Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Sam Dawson je laskavý, ale jeho duševní vývoj je zhruba na úrovni sedmiletého dítěte. Pracuje v kavárně a miluje písničky Beatles. Když tulačka Rebecca, která u něj krátce bydlela, porodí holčičku a uteče, stává se nečekaně otcem. Začne se o Lucy Diamond neobratně starat. Pomáhají mu přátelé, především laskavá sousedka Annie Cassellová. Dívenka roste a Sam, který se cítí být nejšťastnější na světě, ji bezmezně miluje. Zvládá všechny překážky, dokud si ho nevšimne až příliš aktivní sociální pracovnice Margaret Calgroveová. Když se chytrá Lucy přestane učit, protože nechce být chytřejší než tatínek a Sam na oslavě jejích narozenin ztropí výtržnost, tak Margaret zakročí a holčička je svěřena do ústavní péče. Sam na radu kamarádů hledá nejlepšího právníka, aby mu pomohl získat dceru zpět. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (368)

Šakal 

všechny recenze uživatele

Snímek I am Sam je " dokonalou " ukázkou americké představy silného dramatu se všemi jejími neduhy a bolístky ukazující se v celé své nahotě. Jedinou světlou stránkou jsou zde herecké výkony dua Sean Penn, ( jehož mentálně zaostalý Sam Dawson je vskutku citlivě zahraný) a uvěřitelná Michelle Pfeiffer (coby Samova právnička Rita ). Dokonce mě zde iritovala i mladičká Dakota Fanning coby Samova dcera Lucy, jejímž největším kámenem úrazu zde je, že se snaží HRÁT, namísto bezbřehé dětské přirozenosti a " naivity". Tomuto snímku ( tématu ) by mnohem více slušel ( prospěl ) zkušený evropský režisér ( pohled na věc )a komornější provedení. Vrcholem naprosté kýčovitosti je potom samotný konec. Je mi líto, ale takto JÁ si zpracovaný námět: otec ( mentálně zaostalý ) a bojující o svou dcerku rozhodně nepředstavuju. ()

Eldrick 

všechny recenze uživatele

Hej Seany, nechceš si zahrát dementa, kterýmu odebrali dceru? Budou ti kvůli roli muset vytrhat obočí, abys vypadal i v reálu jako retard. No jasně, z toho kouká Oscar. Když ho dali Hanksovi za Forresta, tak proč ne mně, že jo? Vůbec nevadí, že to bude působit trapně, bude to plitký až k poblití... Narážka Roberta Downey Jr. v TROPICKÝ BOUŘI dokonale sedí. ()

Reklama

gogo76 

všechny recenze uživatele

Výbornému hereckému výkonu S.Penna výborne nahrávala vtedy ešte nie veľmi známa Dakota Fanning.Film dokáže miestami pekne zabrnkať na divákove city,ale hlavne vás donutí zamyslieť sa či mentálne zaostalý otec je schopný postarať sa o dcéru, ktorá ako 6 ročná je mentálne na jeho úrovni.Odpovedať si musí každý sám.Slabšie štyri hviezdičky.70%. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Zbytečně přepálená, ve své podstatě pohádka o hodných, napravených a zlých lidech. Sociální služby a pěstouni zde představují jasné zlo. Sean Penn podává velmi pozoruhodný herecký výkon, bohužel jako průšvih se jeví, když zmizí kolem něj se vyskytující zábavné figurky (jeho kamarádíčci jsou skvělí, hlavně tedy jeden co se obává natáčení a žádá si právníka:), celý film jsem vlastně čekal jestli nakonec Sam vyhraje a jaká bude pointa, takže jsem si vymyslel v hlavě různé scénáře, ty mě naštěstí tvůrci úplně nedopřáli. Ale i tak není toho moc co chválit. Herecky Penn zcela bez debat, ale režie nebo dramatičnost scén je špatná. PS: Film mě připomenul, že v záplavě všech těch hollywoodských krasavic je pro mě na prvním místě Michelle. 60% ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

“A dostaneme balónik všetci, alebo len ona?” :) Od samého úvodu sa tlačí na pílu, čo si vôbec nemyslím, že bolo zapotreby. Je to škoda, lebo solídny námet tak miestami zabíjalo vynucovanie pocitov, ktoré by sa dostavili tak či onak samé od seba. Ale film je to veľmi pekný, dokonca miestami celkom vtipný, malinká Dakota krásna, herecký výkon Penna nadštandard. ()

Galerie (87)

Zajímavosti (15)

  • Když měla Dakota Fanning natáčet smutné scény, myslela na to, jak jí umírá její rybička Flounder. (zajda404)
  • Ve filmu se měl Brad (Brad Silverman) původně zeptat Rity (Michelle Pfeiffer): "Máš na sobě Wonder Bru? Dnes totiž vypadáš úžasně..." (pozn. Wonder Bra je značka podprsenky). Ovšem Silverman tuto větu odmítl říct kvůli manželovi Michelle Pfeiffer Davidu E. Kelleymu. (HappySmile)
  • Scéna, kde Sam, Lucy a Samovi přátelé s balónky přecházejí ulici, je narážka na slavnou fotografii Beatles z obalu alba "Abbey Road", kde přecházejí silnici. (HappySmile)

Reklama

Reklama