Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Doposud jim stačily jen malé pouliční zlodějiny. Teď chtějí změnu a rozhodnou se unést těhotnou dívky. O tuto mladou ženu je však veliký zájem.  Až doposud stačily "grázlíkům" Parkerovi a Longbaughovi jen malé pouliční zlodějiny opepřené rvačkami po barech. Oba mladíci ale chtějí změnu, něco, co z nich udělá slavné boháče. Rozhodnou se tedy k únosu těhotné dívky. O tuto mladou ženu však je veliký zájem. Má totiž porodit dítě jednomu z nejbohatších mužů v zemi. A ten je kvůli svému potomkovi schopen rozpoutat válku. Kromě komanda bodyguardů povolá i nezvyklého vyjednavače Joe Sarna, který se únoscům okamžitě pověsí na paty. Ani gangsteři se však nehodlají vzdát bez boje. Nenávist stojí proti nenávisti a krev bude vykoupena zase jen krví... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (132)

charge odpad!

všechny recenze uživatele

Filmy o únosech jsou mojí slabinou, ale tohle mě totálně znechutilo svojí nudností a ničemností, dva nýmandi jdou do spermobanky a náhodou uslyší telefonát bodyguarda zbohatlíka, kterej má opravdu zapotřebí chodit darovat sperma, o kšeftu, ve kterém má těhotná Juliette Lewis prodat své ještě nenarozené dítě zbohatlíkovi, tak si usmyslí, proč ji neunést a třeba z toho něco kápne a ten konec s porodem a střílečkou tomu teda nasadil korunu, herci strašní, scénář nezáživnej bez hlavy a paty, nesmysl, atmosféra 00nic, uvažoval jsem o hvězdě za Tora, ale ne ani on film o mnoho nevylepšil, o ničem, na nic. 0% ()

Topco 

všechny recenze uživatele

Veľmi fajnový neo-noir líznutý v závere westernom, ktorý evokuje pôsobivé finále a lá Butch Cassidy a Sundance Kid. Charizmatická chlapská dvojka Phillippe-Del Toro, zaujímavý McGuffin v podobe tehotnej ženy, neustále hustá atmoška a štýlové rámovanie úvod-záver s cynickým voice-overom. Na debut veľmi slušné. 3,5* ()

Reklama

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Moderní western s drsnými chlápky stojícími za svým ať se děje co se děje. A jako obvykle jde o ženu. V tomto případě o ženu těhotnou, která má v dějové lince také zajímavý vývoj. Rouška násilí, westernového tempa a atmosféry. Hodilo by se i kolty proklatě nízko, ale tady by to už znělo přeci jen divně. K ráně tu však nemá nikdo. Právě westernový nádech tomu všemu dodává určité kouzlo nechtěného. Vznikl svým námětem temný akční thriller nesoucí myšlenku o svátosti života. Zvláštností je, že tu vlastně nikdo není klaďas. Všichni jsou ve svém smyslu neřádi jdoucí za svým cílem přes mrtvoly. Snímek sice není zase až tak na výši centra zájmu, ale rozhodně se jedná o jeden z těch povedenějších. ()

bublajsa 

všechny recenze uživatele

Nebýt Benicia(!), dala bych o hvězdičku méně. Až tak jsem opět neobjektivní. Protože v týhle roli mě potěšil, sedla mu přímo na tělo a já si užívala každej jeho záběr - tudíž pro mě ve filmu skoro nebylo hluchý místo. Pravda ale je, že v rámci možností se mi líbilo víc aspektů: hudba, tempo, idea, charaktery a vztah obou parťáků, pointa a hlavně skvělá závěrečná přestřelka, která se mi líbí moc, jak jen se může ženský líbit. Pravda, Ryan Phillippe mi zpočátku nesedl, ale to je můj problém. Škoda, že se film sám trochu přeceňuje a snaží až moc, přesto je pro mě příjemným snímkem. (Pánům číst zakázáno - Longbaughovi nemohli vybrat kalhoty, který by mu padly víc.) ()

Yoshitsune 

všechny recenze uživatele

Hlavní hrdinové sice moc rozumu nepobrali, ale všechno to vynahrazují svým zápalem a odhodláním získat nemalou sumu peněz. Na filmu mně nejvíc baví, že tohle Christopher McQuarrie natočil ještě před tím než čuchnul ke slávě, kterou pak do sebe začal nasávat ve velkém množství. Filmy které následovali potom, sou technicky dokonalé a to i scénáristické, nelze jim nic vyčíst a to je ten problém. Když točil a psal tenhle film, je vidět že to tvořil někdo, kdo nebyl úplně zkušený a tak sou na filmu vidět určité neduhy, ale i tady je vidět ten zápal a ten filmu dává jiskru. Film baví od začátku, až do hořkého konce. Dialogy, akce, prostředí všechno má šmrnc a všechno mi bylo sympatické a krásně to do sebe zapadalo. Dalším velkým plusem je, že se na scéně objevují nové a nové postavy a každá postava, má nějakou osobnost, nějaký plán a hraje s dalšími postavami šachy a je to tedy hodně napínavá hra. Závěr filmu je naprosto geniální, který se prostě musí vidět. ()

Galerie (25)

Zajímavosti (9)

  • Benicio Del Toro učil Nicky Katt španělské dialogy. (Pumiiix)
  • Závěrečná přestřelka se odehrává na stejném místě jako ta ve filmu Butch Cassidy a Sundance Kid (1969). Stejně tak jména hlavních hrdinů, Parker (Ryan Phillippe) a Longbaugh (Benicio Del Toro), jsou skutečná jména postav z Butch Cassidy a Sundance Kid. (Avalon820)
  • Z filmu bylo kvůli hrozbě, že dostane rating NC-17, vystříháno několik násilných scén. (Avalon820)

Reklama

Reklama