Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Doposud jim stačily jen malé pouliční zlodějiny. Teď chtějí změnu a rozhodnou se unést těhotnou dívky. O tuto mladou ženu je však veliký zájem.  Až doposud stačily "grázlíkům" Parkerovi a Longbaughovi jen malé pouliční zlodějiny opepřené rvačkami po barech. Oba mladíci ale chtějí změnu, něco, co z nich udělá slavné boháče. Rozhodnou se tedy k únosu těhotné dívky. O tuto mladou ženu však je veliký zájem. Má totiž porodit dítě jednomu z nejbohatších mužů v zemi. A ten je kvůli svému potomkovi schopen rozpoutat válku. Kromě komanda bodyguardů povolá i nezvyklého vyjednavače Joe Sarna, který se únoscům okamžitě pověsí na paty. Ani gangsteři se však nehodlají vzdát bez boje. Nenávist stojí proti nenávisti a krev bude vykoupena zase jen krví... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (132)

Matty 

všechny recenze uživatele

Parker a Longbaugh jsou skutečná jména Butch Cassidyho a Sundance Kida, k jejichž dobrodružstvím mají Únosci velmi blízko. Pod nánosem moderních myšlenek a scénáristických kliček se totiž skrývá celkem obyčejný western (přesněji "film o těch, kteří žijí zbraní"), jen s malinko vyšším poměrem mrtvol a černého humoru. 75% Zajímavé komentáře: k0C0UR, honza-tesa ()

Zalost 

všechny recenze uživatele

Film o únoscích těhotné ženy mě zaujal absencí nějakých výrazně kladných charakterů. Proto si scénáristi mohli dovolit na skoro každou postavu nachystat nějaké tajemství z minulosti či chystaný podraz. Bohužel, tempo filmu dosti kolísá mezi zábavou a relativní nudou, naštěstí konec patří k těm zábavným. ()

Reklama

HAL 

všechny recenze uživatele

Únosci by mohli být fajn, jenže to by nesměli mít tak neskutečně pitomý scénář. Snad bych se i smířil s tím že všechny, obzvlášť ty hlavní, postavy jsou idioti jednající vždy za všech okolností proti zásadám logiky a zdravého rozumu a že ta holka pořádně neví co chce, ale proč je v tom překombinovaném ději a motivacích postav proboha takový chaos? Proč tam skoro nic nedává pořádný smysl? Proč jsou některé scény tak neuvěřitelně směšné? A režie přestřelek není zdaleka tak kulervoucí aby tohle všechno dokázala spasit. Úvodní scéna je geniální, závěrečná přestřelka hodně fajn (když se u ní nesnažím přemýšlet... ale skok do kašny ji příjemně ironicky shodil, to mě potěšilo), ale jinak je na tom hrozně moc vidět jak zoufale se McQuarrie (režie i scénář) snažil o vlastní verzi Butch Cassidy and the Sundance Kid v Tarantino stylu... a jak zoufale mu to nejde. 6/10 (plus pochvala za většinou dost dobré herce) ()

noriaki 

všechny recenze uživatele

Podezírat scenáristu Obvyklých podezřelých že neumí psát příběhy, je tak trochu kacířství. Tady svou pověstí pořádně zatřásl a jen díky svému nepopiratelnému režisérkému talentu ji neztratil. The Way of the Gun je originální kriminálka. Někteří by ji označili za překombinovanou a měli by pravdu. Někteří by řekli, že je nudná a taky by měli pravdu. A někteří by jen zírali a litovali, že někdo nevysříhal zbytečných dvacet minut, protože zbytek je luxusní. Příběh se točí okolo zamýšleně triviálního únosu. Ale když místo jednoho člověka musíte sbalit dva, prolínají se tu zájmy hned několika stran a plánování není vaší silnou stránkou, dají se čekat problémy. Christopher McQuarrie si hraje s očekáváním diváka a vede děj nevyšlapanými, ale zajímavými cestami. A neštítí se ani krve, ani drsných scén. ()

Shakeus 

všechny recenze uživatele

Několik zajímavých a výrazných postav postavených proti sobě, nebo i pospolu. Něco jako filmy Guy Ritchieho s jinou režií. Výborné herecké obsazení. Dokonce i Ryan Phillippe byl dobrý a s B. Del Torem tvořil výborný páreček únosců, kterým jsem na konci už hodně fandil. Líbilo se mi, jak drží stále spolu. V jiných filmech by se určitě podrazili. Něco jako nuda mě ani nenapadlo, naopak jsem se hodně bavil a do děje pomořil. ()

Galerie (25)

Zajímavosti (9)

  • Jméno hotelu Nacio Madre, se dá přeložit jako „birth mother“. Volně přeloženo do češtiny „ptačí matka“. (Pumiiix)
  • Obraz od Olivera Deara, který visí v mexickém bordelu, byl původně zhotoven pro televizní film Očistec (1999). (Avalon820)
  • Závěrečná přestřelka se odehrává na stejném místě jako ta ve filmu Butch Cassidy a Sundance Kid (1969). Stejně tak jména hlavních hrdinů, Parker (Ryan Phillippe) a Longbaugh (Benicio Del Toro), jsou skutečná jména postav z Butch Cassidy a Sundance Kid. (Avalon820)

Reklama

Reklama