Reklama

Reklama

Poprava

  • USA Return to Paradise (více)
Trailer

Obsahy(1)

Lewis, Sheriff a Tony jsou přátelé, kteří společně tráví své prázdniny v Malajsii. Nikdo z nich netuší, jak mnoho tento výlet změní jejich životy. Prázdniny končí a tak Sheriff s Tonym odjíždějí zpět do Ameriky. Lewis se do Malajsie zamiloval a zůstává. Toto rozhodnutí se mu ale stává osudným. Místní policie totiž při hledání ukradeného kola, nachází v domě, kde všichni tři bydleli, větší množství hašiše. Lewis je uvězněn a následně odsouzen k trestu smrti. Po dvou letech se Sheriff a Tony dozvídají krutou pravdu. Teď mají osm dní na to, aby se rozhodli, zda vezmou svou část viny na sebe a zachrání tak život svému kamarádovi. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (172)

Krissty 

všechny recenze uživatele

Tak tohle je vážně dobrý film.. A dobrým ho dělá především ten námět, který je vážně skvělý! Donutí člověka přemýšlet a chvílemi jsem nevěděla, jestli je "normální" se nechat kvůli příteli zavřít nebo ho nechat popravit za cenu vlastní svobody.. Je to nejspíš především o síle charakteru a asi nemůžeme nikomu zazlívat jeho rozhodnutí, ať už je jakékoliv.. Co se ale týče romantické scény na konci, ta byla moc i na mě a zkazila mi celý dojem z filmu.. Bez ní bych uvažovala i nad plným počtem.. Herecké obsazení nebylo bezkonkurenční, ale bylo obstojné.. Až na Joaquina, který byl (už zase) naprosto dokonalý.. Opět jsem ho poznala v úplně jiné roli a utvrdila jsem se v tom, že on dokáže zahrát všechno úžasně přesvědčivě! Hlavně na scény s ním jsem se nadmíru těšila!! :) ()

nascendi 

všechny recenze uživatele

Return to Paradise je spolu s Brokedown Palace a Midnight Express tretím filmom zaoberajúcim sa drogovou problematikou a primeranosťou trestov pri prichytení skutočných alebo domnelých páchateľov. Nezvyknem kritizovať väčšinový názor užívateľov ČSFD. Stačí si však vedľa seba postaviť príbeh dvoch ľahkomyseľných stredoškoláčok, ktorým ich náhodný "priateľ" podstrčil drogu do batožiny (69 %), príbeh troch kamarátov, z ktorých jeden doplatí na obdobnú ľahkomyseľnosť pri nakladaní s nepotrebným hašišom (77 %) a konečne prípad chamtivého mladíka, ktorý sa pokúša prepašovať dve kilá hašiša na kšeft a chytia ho (85 %). Poprava je veľmi dobrou drámou, ktorá drží diváka od začiatku do konca v napätí. Herci podali výkony na hranici svojich možností, prostredie bolo autentické, neboli použité lacné efekty, takže plnému hodnoteniu zabránila iba nadbytočná milostná historka a čudné dialógy na začiatku filmu. ()

Reklama

genetique 

všechny recenze uživatele

Veľmi deprimujúci snímok, hlavne keď som ho pozrel v psychickom rozpoložení akom som momentálne bol, mi ešte viac priťažil. Možno preto na mňa zapôsobil inak, ako by mal. Určite však chcem vyzdvihnúť Vincea, ktorý keby zostal pri podobných filmoch, určite by sa nestratil ani tak. Veľmi presvedčíví sú aj ostatní, hlavne Joaquin, vďaka ktorému bol záver taký ako bol. 85%. ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Že urobíš dobrý skutok ešte neznamená, že sa to skončí happyendom.“ Režisér so scenáristom urobili to najlepšie, čo mohli: ten príbeh je natoľko šialený, že akékoľvek prehnané afektované gestá a prehrávajúce herecké výkony by ho pochovali. Takto zostáva vo svojej tichosti strhujúcim príbehom na zamyslenie. Predstavte si, že si v Malajzii s troma kamošmi užívate, potom sa dvaja vrátite domov (do USA) a tretieho tu necháte, lebo chce ísť zachraňovať šimpanzov. Po dvoch rokoch vás vyhľadá žena, ktorá sa predstaví ako jeho právnička. Oboznámi vás s neuveriteľnými faktami: len zopár hodín po vašom odlete do USA si po požičaný bicykel prišiel ku kamošovi jeho majiteľ. Aj s policajtmi. Tí objavili viac ako 100 gramov hašiša, čo z vás podľa tunajších zákonov robí priekupníka. Trest? Obesenie. Po dvoch rokoch kamoš (Joaquin Phoenix) využil všetky možnosti, ako sa oslobodiť. Nič nepomohlo. O 8 dní ho obesia, už je to isté. Až pod ťarchou tejto skutočnosti právničke (Anne Heche) po celých tých rokoch prvý raz spomenie mená svojich dvoch kamošov (Vince Vaughn a David Conrad). Právnička okamžite odlieta do USA, kde sa ich snaží prehovoriť, aby prijali svoj podiel viny: ak sa obaja vrátia do Malajzie a priznajú sa k spoluúčasti, síce vyfasujú od troch do šesť rokov v tunajšej base, ale kamarát sa JEDINE TAK môže vyhnúť šibenici... Čo by ste urobili vy? P.S. V tom istom roku sa Vaughn a Heche stretli aj v absurdnom remaku Psycha. ()

zdenny 

všechny recenze uživatele

Pro mne především tragický snímek o asijském soudním systému a věznicích, ve kterých člověk přežívá jako zvíře. Kdo mě chce přesvědčit o nezávislosti „ctihodného“ soudce, který svůj rozsudek vynese pod vlivem emocí na základě novinového článku? V době, kdy byl snímek natočen, Malajsie nebyla - dle mého soudu - taková, jak ji soudce ve své řeči prezentoval. Snad měl část pravdy o americkém sociálním odcizení dětí. Rozhodně ale lhal v tom, že malajské děti jsou ve své zemi chráněny. Protože už jen pohled na malajské ulice svědčí o něčem naprosto jiném - bezdomovectví, chudoba, zaměstnávání dětí, a v neposlední řadě negramotnost. ()

Galerie (8)

Zajímavosti (6)

  • Film je venovaný pamiatke Dannyho Arnolda, ktorý bol jedným z výkonných producentov filmu. Jeho premiéry sa však nedožil. (MikaelSVK)
  • Alternatívnymi názvami filmu boli aj názvy A Long Way to Paradise, All for One či Force Majeure. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama