Reklama

Reklama

Příručka k vraždě pro hodné holky

(seriál)
  • Velká Británie A Good Girl's Guide to Murder
Trailer

Epizody(6)

Pět let po vraždě sedmnáctileté dívky v zapadlém anglickém městečku se studentka rozhodne odhalit pravdu a najít skutečného vraha. (Netflix)

Recenze (29)

Jirka_Šč 

všechny recenze uživatele

Určitá vysvětlení mi tím, jak byla ztvárněna, připadla trochu nerealistická (příliš snadná), na druhou stranu většina ostatních vysvětlení realisticky působila. Navíc se jedná o zajímavou (anglické městečko) kriminální minisérii, u které si říkám, že byl byl zázrak, aby vyšetřování pět let staré vraždy, vedené studentkou střední školy jako maturitní projekt, bylo co se realizmu týče, naprosto dokonalé. K tomu je Emma Myers je zajímavý charakter a svou roli zvládla v podstatě bezchybně. ■ Možný SPOILER: Stále nevím, kdo zabil psa. Máte někdo nějaký nápad? ()

Djoker 

všechny recenze uživatele

Není to typická Netflix demence a zapojení konzervativního BBC, které tomu dalo potřebné mantinely, je určitě znát. Ospalé britské kulisy mají své kouzlo, vyšetřování je podle očekávání naivní a vše stojí na kouzlu broskvičky Myers. Možná to na Oscara nikdy nebude, ale její kouzlo je nepopiratelné. ()

hellstruck 

všechny recenze uživatele

Docela příjemná záležitost, kterou zachraňuje hlavně atmosféra zdánlivě idylického anglického městečka zalitého sluncem. Nepřijde mi však, že by Emma měla herecký um na to táhnout hlavní roli a taky to trochu zabili unylým koncem, kdy si Spoiler dá hlavní hrdinka úplně debilně s vražedkyní čaj a pak se s ní jede podívat na mrtvolu bez jakýkoli pojistky a diví se, když chce udělat mrtvolu i z ní. Wtf. ()

LiVentura 

všechny recenze uživatele

Teenage krimi a hra na kočku a myš... vraha jsem odhadl, vyústění prvoplánové. Asi natočeno pro jednodušeji uvažující.......?! ()

Reklama

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Ze začátku to vypadalo jako Twink Peaks, ale houby. Ze začátku to vypadalo jako ze sedmdesatek, to ty hadry, ale je to současnost.  Ze začátku se to zdálo fajn, ale houby......  Dívčina se vydá vyšetřovat pár let staré záhadné zmizení a chvíli si u toho počíná jako předškolačka (a to jde na VŠ) a pak zas jako stará panna z viktoriánské éry. Prý má být chytrá, ale dělá jednu blbost za druhou, furt leze někam, kde ji hned můžou chytit..... I u ostatních převládá podobná rozpolcenost. K vyšetřování používají mobily, ale často mají názory jak nějaká prababička. Závěrečné rozšmodrchání případu už je leda směšné a děsně neohrabané. SHRNUTÍ: Kterak by asi babička napsala detektivku pro teenagery. ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Britský seriál s Američankou v hlavní roli dívčího Mirka Dušína, to zní tak bizarně, že kdyby touto větou uvedli obsah, musel bych to vidět. Teď jsem tedy seriál viděl, a přestože mě zrovna neohromil, nelituji času, který jsem mu věnoval. Představil jsem si totiž, jak by tato záležitost vypadala, kdyby se jí ujala BBC, a musím konstatovat, že z tohoto srovnání na poli politické korektnosti a podlézání všem kapitálkám, co jich abeceda nabízí, vyšel Netflix jako umírněný sympaťák. Ano, to jsem napsal při plném vědomí. Alespoň si to tedy myslím. Příběh samotný se mi zdál být až příliš průhledný; první náznak toho, kdo by mohl být úhlavním zlounem, se objevil už v pilotu, od druhé epizody jsem pojal podezření hraničící s jistotou, a když se mi v závěru potvrdilo, váhal jsem, jestli jsem víc spokojen sám se sebou, nebo nespokojen se scénářem. Po celou dobu jsem se nemohl zbavit dojmu, že jde o záležitost určenou výrazně mladšímu publiku, k čemuž výrazně přispělo i pojetí hlavní hrdinky, která se mohla nejednomu pedofilovi postarat o divoké sny, seriál nekladl příliš velké nároky na divákovy myšlenkové pochody a Netflix poctivě pracoval na tom, aby nevynechal žádné v současnosti probírané téma či zájmovou skupinu, a přesto jsem se po celou dobu více či méně bavil. Nic zvláštního, ale jednou se to vidět dalo. / Poučení: Každá Angličanka se může stát slečnou Marple. I když je třeba zrovna Američankou. ()

