Reklama

Reklama

VOD (1)

Americká černá komedie o chutném jídle, dobrém víně a pádných názorech vypráví o trojici vysokoškoláků, kteří se rozhodnou, že zbaví společnost těch nejútočnějších osob a osvobodí svět od hypotetických hrůz budoucnosti. Jude (Cameron Diazová), Paulie (Annabeth Gishová) a Pete (Ron Eldard) jsou liberálové, kteří o víkendech pořádají večírky, na něž zvou pečlivě vybrané, politicky kontroverzní hosty (Jason Alexander, Bill Paxton, Mark Harmon, Ron Perlman). Bez ohledu na konverzaci je jídlo vždy delikátní, příjemné a smrtící... Pozoruhodná satira režisérky Stacy Titleové dává ostrou a elegantní rotaci tématu, co je v současné americké politice napravo a co nalevo, co je v ní správné a co špatné. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (72)

Lisabellla 

všechny recenze uživatele

Tohle byl naprosto brilantní nápad, jen je veliká škoda, že režie v polovině filmu vzala veškerý obrovský potenciál a spláchla ho do hajzlu. Nádherná ukázka toho, jak každý z nás v životě potkává lidi, které by s chutí vymazal ze světa, ať už pro jejich názory, barvu kůže, původ, přístup k životu ... Kdyby to bylo tak snadné, možná bych tu dnes nepsala komentář, možná bych už dávno byla vymazaná ze světa. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Celkem v pohode film, problem je, ze nedokaze ani poradne pobavit, ale ani nejak vystrasit nebo vynervovat. Napad sice je dobrej, horsi je, ze vetsinou se skutecne vse odehrava pouze u stolu a vyvoj jednotlivejch postav se ubira tradicnim stokrat omletym smerem. Nicmene sem tam se povedla nejaka atmosfericka scena, sceny s hostama jsou fajn a zaver je hodne cool. Taky se na zaver vyskytuje jedinej solidni herec, Perlman je tady fakt paradni. Jinak to ostatni je sebranka spis nesympatickejch postav a to vcetne Cameron. Slabsi 4*. ()

Reklama

ybuko 

všechny recenze uživatele

Trošku zklamání. Začátek slibuje konverzační film mezi čtyřmi stěnami a u jednoho jídelního stolu okořeněný trochou thrilleru a otráveného vína, ve kterém si to bude v diskuzi intelektuálně rozdávat pětice levicových liberálních přátel a jejich pozvaný republikánský, vlastenecký či jinak konzervativní host. Postupem času se ale vývoj situace začne stávat víc a víc nepravděpodobným, postavy se začnou chovat nereálně, a film se přehoupne spíš do černokomediální satiry, čímž pohřbí atmosféru a napětí, kterou si vytvořil v úvodu. Škoda. ()

pravo 

všechny recenze uživatele

Komédia s veľkým potenciálom, ktorý sa však nenaplnil. Myšlienka eliminácie osôb s nesprávnymi názormi je veľmi zaujímavá a v počiatočných fázach sa človek veľmi dobre baví, časom však to začína byť dosť stereotypné a predvídateľné. Ale ak tento film hodnotím z hľadiska komediálnej filmografie “božskej“ Cam, tak to patrí k tomu lepšiemu v čom ju môžeme vidieť ( podobne ladená, ale mnou vyššie hodnotená je čierna komédia 6 pohrebov a 1 svadba). ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Koukám mi tu chybí recenze, kterou jsem psal pro DiViDi kdysi, takže jen stručně. Černá komedie je to řádná a dnes by neprošla, protože je to o tom, jak lepšolidé zbavují svět übermenschen - tedy podle jejich názoru podlidí, protože oni jsou přece ta společenská a intelektuální (neboli yntelechtuální, jak píše verbal) smetánka. S tématem nemám problém, jen je to natočené ne zrovna záživně, poněkud pomalejším tempem, ne vždy s přímým úderem na komoru, kecy kolem občas jsou rovněž o ničem. ()

Galerie (5)

Zajímavosti (4)

  • Malou roličku muže, který si nechává od Normana Arbuthnota (Ron Perlman) podepsat knihu, si vystřihl jeden z producentů snímku. (deepspace101)
  • Pro roli Normana Arbuthnota se původně počítalo s Beau Bridgesem, ten ji však odmítl a na jeho místo nastoupil Ron Perlman. (deepspace101)
  • Dům, v němž se odehrává většina děje filmu, vyhořel do základů bezprostředně po skončení natáčení. (deepspace101)

Reklama

Reklama