Reklama

Reklama

VOD (1)

Americká černá komedie o chutném jídle, dobrém víně a pádných názorech vypráví o trojici vysokoškoláků, kteří se rozhodnou, že zbaví společnost těch nejútočnějších osob a osvobodí svět od hypotetických hrůz budoucnosti. Jude (Cameron Diazová), Paulie (Annabeth Gishová) a Pete (Ron Eldard) jsou liberálové, kteří o víkendech pořádají večírky, na něž zvou pečlivě vybrané, politicky kontroverzní hosty (Jason Alexander, Bill Paxton, Mark Harmon, Ron Perlman). Bez ohledu na konverzaci je jídlo vždy delikátní, příjemné a smrtící... Pozoruhodná satira režisérky Stacy Titleové dává ostrou a elegantní rotaci tématu, co je v současné americké politice napravo a co nalevo, co je v ní správné a co špatné. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (72)

Tommy987 

všechny recenze uživatele

Tak ako "víno pre hosťa" určite zaváňalo arzénom, tak aj tento film smrdí obrovským nevyužitým potenciálom. Zo začiatku je to ešte zábavná a zdravo čierna komédia, celá základná premisa, ako i niektoré nastolené myšlienky sú vcelku zaujímavé, no všetko zabíja povrchnosť a krajná absurdita celej situácie ("nenápadné" hroby priamo v záhrade, miznúci ľudia, no šerifka o ničom ani len netuší atď.). Ale Ron Perlman ruluje. 6 / 10 ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Super nápad, což o to. Černota se s komedie táhne jak banda slepicí po flusu. Vždyť já prvně přemýšlel, jestli koukám na ten správný film...jak moc černý to bylo. Začátek mě tak osobně dost sejmul, postupem času už to ale byla klasika. Vlastně se tam ani nic moc nezměnilo a dělo se pořád to samý. Když bych si chtěl zaspoilerovat, tak jediný napětí ve filmu bylo asi po desáté stejné otázce...sejmou ho? A sejmuli... ()

Reklama

megajalec 

všechny recenze uživatele

Príjemná konverzačka, ktorá otvára celkom zaujímavé a podnetné filozofické otázky. Škoda, že to začína byť stereotypné a po čase nudí. Zakončenie však sadlo. Chcelo by to viac komédie, viac napätia, proste zo všetkého trochu viac. Ale námet fajn. Ozaj, vy by ste toho Hitlera zabili? Ja by som ho tiež najprv skúsil odhovoriť ()

pilarius 

všechny recenze uživatele

Nesuďte rychle - nedělá to dobrotu. Zato protagonisté tohoto filmu dobroty dělají - tedy alespoň zpočátku, protože pak už jenom připravují fast food. Všehovšudy jde o vcelku veselou černou záležitost s nosnou myšlenkou, slušnými hereckými výkony (v nepříliš zajímavých postavách) a se zajímavým koncem, ve kterém se objevilo hodně, ale opravdu, opravdu hodně rajčat. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Celkem v pohode film, problem je, ze nedokaze ani poradne pobavit, ale ani nejak vystrasit nebo vynervovat. Napad sice je dobrej, horsi je, ze vetsinou se skutecne vse odehrava pouze u stolu a vyvoj jednotlivejch postav se ubira tradicnim stokrat omletym smerem. Nicmene sem tam se povedla nejaka atmosfericka scena, sceny s hostama jsou fajn a zaver je hodne cool. Taky se na zaver vyskytuje jedinej solidni herec, Perlman je tady fakt paradni. Jinak to ostatni je sebranka spis nesympatickejch postav a to vcetne Cameron. Slabsi 4*. ()

Galerie (5)

Zajímavosti (4)

  • Malou roličku muže, který si nechává od Normana Arbuthnota (Ron Perlman) podepsat knihu, si vystřihl jeden z producentů snímku. (deepspace101)
  • Natáčení probíhalo v americkém Los Angeles. (Terva)
  • Pro roli Normana Arbuthnota se původně počítalo s Beau Bridgesem, ten ji však odmítl a na jeho místo nastoupil Ron Perlman. (deepspace101)

Reklama

Reklama