Trevor 

všechny recenze uživatele

Síce zamerané na mladých dospelých a mladá slečna valcuje celú políciu, biely silnejší ujovia aj kamaráti sa jej boja a utláťaný sú tentokrát Indovia, lebo tie sústavné čiernobiele narážky urážajú už aj černochov ale dej, aj keď nijako extra prekvapivý ubieha celkom solídne...proste obraz dnešnej mládeže, nech je príbeh čo najjednoduchší aby ho mali šancu pochopiť. ()

sofiapetra

všechny recenze uživatele

Nebudu to hodnotit, protože ani maličko nejsem cílovka. Je to čistokrevný detektivní seriál pro 13-15leté holky. Pro nikoho jiného. Těm se to ale bude líbit. Navíc Emma Myers je moc milá. ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

Zkraje tam byl příslib teen cobenovky, ale postupem času tomu několikrát spadne řetěz podpořený tím že se hlavní hrdinka často nechová úplně rozumně. Vyloženě nuda to není, ale jako plnokrevná kriminálka to zas tak dobře nefunguje…60% ()

Pajky3 

všechny recenze uživatele

Upřímně řečeno nejspíš bych to asi ani nezaznamenal, pokud by v hlavní roli nebyla Emma Myers známá z Wednesday, ale v obsazení mě potěšili i povědomé tváře z britské televize jako Anna Maxwell Martin (Motherland) nebo Mathew Baynton (Ghosts).  Docela se tomu daří udržet napětí, sledování utíká rychle a má to slušnou atmosféru. Odhalení, které bylo nad plán, mě překvapilo. Je třeba přijmout, že cílovou skupinou je mladší publikum, které příliš nezajímá, jak moc reálné to je.  Jakmile nad tím začnete přemýšlet, tak je to nemůže dopadnout dobře. Mladá studentka vyřeší vraždu (a další zločiny), kterým policie nepřišla na kloub v době, kdy se staly. Jsou tam věci, které jsou těžké přijmout, některá vysvětlení jsou jednoduchá a náhodná a hlavní hrdinka se na ně zrovna nenadře, něco naprosto nedává smysl (osud psa), motivace některých postav jsou nepochopitelné (policajt) a hrdinka se navíc do všeho nebojácně vrhá a když jde do tuhého, tak se objeví postava, aby jí zachránila. ()

Tejkina 

všechny recenze uživatele

Cílovka sice nejsem, ale i tak se mi to líbilo. Shlédnuto za jeden den. A vraha jsem neuhodla, takže jsem asi podle zdejších komentářů ta jednoduše uvažující. ()

Michalechal 

všechny recenze uživatele

Do půlky mě to moc nebavilo, ale pak už to pro mě dostalo konečně to správný tempo a vtáhlo mě to pořádně do děje. I když mám fakt moc rád teenage seriály, tenhle úplně nebyl z těch nejlepších (ale ani z nejhorších) 🤷‍♂️ ()

Prochy38 

všechny recenze uživatele

Zajímavě pojatá krimi z milého anglického prostředí s fakt dobrým obsazením. Jak se zápletka motala a motala, nabíral seriál na atraktivitě a pro mě po nic moc dvou dílech nakonec paráda. E. Myers dokazuje, že ve svém věku si utáhne seriál i film. Super! ()

Bozvav 

všechny recenze uživatele

Zjevně nejsem cílová skupina. Mám ráda emmu myers, ale tady to prostě nemohla utáhnout. Nudné, předvídatelné a všichni ostatní tak děsně nesympatičtí, že jsem si už u čtvrtého dílu přála, aby je zabil někdo všechny. ()

Lyžař 

všechny recenze uživatele

Podoba k 13 reasons why neni ciste nahodna. Ta inspirace je krasne videt. Tohle je slabsi bratricek, snazi se, ale jeste ma co dohanet. No, ale jako pokus moc mile. Fandit je komu, atmosfera fajn, to, ze obcas je pribeh alabsi, dokazu prekousnout. Predvidatelneho konce je ale skoda. No, secteno a podtrzeno, hodiny u tohohle dila nepovazuju za ztracene a to je to hlavni. ()

Daiker 

všechny recenze uživatele

Letní teen detektivka....  To teen je specifické pro celé zpracování seriálu.... Příběh je zajímavý, postavy sympatické.... Myslel jsem si že se to odehrává v 70. letech, ale to je ta dnešní móda 😂... Vraha jsem neuhádl.... Je to celé točené v takové light verzi právě pro teen publikum. Mi to ale nevadilo..... Pochválit musím i soundtrack.... Své diváky si to určitě najde, ikdyž já mám raději temnější příběhy.... ()

