosti (12)

  • Po návrate mal Travis Walton problémy so žalúdkom, aj po obyčajnej strave všetko vyvrátil. (kongamato2)
  • Skutečný Travis Walton a Dana Walton se ve filmu objeví na zasedání, kde lidé diskutují o dalším postupu při pátrání po Travisovi (D.B. Sweeney). (HellFire)
  • Dodávka, ve které parta jezdí, je Dodge D-200 Crew Cab z roku 1965. (nocturne)

Reklama

Reklama