Reklama

Reklama

Co se psovi honí hlavou

  • USA Inside the Mind of a Dog
Trailer
USA, 2024, 75 min

Režie:

Andy Mitchell

Kamera:

Andy Mitchell

Hrají:

Rob Lowe (vypravěč)

VOD (1)

Obsahy(1)

Dokument, který vás zavede do fascinujícího světa psů a přiblíží vám vědecké poznatky o duši nejlepších přátel člověka. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (7)

Adramelech 

všechny recenze uživatele

Informativní dokument o schopnostech a výcviku psů. Největší pozornost je věnována vycviku asistenčních psů, stručně se probírá využití psů při hledání výbušnin, drog nebo zasypaných osob, zmíněni jsou i tažní psi aj. (Schopnější psi se dají vycvičit a mají pak velkou hodnotu, ti, co jsou blbí, jsou z výcviku vyřazeni a skončí jako domácí mazlíčci.) Pominuta je problematika výcviku loveckých psů a psů bojových plemen. Jenže loveckého psa v akci jsem viděl v reálu (stopování zvěře, přinesení zastřeleného bažanta). Pokud jde o výcvik bojových plemen, vyprávěl mi o tom jeden bývalý příslušník VB, který v padesátých letech cvičil psy pro potřebu pohraniční stráže. U takových psů se cení zvláště silný zákus. Okrajové použití psů k vyrvání kořene mandragory ze země není ve filmu diskutováno ani jako historická zajímavost. ()

BOURQUE 

všechny recenze uživatele

Milý, relatívne krátky, informatívny a pekný dokument, ktorý sa snaží nájsť rovnováhu medzi vedeckými a ľudskými poznatkami o psoch. Keď nie ste milovníkmi týchto zvierat, tak jednu hviezdu z môjho hodnotenia si odmyslite. Osobné hodnotenie: 81% (****) ()

Reklama

Gemini 

všechny recenze uživatele

Naprostá samozřejmost pro všechny "psí lidi", i pro všechny takto nepostižené, kteří se chtějí dozvědět, jak daleko se posunuly vědomosti o těchto společnících lidského druhu. Zároveň je tu silný "dobrodějský" podtext, protože velkou část strávíme u jedné z největších amerických organizací zabývajících se výcvikem asistenčních a služebních psů Canine Companions (funguje od r. 1975). Jsou tu samozřejmě mluvící hlavy, a je to rozhodně blíž ose "populárně naučné" než "vědecké". Třeba přírodovědné dokumenty BBC jsou mnohem víc faktografické, tady se dost času věnuje povídání, ale i názorným ukázkám toho, co psi dovedou, a proč je to tak důležité. Vůbec tu není čas ani místo na nějaké pojednání o plemenitbě, nebo nedej bože výstavách - ani lov se neřeší. Je to řekněme o "mírově užitném" soužití lidí se psy. A o tom, že možná dokáží mluvit;) V oblasti, kterou si autoři vytyčili, plní film svoje poslání na jedničku. 80% ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Je pravda, že pes honí na čomkoľvek, ale čo sa mu to honí hlavou, je fakt na ťažkú tipovačku, ktorú sa snaží dokument odhaliť. Ale aj tak tomu psovi, bez ohľadu na jeho rasu, vyznanie k majiteľovi, vykastro či nekastro pohlavie a sexuálnu orientáciu, ktorá je homo len v omyle či nevyhnutnosti, podľa mňa v hlave koluje len sled opakujúcich sa myšlienok: daj mi niečo do huby, poškrab ma tu a tam, poď sa so mnou hrať. A zvyčajne to aj dostane. A niekto to nazýva pejoratívne, že "psí život". Pritom: čo je lepšie?  ()

Galerie (7)

Reklama

Reklama