Mrs.Vader 

všechny recenze uživatele

Vypadalo to, ze to bude fajn, ale velmi rychle se ukazalo, ze hlavni hrdinka je bohuzel strasne blba, takze se divim, ze ji vlastne kdokoliv z tech vedlejsich postav taky uz davno neodjebl a ze jich s motivem nebylo zrovna malo. Ruku si Pippa muze jit podat s tou typkou z Halloweenu a rovnou se jit vrahovi naservirovat na talir. Btw. vetsi drevo nez toho kluka, co hral Raviho, uz sem dlouho nevidela, herectvi level pokladni v Lidlu. Nejvetsi joke na celem tomto serialu je ale to, s jakou jistotou Pippa veri kazdemu cokoliv ten ktery clovek rekne a taky fakt, ze spis nez kdo je skutecny vrah by se meli ptat kdo tady v tom meste neni?! XD ()

RigorMortis 

všechny recenze uživatele

Emma Myers s večne vystrašeným / zmäteným výrazom na stope vraha z prípadu spred pár rokov v malom anglickom mestečku. Nápad super, prevedenie horšie. Nechápal som ale často skratové jednanie hlavnej hrdinky, nelogickosti a skoky v deji.  Mnoho vecí ostalo nevysvetlených a nedoriešených. Posledný diel bol tak bizarný až som mal pocit, že ho režíroval niekto úplne iný, než zvyšok série. Hádam bude druhá séria, kde sa veci dovysvetlia. Záver bol inak fakt useknutý a nedomyslený. ()

Stifmeister 

všechny recenze uživatele

//   (BEZ SPOILERŮ) "A Good Girl's Guide to Murder" se točí kolem příběhu Pip (hraje ji Emma Myers), mladé studentky, která se rozhodne pro svou závěrečnou práci na střední škole vyšetřit pět let starou vraždu dívky jménem Andie. Případ se zdá být uzavřený poté, co se její přítel Sal přiznal k vraždě a následně spáchal sebevraždu. Pip však začne zpochybňovat oficiální verzi a postupně odkrývá, že věci nejsou takové, jak se zdají. Seriál nabízí krásné prostředí Anglie, které spolu s architekturou a atmosférou přidává příběhu na zajímavosti. Důraz na britský přízvuk a dobové prvky, i když se děj odehrává v současnosti, vytváří jedinečnou estetiku, která potěší každého milovníka britské kultury. Emma Myers v roli Pip září a stává se hlavním tahounem celého seriálu. Její herecký výkon je autentický a přirozený, což dodává její postavě věrohodnost a hloubku. Pipy smysl pro spravedlnost a ochota riskovat činí její postavu nejen sympatickou, ale také fascinující. Příběh je dobře napsaný, s mnoha zvraty a napínavými momenty, které udrží diváka v napětí až do samotného konce. Detektivní prvky jsou zvládnuté s citem, a i když jsou některé náhody až příliš okaté, celkově seriál funguje jako kvalitní detektivka. Hudba, která dokresluje lehce hororové a thrillerové momenty, je příjemným doplňkem. I přes silný začátek má seriál místy pomalejší tempo, především ve druhé epizodě, kde se některé scény zdají být natahované. Některé zvraty a odhalení, zejména v závěrečné epizodě, nemusí každého uspokojit. Zjištění ohledně Sala je sice silné, ale samotné odhalení vraha Andie možná nesedne každému divákovi. "A Good Girl's Guide to Murder" je fajn detektivní seriál, který nabízí zajímavý příběh, dobře napsané postavy a solidní herecké výkony, především od Emmy Myers. I když má seriál své nedostatky, jako je občasné pomalé tempo, a ne úplně uspokojivé odhalení, celkově jde o příjemný zážitek, který potěší milovníky detektivek a napínavých příběhů. Pokud máte rádi detektivky s mladými hrdiny a britskou atmosférou, určitě stojí za zhlédnutí. |7/10| ()

Draconian 

všechny recenze uživatele

Emma Myers je moc fajn. A tenhle seriál táhne...i když její postava je stejně sympatická jako nerealistická. Mladá holka, co se rozhodla přijít na kloub staré vraždě místní dívky, kterou spáchal kluk, který se později sám zabil...jenže jí na tom celém něco nesedí. Je to fajn koncept slečny, která je odvážná a chytrá. Příběh je zajímavý, napínavý a nabídne i pár fajn zvratů. Je jasné, že tohle bylo natočeno pro mladé a s tím je spojena i jistá naivita vyšetřování či poněkud zkratkovité jednání. Některé věci se dají díky tomu v pohodě přejít a prominout, jenže s každým dílem jako by přibývalo vyložených blbostí, nelogičností a absolutně nerealistického chování. Ona hlavní hrdinka se velkou část děje snaží být chytrá a i je...jenže vzápetí provede nějakou úplně nesmyslnou akci. V podstatě, když už zjistí pachatele, klidně si s ním pokecá a u kafíčka...však co by se mohlo stát. Momenty, kdy provádí nějakou podobnou věc je tu vcelku dost, ale přesto převládá dobrý dojem ze seriálu. Příběh je vážně dobrý a jedná se vlastně o fajn oddechovku.  65% ()

Reklama

Reklama