Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Kořeny inspirace filmu lze vystopovat v klasickém filmu Mika Nicholse Absolvent. Stát zahrad je přezdívkou pro americký stát New Jersey, kde se celý příběh odehrává a kam se hlavní hrdina v úvodu vrací, aby našel sám sebe. Seznamuje se s mladou místní dívkou Sam (Natalie Portmanová), která se podobně jako on musí nejdříve vyrovnat s vnitřními problémy, než je schopna navázat plnohodnotný vztah. Vtipná, inteligentní a dojemná komedie. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (428)

heyda 

všechny recenze uživatele

Hrozně divný film. Všichni se chovali zvláštně, místy až dementně, humor jsem tam nepochytil, drama to už vůbec není, snad jen trochu té romantiky a uznávám, že mladá Natálka je skutečně roztomilá a hudba se mi taky líbila. Nicméně jsem dost zklamaný, od filmu s takovým hodnocením jsem čekal něco úplně jiného. Musím dát jen 2 hvězdy. :( ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $2,5miliónaTržby USA $26,782,316Tržby Celosvetovo $35,825,316Zach Braff si na pozícii režiséra a herca v tomto malom filmíku počína dosť slušne, dej pekne odsýpa, zažijeme tu aj nejaké to menšie dobrodružstvo, občas príde aj nejaké to odľahčenie, zlaté úsmevy Natalie Portman, ... len škoda že v celku to tak silne nevyznie ako by si tento film žiadal, určite tam ešte niečo chýba k tomu aby ten príbeh lepšie zarezonoval a pohladil. /60%/ ()

Reklama

Phobia 

všechny recenze uživatele

Já se bez mučení přiznám, že jsem se závěrečných titulků nedočkala, protože mě hledání smyslu života jednoho emocionálního kripla unudilo do kómatu zhruba po hodině. Všechny postavy ve filmu mi byly víceméně nesympatické, nebo mě prdečně nezajímaly. Třeba taková princezna Amidala, co měla být nejroztomilejší hrdinkou "Garden State", mě jakýmsi obtížně definovatelným způsobem srala (chyba je na mé straně přijímače). Zach Braff mě sral zcela definovatelným způsobem - mohla za to ta jeho věčně tupě vypoulená očka. Nevím, zda šlo o herecký záměr, nebo prostě takhle blbě vypadá imrvére. Šoupnu do hodnocení průměr a je mi plně u mého celulitického pozadí, jestli závěrečnou třetinu někdy uvidím nebo ne. Prostě s tímto filmem nejsem psychicky kompatibilní, basta. 50% ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Pro Američany naprosto kultovní a dobu definující záležitost - část lidí ten film miluje, část ho miluje nenávidět. Ale už jen proto, jak moc vystihuje konkrétní emoci a estetiku ho nejde nevidět - nejde se vyjadřovat k americkému indie filmu bez znalosti Garden State. A musím říct, že už jen to je na tom filmu vzrušující. ()

novoten 

všechny recenze uživatele

Malý příjemný kult, který byl oblíbený vlastně už ve chvíli, kdy vznikl. Má všechny aspekty, které film potřebuje, abych si ho zamiloval - sympatické lidi v hlavních rolích, úžasný soundtrack a příběh, ve kterém je velmi snadné se najít, ale právě ta samozřejmost, která z Garden State čiší, mě nakonec odpudila. Ano, dokážu si představit, že jsem Andrew, který dokáže kouzelné Natalie Portman vyjádřit lásku po čtyřech dnech, ale bloudění po kořenech minulosti a zákrutách vlastní duše zůstává daleko za hranicí příjemné věrohodnosti. A navíc scénář si rozdal karty tak, že je ve finále téměř jedno, jak se kdo rozhodne, protože v takových situacích už se dnes překvapení neobjeví. ()

Galerie (10)

Zajímavosti (30)

  • Prvé verejné premietanie filmu sa konalo na benefičnej akcii v Detroite, pre charitu pracujúcu s mentálne postihnutými ľudmi. Členovia obsadenia, najmä Natalie Portman a Zach Braff boli preto v rozpakoch a nervózni, pretože vo filme sa používalo slovíčko "retardovaný". (U_S_O)
  • Slúchadlá, ktoré nosí Natalie Portman, sú Aiwa HP-X223. (U_S_O)
  • Samin (Natalie Portman) mŕtvy škrečok Jelly bolo skutočné vypreparované zviera. (U_S_O)

Související novinky

Zach Braff v zajetí lékařů

Zach Braff v zajetí lékařů

07.03.2006

Režisér oblíbeného filmu a velice výrazného debutu Procitnutí v Garden State, Zach Braff, se pustí do natáčení filmu se silným příběhem OPEN HEARTS, remakeu dramatického dánského filmu natočeného v… (více)

Reklama

Reklama