Reklama

Reklama

Poprava

  • USA Return to Paradise (více)
Trailer

Obsahy(1)

Lewis, Sheriff a Tony jsou přátelé, kteří společně tráví své prázdniny v Malajsii. Nikdo z nich netuší, jak mnoho tento výlet změní jejich životy. Prázdniny končí a tak Sheriff s Tonym odjíždějí zpět do Ameriky. Lewis se do Malajsie zamiloval a zůstává. Toto rozhodnutí se mu ale stává osudným. Místní policie totiž při hledání ukradeného kola, nachází v domě, kde všichni tři bydleli, větší množství hašiše. Lewis je uvězněn a následně odsouzen k trestu smrti. Po dvou letech se Sheriff a Tony dozvídají krutou pravdu. Teď mají osm dní na to, aby se rozhodli, zda vezmou svou část viny na sebe a zachrání tak život svému kamarádovi. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (172)

Maynard. 

všechny recenze uživatele

Spousta keců, mále Malajsie. Spousta ameriky, málo Malajsie a to je to tak krásná země, aspon podle začátku. Borci to trošku přepálili s nákupem a na prázdniny si ve 3 lidech koupili 100 kg hašiše, což je teda po čertech hodně. Takže to nebyli klasický pašeráci, ale jen užívači. Ale ani to jim moc nepomohlo. Kdyby se to půl na půl odejrávalo v americe a Malajsii, byl bych mnohem spokojenější. Takle je to průměrnej film se 100 kg hašiše :o) ()

Marsik 

všechny recenze uživatele

Jednoznačně 4 hvězdičky. Velice zajímavý snímek s opravdu originálním námětem a skvělou trojicí Vaugh Heche Phoenix. Navíc se ve filmu objevily i tehdá začínající hvězdy jako Vera Farmiga nebo Jada Pinkett Smith. To, že Phoenixe nakonec popraví jsem opravdu nečekal. I po 14 letech od natočení je Poprava kvalitním filmem, který při nejmenším zaujme. 80% ()

Reklama

dobytek 

všechny recenze uživatele

Zajímavý téma, ale strašně se to táhne. Celá ta milostná zápletka mi tam přišla nějak navíc. Jinak jsem čekal, že to úplně pohřbí nějakej happy end, kdy soudce jim řekne, že jsou plantážníci, ale když se někdo takhle obětuje pro kamaráda, tak je nechá jít. No nakonec to byl happy end jenom tak napůl. Slabý 3 hvězdy... ()

Pavlínka9 

všechny recenze uživatele

Hodně silné téma. Mladická nerozvážnost? Vina a trest? Vince Vaughn a Joaquin Phoenix v tomto filmu excelují :) Ale hlavní je pro mě u tohoto filmu to, že by podle mého názoru měl lidi podnítit k tomu, aby se opravdu zamysleli nad tím, jak by se zachovali oni...A to je to, co je u mě tahounem celého filmu :) Jinak - vystižení Malajsie? Nikdy jsem tam nebyla, ale takhle přesně to vidím - zábava, krása, drogy a všudepřítomné nebezpečí "drsného a tvrdého" vězení, kterým jsou tyto oblasti proslulé. ()

st.verka 

všechny recenze uživatele

Tři mladí kluci ze svobodného světa tvrdě narazili v zemi, která je krásná, ale i nebezpečně a pro nás i nepochopitelně tvrdá. Při potírání drog nemají slitování a můžeme se jen dohadovat, jesti je to dobře a tresty přiměřené. Obdivuji statečnost Sheriffa, který se dobrovolně vrátil a přihlásil k odpovědnosti, i když ta jeho riskantní oběť byla nakonec zbytečná. Ale jak sám řekl - horší než vězení by bylo špatné svědomí, kdy by se Lewisově sestře nemohl podívat do očí. ()

Galerie (8)

Zajímavosti (6)

  • Film je venovaný pamiatke Dannyho Arnolda, ktorý bol jedným z výkonných producentov filmu. Jeho premiéry sa však nedožil. (MikaelSVK)
  • Alternatívnymi názvami filmu boli aj názvy A Long Way to Paradise, All for One či Force Majeure. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama